-
10.Aralık.2007, 06:15
taktik diziliş olarak en iyisi 4-4-2 nin farklı kombinasyonlarıdır. bahsettiğim sistem klasik 4-4-2 değil. örneğin 4 lü defans 1 dm 1 mc 2 kanat 2 st olabileceği gibi 4 lü defans 1 dm 3 mc 2 st de olabılır.
Kesinlikle 4 lü defans ve 2 li forvetten vazgeçilmemeli. burda orta saha sizn oyun anlaysısınıza göre olmalı. defansıf ıstıyorsanız 2 dm de oynatabilirsiniz.
Sol bek ve sağ bek kesinlikle hücuma çıkmalı. bir dl den çok wbl olması daha iyi.
Transferlerde genelde mali yönden zayıf takımlar alındığı için genç yetenklere başvururuz. oyuncuyu seçerken sadece değerlerine bakmamalıyız. oynadığı takımın taktiği de önemli. burda önemli bir uyarı yapıyım. kesinlikle scoutları dinleyip oyuncudan vazgeçmeyin. o sadece ufak bir bilgi olsun. ne işe yaramaz dedikleri oyuncular beni kurtardı!! İyi transferler için olabildiğnce lig açın. özllikle brezilya arjantin
antrenman bence çok önemli. herkes sakatlıktan söz ettiği fm 2009 da sakat oyuncum pek olmuo olanda 3-5 gün. bunun için ayarlamayı iyi yapmak lazım. Antremanları kesinlikle gruplayın. dc, dm , amc, aml-r, st için ayrı programlar hazırlayın. hatta işi ileri götürerek dl-r için bile antranman ayarlayın. hazırlık döneminde aerobıc antrenmanlarını ust seviye yapın. dc ise savunmayı yüksek tutun hücum az da olsa olmalı. tüm oyuncular için az da olsa kalecılık antremanları yaptırın. bazı özelliklerde düşüş oluyo ama ben bunları önemsiz olarak görüyorum. örn: dc nin 9 olan bitiriciliği 8 oluyo sezon basladıktan sora sezon sonuna kadar seviye seviiye indirmek lazım ant. yoğunluğunu. yoksa oyuncular 30. haftaya kalmadan biter.
antremanda koçlar da önemli. her koc oyunda 9 antremana çıkabilio. ama kesinlikle tavsiye etmem. alabileceğiniz kadar koç alın. koçlar en fazla 3 antrenman verin. bu şekilde oyuncualrla daha çok ilgilenebilirler ve oyuncular daha çok gelişebilir. yeni alacağınız koçları dikkatle alın. hücum çalıştıracak koç lazımsa savunması 17 olan bi koç almak mantıksın olur. ben ilk sezonlarda oyuncuya 10 M harcıosam koçlar içinde 5 M harcıyorum
Ve benim oyunda bi ilkem var. Satılmayacak oyuncu yoktur. messi de olsa parasını veriyorsa satarım. Satılan oyuncular finansı olumlu yönde etkiliyor. bunu satamam abi bana lazım demeyin kesinlikle yerine birini bulursunuz. oyuncu sözleşmelerini yenilerken her seferinde istediğinin daha azını verin ve kesinlikle imzalama parası ödemeyin ve yıllık maaş artışında bulunmayın. örn: messi 5m yıllık 2m imzalama %20 maaş artışı istiyorsa siz bunu 4.8m, 0, ve 0 yapın. Kesinlikle imzalıyor.bi tavsiye daha primlere dokunmayın
Finansın düzelmesi için sportif başarı da oldukça önemli
Genç oyuncular için de söyleceklerim var. Kesinlikle kişisel programlar hazırlayın ve hepsini fullleyin. örn: cem sultan. 16 yasşında gs den aldım. 2 yıl hiç oynatmadım sürekli antrenman yaptırdım. 18 den sonra yavaş yavaş oynatmaya başladım ama antrenmanı aynı kaldı. A takıma girdiğinde bile antrenmanını değiştirmedim 22 yaşında Atletico Madrıde 83M euro ya sattım. eger bu tıp bir antrenmanda oyuncu gelişmiyorsa bilinki işe
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. daha sonra bu söylediklerimi ssler le desteklerim. Ant programı komutlar vs vs..
Mesaj Yetkileri