Bu genelleme bir önyargıdır.Ve bu önyargı yüzünden yıldız olması beklenen yada gerçekten yıldız olmuş oyuncular bile oyuna mental olarak çok zayıf yansıtılıyor.Bu önyargınızdan lütfen kurtulun.Size göre hangi oyuncular mental oalrak çok çok zayıf hangileri çok çok iyi? Bana örnek verebilirmisiniz.
Bugün dünya çapında bir yetenek olan Semih,Arda,Mehmet Topal vb oyuncular bile mental olarak çok kötü yansıtılıyorlar oyuna,bu yargıya nereden varıyorsunuz bunu anlayamıyorum.
Mental olarak süper oyunculara sahip değiliz fakat mentali iyi olanlarda kötü gösteriliyor,CA-PA kısır tutuluyor.
İtalya,Almanya,Hollanda araştırmaları TSL araştırmasının standartlarına ulaşamazlar belki ama onlar oyuncunun belirgin özelliklerini çoğu zaman dışa vurmayı biliyorlar.
Juve'deki Giovinco'nun mükemmel bir yetenek olacağı 2 oyun öncesinden belliydi tıpkı Arda gibi,o zamanki Arda ve bu zamanki Arda'yı eski ve şimdiki Gio ile karşılaştırın bakalım,onlar neyi eksik vermiş yada neyi düşük vermiş? Yada doğruyu onlarmı yapmış sizmi? Genelinden değil sadece tek bir oyuncudan bahsediyorum.
Sürekli Arda'dan örnek veriyorum böyle yapmak zorundayım çünkü çoğu maçında milli takımını,kendi takımını sırtlayan bir oyuncu bu araştırmada hala 148 Ca alabiliyor bu resmen hakarettir başka birşey değil.
Daha üst liglerde tam anlamıyla izlenmeyen birsürü oyuncu var bu yüzden üst bitmeden alta geçilemiyor maalesef fakat bu alt liglerinde büyük fanları yerel taraftarları var bunalrda dikkat edilmiyor.Hepsini geçtim yine söylüyorum
Türk oyuncuların çoğuna dayanıklılığı,kuvveti 9 vermek,mental olarak çok çok kötü demek araştırmacılık değil peşin hükümlülüktür.