Quote Originally Posted by perpetua View Post
Iyi alt yapi ille de -8 veya -9 PA sahibi oyuncularin bollukta olmasindan kaynaklanmiyor. Inter, Milan, Juventus, Arsenal, Man Utd, Chelsea, Liverpool, Barcelona, Real Madrid gibi takimlarda uzun yillar oynayabilecegini dusundugumuz oyuncular disindaki oyunculara, yildiz oyuncu bulunsun diye -9 vermek hic de dogru olmayacaktir.

Pekala kaliteli oyuncularimiz var, ancak bu kaliteli oyuncularin cok azi hem teknik, hem zihinsel hem de fiziksel yonlerden cok kaliteli oyuncu olma izlenimini veriyorlar. Veya genc yaslarda gecirdikleri uzun sakatliklar ile gelismelerni zora sokuyorlar. Bu da maalesef bizim bir gercegimiz.


Ozellikle bu sezon bir denge beklemeyin bence. Su anda kadro kalitesi acisindan Fenerbahce ve Galatasaray Besiktas'in bir kademe onunde. Ama tabii bu demek degil ki Besiktas'in bazi cok kaliteli oyunculari yok.

Diger takimlarimizdan tabii Trabzonspor'un yaptigi transfer hamleleri ve gelen oyuncularin kaliteli olmasi nedeniyle gecen sezon kadrosundan oldukca uzaklasmis durumda.

Diger takimlarimizin kadro kaliteleri de gecen sezon bizlere gosterdiklerine, ve yaptiklari transferlere gore yerlesti. Acikcasi pesinen bu yil ligin dengeli veya dengesiz bir lig olacagini simdiden tahmin etmemiz mumkun degil. Biz gecen sezon bildiklerimize gore oyunculari degerlendirdik, bunlara transferler eklendi ve hep beraber bu takimlarin/oyuncularin hem oyunda hem de gercekte nasil performans gosterecegini gorecegiz.

Ismarlama dengeli bir yapmamiz ne dogru olurdu, ne de gercekci.


Eger takiminizi daha ust kaliteye alt yapi oyunculari ile cikartmak istiyorsaniz, zaten Turkiye bunu yapmak icin pek de dogru bir lig degil. En azindan bu alt yapi icin ne kulupler ciddi yatirimlar yapmis durumda, ne de takimlarimizin kalitesini cok ust seviyelere cikartacak genc oyuncu bollugu var gorunurde.

Evet bazi kaliteli oyuncularimiz var, bunlarin bazilari hatta buyuk umit veriyor gelecek icin. Ancak oyuncularimizin cogunun kalitesi asagi yukari ligimizin seviyesi icin kaliteli sayilabilecek seviyede.


Bilgimiz olan ve kesinlesmis projeleri ve bunlardan beklenecek gelirleri olabildigince gercekci bir seviyede ekliyoruz. Ancak bu projeler zaman zaman gecikiyor, bazen de hic gerceklesmiyor. Mesela Antalya'da yapilacak stat yaklasik 3 senedir konusuluyor, hatta 2010'a proje'nin bir parcasi olan spor salonunun bitirilmesi lazim ama hala herhangi somut bir hareket yok. Bu acidan bir ihalenin yapilmasi, ve en azindan somut bir proje'nin somut bir teslim tarihinin belirlenmesini beklememiz en mantikli olani.


Ben simdiden sizi uzeyim o zaman. Kesinlikle hatalar olacaktir. Sifir hatali bir arastirma yapmaya da maalesef sure hic bir zaman yetmeyecektir.
Merhaba.

Koyu renkte işaretlediğim bölgeye cevap vermek isterim.

Öncelikle belirtmek isterimki Antalya stadı veya salonu için olan somut girişim yok dediğin bölümde yanlışınız var.Nitekim geçtiğimiz aylardan itibaren temel çalışmaları bu inşaatlar için başlamıştır.İlk olarak bitirilmesi gereken salon projesi için temel çalışmaları son sürat devam ediyor.Bunun dışında stad inşaatı için yıkılması gerekli olan eski salon için salonun bitmesi bekleniyor,bu da demek oluyorki 2009 başı.Yani,2009 başından itibaren yıkılacak eski salonun yerine stad inşaatı başlayacakki,bunun için tüm projeler,zemin vs herşey hazır.Tek sıkıntı o salonun yıkılması.Yani demiş olduğunuz somut adım yok ibaresi yanlış,eğerki bunu oyuna yansıtıcaksanız buda çok yanlış.2009 dan itibaren stadın inşaatı oyuna dahil edilebilir.30000 kişilik.

Öte yandan belki bilmek istersiniz ki.

Ç.Rize stadı kabası tamamen bitti,artık sadece içi yapılıyor.
Bildiğiniz gibi Kayseri stadı da.
Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Konya'ya devasa bir tesis yapılıcak.Buda kesin gibi,isterseniz araştırabilirsiniz.Bu yıl sonunda ihalesi yapılması bekleniyor.

Eğer yardımcı olunucaksa bu tip inşaat vs konularında bilgi verebilirim.