Yukarida da bir kac defa yazdim. Itirazim elestirilmeye degil. Itirazim neden belirtmeden kotu yapmissiniz tipinde yorumlara. Peki kotu yapmisiz diyelim (olabilir, dunyanin sonu da degil), daha iyi yapmamiz icin ne gerekli sizce? Ogrenmek istedigimiz bu. Karsilikli atismanin da bir yarari yok, kotu olmus yazip diger takimdaki X ve Z abartilirken bizim takimdaki Y neden yeterince iyi olmamis yazmanin da bir yarari yok. Evet sonucta degerlendirmeyi bizler yaptik. Demek ki boyle degerlendirmisiz. Farkli bir gorus varsa bunu ortaya koyup nedenlerini anlatmaktan daha mantikli bir sey olmaz herhalde.
Valla Serdar'i belki siz buyuk bir yildiz olarak goruyorsunuz ancak anadolu takimlarinda oynayan ve bir Serdar kadar yetenekli bir cok oyuncu var. Onlar da Serdar ile benzer seviyede yapilmis durumda. Serdar'in Besiktas'da oynadigi icin ozel bir muamele gormesini de bekleyeceginizi sanmiyorum.Konumuza döndüğümüzde ise Beşiktaş'ın Fenerbahçe ve Galatasaraydan daha zayıf kadrosu yapılmıs özellikle Türk oyuncularda.Acıklamaların çoğunu okudum az once arkadaslar pek güzel acıklamıs ama türkiyenin geleceği denilen bir serdar özkan'ı bir batuhan'ı görünce hayal kırıklığına uğradım bence daha iyi yapılabilirdi malesefki oyunculara puan verirken gosterdiğimiz mütevazılığı eleştirilere açık olma konusunda gösteremiyoruz
Peki mutevazilik gosterdik. Mesela anlatin, Serdar'in hangi ozellikleri zayif, neden bu ozelliklerin zayif oldugunu dusunuyorsunuz. Ona gore size katilma veya katilmama firsati verin bari.
Besiktas'in Fenerbahce ve Galatasaray'dan zayif olmasi da gayet normal. Fenerbahce ve Galatasaray surekli onemli oyuncularindaki sakatliklarla bogusurken, simdiye kadar Besiktas'in herhangi onemli bir sakatlikla karsilasmadigini da goz onunde tutarsaniz mevcut lig durumu pek de birseyi aciklamiyor. Oyle olsa Trabzonspor'un en kaliteli kadroya sahip olmasi gerekirdi. Ama 4. sirada.
Serdar'a tekrar donelim. Evet Serdar yararli bir futbolcu ama olmus bitmis bir oyuncu degil. Yasi 21, daha onunde gelisecegi 4-5 yil var. Pekala bir cok ozelligi gelisecektir. Ama zamanla.
Belki de oyuncu profiline bakinca, iki haneli rakam sayisini az cok gorup birdenbire moraliniz bozuluyor ve esasinda Serdar'i yararli kilan bir cok ozelligin yuksek oldugunu fark etmiyorsunuz. Belki de su ozellik az olmus, bu ozellik az olmus denilmemesinin nedeni bu. Bilmiyorum cunku hala ortaya atilmis bir sey yok.
Batuhan'a gelince. Evet potansiyeli olan bir oyuncu. Evet gelecekte buyuk seyler beklenen bir oyuncu. Ama su anda olmus, bitmis bir oyuncu mu? Hemen sahaya surup, 20-30 gol atabilecek kapasitede bir oyuncu mu ariyorsunuz acaba? Yani bu 17 yasindaki Super Lig'de zaman zaman forma giyen oyuncunun daha esasinda pek fazla bir sey basarmadan bir Ibrahimovic seviyesinde olmasi mi beklentiniz? Gayet ciddi bir sekilde, herhangi bir alayci tavir gostermeden soruyorum. Cunku aciklamadiniz yine...
Arastirmacilik da zaten neden dokuldugunu fark edip, ona gore ayarlama yapmak degil mi?Ya da diğer ülke araştırmacıları bizim kadar mütevazi değil en basit örneği roberto carlos...şuan dökülüyor bence sahada ancak oyundaki profil tam tersi yönde...
Ligler Agustos ayinin son haftasinda basladi. Milli mac vs. derken esasinda ligin 2. haftasinda veritabani teslim edildi. Peki Roberto Carlos'un durumu neydi Sevilla macinda sakatlanmadan once? Takimin lideri, takimi ileriye tasiyan, maclarda cok onemli rol alan, geriden ataklarin hemen hemen hepsini baslatan, attigi deparlarla 18-19 yasindaki oyunculari utandiran bir goruntu cizmiyormuydu?
Bu sezon basladi, kimse inanamiyor Carlos'un ne hale gelmis olduguna. Evet dokuluyor. Ama bizim isimiz Carlos'un dokulecegini ongormek degil. Carlos hala o ozelliklere sahip bir oyuncu. Ama futbolu kafasindan cikartmis artik. Belki de icinden oynamak gelmiyor. Mac basina 15-20 defa yaptigini gordugumuz seylere artik 2-3 defa tesebbus ediyor. Bu genelde formsuzluk olarak nitelendiriliyor. Formsuz bir oyuncu ozelliklerini kaybetmez, formsuz oyuncu ozelliklerini gosteremez farkli nedenlerle.
Gercekten Holosko'nun esasinda ne kadar yararli bir oyuncu oldugunu gozlemleyememissiniz. Ozelliklerinin cogu bir fovet icin cok iyi seviyede. Acaba bitiriciligi cok yuksek gormedikce bu oyuncunun forvet oldugu kanisina varmiyormusunuz? Holosko cok soguk kanli, topa vururken iyi olcup bicen bir oyuncu. Bu nedenle de goller bulan bir oyuncu. Tabii fiziksel kapasitesini, ozellikle rakiplerin yaptiklari mudahalelerde ayakta kalabilme becerisini de gozardi edemeyiz. Is gol atmaya gelince soguk kanlilik bir bitiricilik kadar onemli. Topsuz alan bitiricilik kadar onemli. Hiz/Hizlanma bir bitiricilik kadar onemli. Hatta hiz/hizlanma bitiricilikten daha da onemli.Bir holosko beşiktaşta yıldız deniyor ama şuanki haliyle benim takımımda yedek kalır.Bir serdar özkan milli takımdada oynuyor yeri geldiğinde beşiktaştada sürekli 11 oyuncusu profile bakıp kim 11 de oynatır bilinmez.Gençlerimizi ya biz cok abartıyoruz ya oyunda cok düşürülüyor hangisinin doğru olduğuna bir türlü karar veremedim![]()
Neyse, gorusunuzu daha duzgun bir uslupla yazmaniza ragmen hala Holosko hakkinda ne dusundugunuzu ogrenemedim. Gayet ciddi bir sekilde soruyorum. Holosko her turlu ozelligi, yetenegi cok cok yuksek olan bir oyuncu mu? Oyle ise neden 15 gol de 30 degil? Bunun bir mantikli aciklamasi ile birseyler yazan olursa cok sevinecegim...