Originally Posted by
makalele81
Cevap vermek istediğiniz şeye cevap verdiğinizden size kişisel olarak yapılan değerlendirmeler daha mantıklı geliyor olmasın?
İnsanların yazdıklarına bir bakın lütfen,neler yazılmış ne kadarı araştırmacıların kişisel görüşlerinden ve egolarından sıyrılıp oyuna yansıtılmış.Her data sonrası neden biz sürekli konuşuyoruz?
Ben profilden memnun olmam,bunlar küçük şeyler fakat bu küçük şeyler birleştikçe koca bir TR datası ortaya çıkıyorki datayı açtığımda kendimi Belçika yada Sırbistan liginde oynuyor zannediyorum.Biraz özeleştiri lütfen,bunu yapmak bile zor olmamalı sizin için.
Bizler ne yapalım şimdi? Kfamıza uymayan her adamı girip datadan değişelim mi? Neden yapayım,neden resmi yamayla oynayamayayımda resmi olmayan bir yama kullanayım.İnsanalrın görüşlerine verdiğiniz değerler kişisel süzgeçlerinizden geçene kadar mı geçerli?
Araştırma konusunda hepimiz çok dikkatliyiz, objektif bir araştırma yapılıyor.Şahsen herşeyi çok dikkatli takip ediyorum,+ veya - en ufak ne varsa önemli, bu konuda kimse ego tatmini yapmıyor, aksine en ufak bir ayrıntıyı bile saatlerce tartışıyıoruz.Bir çok defa uykusuz kaldığımı bilirim.Önemli olan gerçekçilik, gerçek istatistik.Bununla beraber de doğru değerler ile araştırma yapmak.
Oyun içinde hem gerçek istatistikleri yaratmak hem de son derece objektif doğru değerleri vermek çok zor bir denklem, bunun için çok fazla çaba sarfediyoruz, şahsen çok çabalıyorum.
Ben buna bir iş olarak bakıyorum kısacası, o yüzden en ince ayrıntı bile önemli, kişisellik ayrı planda.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı