1 ile 30 arası toplam 457 sonuç

Konu: FM 2009 - Türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler

Hybrid View

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bu şekilde görüş belirtmek yerinde 10-15 yeni oyun açarak sonuçlarını belirtebilirsiniz.

Bunu ben yapmak istemiyorum, zira kimsenin özür dilemesi gerekmiyor, istemiyorum bunu.Amacımız birbirimizi kırmak veya yarışmak değil, eksikleri teknik açıdan paylaşırsanız araştırmacıları dikkate alabilir.
    Bakın ben dahil bu forumlara yazan insanların % 85 i gayet yeterli istatistiki bilgiler sundular size,anlattılar açıkladılar,ne yaptınız Allah aşkına bana anlatabilecek biri varmı yada bütün ahaliye?

Ben zaten her sürümle en az 20 oyun açıyorum 4-5 i gerçekten oynamak için yapılanlarda oluyor.O kadar oynadık eleştirdik.Ben bu datada yararlı bir yön göremiyorum ve gerçekten çok ters bir zamanda yapıldı bu yamanın yayını,görüşlerin % kaçını dikkate aldınız söylermisiniz?

Bu 9.3.0 yaması Türkiye ligleri datası belli kısımlar hariç tamamen araştırmacıların kişisel değerlendirilmeleri sonunda yapılmış bir yama.

Ben istemiyorum editör açmak,oyuncularla oynamak ama her seferinde buna mecbur bırakıyorsunuz.Emeğinize saygı gösteremiyorum bu kez kusura bakmayın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Bu 9.3.0 yaması Türkiye ligleri datası belli kısımlar hariç tamamen araştırmacıların kişisel değerlendirilmeleri sonunda yapılmış bir yama.
    Tabii ki kisisel degerlendirmeler ile yapilacak..

Her oyuncunun, her kisiyi memnun edecek sekilde yapilmasi mumkun degil. Herkezi memnun edecek sekilde yama veya oyun yapilsa, oyun hakkinda hic bir elestiri olmaz, veritabani hakkinda hic bir elestiri olmaz. Ama hangi arastirmaya bakarsaniz elestiri vardir, oyun hakkinda elestiri vardir ve olmaya devam eder. Bu durumda da sonucta karari verecek takimlari yakindan takip eden kisiler.

Oylama yaparak fikir birligine ulasmak mi acaba kisisel degerlendirmelerden arindirilmis bir arastirmayi yapmak?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Tabii ki kisisel degerlendirmeler ile yapilacak..

Her oyuncunun, her kisiyi memnun edecek sekilde yapilmasi mumkun degil. Herkezi memnun edecek sekilde yama veya oyun yapilsa, oyun hakkinda hic bir elestiri olmaz, veritabani hakkinda hic bir elestiri olmaz. Ama hangi arastirmaya bakarsaniz elestiri vardir, oyun hakkinda elestiri vardir ve olmaya devam eder. Bu durumda da sonucta karari verecek takimlari yakindan takip eden kisiler.

Oylama yaparak fikir birligine ulasmak mi acaba kisisel degerlendirmelerden arindirilmis bir arastirmayi yapmak?
    Cevap vermek istediğiniz şeye cevap verdiğinizden size kişisel olarak yapılan değerlendirmeler daha mantıklı geliyor olmasın?

İnsanların yazdıklarına bir bakın lütfen,neler yazılmış ne kadarı araştırmacıların kişisel görüşlerinden ve egolarından sıyrılıp oyuna yansıtılmış.Her data sonrası neden biz sürekli konuşuyoruz?

Ben profilden memnun olmam,bunlar küçük şeyler fakat bu küçük şeyler birleştikçe koca bir TR datası ortaya çıkıyorki datayı açtığımda kendimi Belçika yada Sırbistan liginde oynuyor zannediyorum.Biraz özeleştiri lütfen,bunu yapmak bile zor olmamalı sizin için.

Bizler ne yapalım şimdi? Kfamıza uymayan her adamı girip datadan değişelim mi? Neden yapayım,neden resmi yamayla oynayamayayımda resmi olmayan bir yama kullanayım.İnsanalrın görüşlerine verdiğiniz değerler kişisel süzgeçlerinizden geçene kadar mı geçerli?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Her yazı araştırmacısı tarafında değerlendirildi.Araştırmanın objekifliği konusunda bir şüphe olduğunu sanmıyorum.Hâlâ farazi konular üzerinde konuşuyoruz, size göre eksikleri dile getirmezseniz dikkate alma şansımız olmaz.Bir çok defa anlatmaya çalıştım, bir çoğu da sadece iyi veya kötü olarak söylendi, iyi de olsa kötü de olsa eleştiri teknik değerlendirmedir, tabi bunun için bazı teknik terimleri ve bilgileri bilmek gereklidir.
    Dikkate alınacağını bilsem emin olun ki söylerdim ama buna artık gerek yok.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Sports Interactive, verdiği kriterleri ve değerlendirme seçeneklerini uygulayarak çalışmalarını yürüten ve oyun datasını oluşturan resmi ekibin çalışmalarını kendisine göre yeterli bulmayan her oyuna sahip birey için oyuna, oyun öncesi editör eklemiştir.. Bunun eklemesinin sebebi herkesi mutlu etmenin zorluğunu bildiklerindendir. Yıllardır oyunu oynayan kişiler dataların vasatlığından bahseder durur. Unofficial patch yapımcılarıda istedikleri gibi oyuna müdahale edip, farklı adventure türü yamaları hazırlayıp beğeninize sunabilir.

Örneğin sizler Türkiye ligini eleştirirken, fanatik biçimde İskandival ülkelerine ait liglerde oynamayı seven bende bu liglerin araştırmalarını beğenmemekteyim. Bu göreceli bir kavram, bazılarının hoşuna gidiyor bazılarının gitmiyor. Bende oyuna başlamadan önce İskandinav takımlarına kendi görüşlerime göre ayar çekiyorum.

Bize geri gelen bildirimlerden oldukça memnunuz. Prestij kazanmak veya kaybetmek gibi bir derdimiz yok. Tek amacımız oyunu açıp yüzlerce kuralın hatasız işlendiği, en son güncel kadrolarıyla, dengeli bir Türkiye Liginin tadını çıkartmak.
    İşinize gelmedimi söylenenler açın editörü değiştirin.Ne güzel kolaylık.Teknoloji iyiki hayatımızın bu kadar içinde ve oyunu oynayan herkesin iyiki birer editörü var.Saolun sayın Vieri bu akademik makale kıvamındaki açıklamanız için.
    Last edited by makalele81 : 27.Şubat.2009 at 01:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Cevap vermek istediğiniz şeye cevap verdiğinizden size kişisel olarak yapılan değerlendirmeler daha mantıklı geliyor olmasın?

İnsanların yazdıklarına bir bakın lütfen,neler yazılmış ne kadarı araştırmacıların kişisel görüşlerinden ve egolarından sıyrılıp oyuna yansıtılmış.Her data sonrası neden biz sürekli konuşuyoruz?

Ben profilden memnun olmam,bunlar küçük şeyler fakat bu küçük şeyler birleştikçe koca bir TR datası ortaya çıkıyorki datayı açtığımda kendimi Belçika yada Sırbistan liginde oynuyor zannediyorum.Biraz özeleştiri lütfen,bunu yapmak bile zor olmamalı sizin için.

Bizler ne yapalım şimdi? Kfamıza uymayan her adamı girip datadan değişelim mi? Neden yapayım,neden resmi yamayla oynayamayayımda resmi olmayan bir yama kullanayım.İnsanalrın görüşlerine verdiğiniz değerler kişisel süzgeçlerinizden geçene kadar mı geçerli?
    Araştırma konusunda hepimiz çok dikkatliyiz, objektif bir araştırma yapılıyor.Şahsen herşeyi çok dikkatli takip ediyorum,+ veya - en ufak ne varsa önemli, bu konuda kimse ego tatmini yapmıyor, aksine en ufak bir ayrıntıyı bile saatlerce tartışıyıoruz.Bir çok defa uykusuz kaldığımı bilirim.Önemli olan gerçekçilik, gerçek istatistik.Bununla beraber de doğru değerler ile araştırma yapmak.
    Oyun içinde hem gerçek istatistikleri yaratmak hem de son derece objektif doğru değerleri vermek çok zor bir denklem, bunun için çok fazla çaba sarfediyoruz, şahsen çok çabalıyorum.

Ben buna bir iş olarak bakıyorum kısacası, o yüzden en ince ayrıntı bile önemli, kişisellik ayrı planda.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

İşinize gelmedimi söylenenler açın editörü değiştirin.Ne güzel kolaylık.Teknoloji iyiki hayatımızın bu kadar içinde ve oyunu oynayan herkesin iyiki birer editörü var.Saolun sayın Vieri bu akademik makale kıvamındaki açıklamanız için.
    Niye işimize gelmesin? Bu tip eleştirilere her zaman kapımız açık. Siz eleştireceksiniz bizde buna göre daha fazla özen ve önem göstereceğiz.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2003

Evet kisisel suzgeclerimizden gecene kadar gecerli.

Baska bir yolu da yok maalesef. Objektif ve farkli gorusleriniz varsa, bu gorusleri yazarak, yazmaya devam ederek. Ortaligi sinir harbine cevirmeden bunlari yazin ve belirtin. Eger gercekten hataliysak, bu sayede farkina variriz herhalde.

Biz oyunu oynayan ve bu kadar sert elestiri yapan her bir kisi icin, degil onlarca veya yuzlerce, belki de binlerce kisinin zevk alarak oyunu oynayabildigini gozardi edemeyiz pekala.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bakın ben dahil bu forumlara yazan insanların % 85 i gayet yeterli istatistiki bilgiler sundular size,anlattılar açıkladılar,ne yaptınız Allah aşkına bana anlatabilecek biri varmı yada bütün ahaliye?

Ben zaten her sürümle en az 20 oyun açıyorum 4-5 i gerçekten oynamak için yapılanlarda oluyor.O kadar oynadık eleştirdik.Ben bu datada yararlı bir yön göremiyorum ve gerçekten çok ters bir zamanda yapıldı bu yamanın yayını,görüşlerin % kaçını dikkate aldınız söylermisiniz?

Ben istemiyorum editör açmak,oyuncularla oynamak ama her seferinde buna mecbur bırakıyorsunuz.Emeğinize saygı gösteremiyorum bu kez kusura bakmayın.
    Her yazı araştırmacısı tarafında değerlendirildi.Araştırmanın objekifliği konusunda bir şüphe olduğunu sanmıyorum.Hâlâ farazi konular üzerinde konuşuyoruz, size göre eksikleri dile getirmezseniz dikkate alma şansımız olmaz.Bir çok defa anlatmaya çalıştım, bir çoğu da sadece iyi veya kötü olarak söylendi, iyi de olsa kötü de olsa eleştiri teknik değerlendirmedir, tabi bunun için bazı teknik terimleri ve bilgileri bilmek gereklidir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri