bir önceki yazdığım mesajda genelde fm 2008 örnekleri vardı.burada da daha çok 2009 ve transfer konusu üzerinde yoğunlaşacağım.
şimdi aldığım ve sattığım oyuncular hakkında bir kaç ss eklemek istiyorum.fm 2009 da fenerbahçe ile 2014 e kadar geldim ve bazı transfer başarılarımı göstermek istiyorum.
ilk olarak şu ana kadar fm 2009 daki en büyük transfer başarım olan giovanni dos santos trnasferini koyacağım.
![]()
tottenham dan 1 m peşin 13 m euro su 24 ay taksitle aldığım giovanni dos santos u bir sezon sonra barcelona ya 45 m euro peşin ve sonraki satıştan %50 pay isteyerek sattım.olası bir satışta paranın yarısı bana gelecek.
onun dışında bir kaç ss daha eklemek istiyorum.
barcelona da iken transfer listed olan daniel alves 1 m peşin olmak üzere 11 m euro ya aldım.iyi bir sezon geçirdi ve şampiyonlar liginde yarı finale çıkmam da fazdalı oldu ve bir çok büyük kulüp istedi.oyuncu da gitmek isteyince satmak zorunda kaldım.ve aldığım sezonun sonunda 22 m euro peşin paraya bayern e sattım.
yine aynı şekilde fellaini ve diğer transferler.
bunun dışında genç yaşta keşfettiğin ve sonra sattığım bazı regen oyuncuların ss lerini eklemek istiyorum.
ve son olarak ve altyapıdan yetiştirdiğim ve sattığım oyuncuların ss leri
burada gösterildiği gibi olabildğince peşin satmaya çalışın ve genç oyuncularda sonraki satıştan pay istemeyi unutmayın.
takımınızı büyütmek ve finans olarak geliştirmek için oyuncu satmak zorundayız.bunun için en doğru yolu seçmek lazım.son olarak da bir kaç şey eklemek istiyorum.
takımanızıa gelebilecek ve bütçenizin yettiği ve trnasfer listed olan yıldız oyuncuları olabildiğince almaya çalışın.ve oyuncular listed olduğunda takımları satmada isze kolaylık sağlayacaktır ve taksitli alam konusunda size yardım olacaktır.oyuncuyu trnasfer listesi ne koymuş ve belirli bir para istiyorsa istenilen paranın hepsini değil az bir bölümünü peşin diğerlerini taksitli teklif edin
-iyi bir oyuncu sattığınızda her zaman bir b planınız olsun.ynai bir porto,lyon modeli yaratmamız lazım.
oyuncuyu aldığınızda iyi performans gösterince taliplileri artacak ve takımdan gitmek isteyecektir.tığkı üstte ss koyduğum daniel alves gibi.başka bir örneği ve hoffenheim kariyerinden maritn caceres ile vereceğim.çoğuınuzun bildiği gibi caceres oyuna trnasfer listed olarak başlıyor. ben de oyunumda aldığım ve iyi bir performans gösterdi.ve talipliler artınca gitmek istedi.ve ben de satmak zorunda kaldım.o sırada yine barcelona lı dc henrique nin trnasfer listed olduğunu ve bana gelebileceğini farkettim.böylece elimde b planı hazır oldu.scoutlarıma get scout report yaptırdım ve çok iyi raporu verdiler. ben de caceres i satarak hem onun kalitesinde bir genç,ileride para kazanabileceğim bir oyuncuyu aldım hem de 14.5 m euro ya aldığım caceres i 28 e satarak kar ettim.
-bildiğiniz gibi avrupa kupalarına katılırken 4 tane altyapıda yetişmiş oyuncu istiyorlar ve her zaman altyapınızdan yetişen iyi oyuncular olamayabiliyor.ve bir oyuncunun altyapınızdan yetişmiş sayılması için illa sizin altyapınızdan yetişmiş olması gerekmiyor.15-21 yaşları arasında takımınızda 3 yıl kamlmış olması yeterli. bunu için iyi bir scout alın ve genç yaşta (16,17,18) iyi potansiyelli oyuncular alıp bunların sizin altyapınızdan yetişmiş olmalarını sağlayıp listeye verirken fazladan 4 tane kullanmayacaığınız oyuncu vermekten kurtulmuış olursunuz.
-oyuncuyu satarken satmadan önce oyuncunun "transfer status" bölümün "transfer listed" ve "squad status" unu "not needed by club" yaparsanız oyuncun gitme olasığılı artar ve daha çok taliplileri olur.bu da size satışta kolaylık sağlar.

Alıntılı Yanıtla