Originally Posted by 
makalele81

Frekanslarımız uyuşmuyor bir türlü yada başka bir sorunumuz var,aynı noktada buluşamıyoruz.
Bu yeni ekip göreve geleli hatırısayılır bir zaman geçti.Türkiye ligleri şuan belkide en oynanabilir halde yapılmış,içerik olarak,kurallar olarak.Birtek hava durumlarında bir sıkıntı var o yıllardır çözülemeyen birşey neden bilmiyorum.
Fakat siz bu akdar olumlu işin yanında o kadar dökümana sahipken,sizlere bu kadar insan sayfalarca yazı yazıp,destek olmaya çalışmış ve her şekilde mantıklı olmasada iyi ayda kötü eleştiri yapmışken,sizden önce datayı hazırlayan insanlar acımasızca eleştirilmişken ve bunları görmüşken neden resmi araştırma forumlarında yazılanlara kendi kişisel görüşlerinize göre yarı yarıya önem vermeyip sadece sizin kafa yapınıza uygun olanları alı oyuncu profillerine işliyorsunuz ki?
Ben ve içinde bulunduğum diğer insanlar neden bu forumlara sürekli mesaj yazıyor fakat datanın çıkmasından itibaren sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyorsunuz,yapılmak istenen herkesin gerçekçi bir TSL ligleri datasıyla oynamasıysa bu araştırmacıların görüşü + eleştiri ayda öneri tarzında resmi araştırmaya mesaj yazanlar bilgi aktaranlar + oyun kodlarının ve kurallarının izin verdiği ölçüler olmayacak mı?
Hadi şimdilik ben böyle düşünüyorum benim gibi düşünen birsürü insan var onlar neden hesaba katılmıyor,neden görüşleri alınıp yinede bildiğinizi okuyorsunuz.Bu bir oyunsa neden oyun kurallalrına göre oynanmıyor?
Kafanızda sabit düşünceler var oyuncu profilleriyle ilgili bunlar asla değişmeyecek her satır yazısında araştımacıların bunları açıkça görüyoruz.Yok Türk futbolcular mental olarak zayıf,fizik olarak yetersiz,teknik olarak küçüklükten beri bu şekilde yetişmemiş vs.. vs.. vs..
Biz bu durumda Mourinho'nun zamanında Wenger'e söylediği cümleye muhattap oluyoruz..Yani sadece KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ,KONUŞUYORUZ.. Bir yerden algılanıp diğer yerden çıkıyor yani,genel sıkıntı bu. Bu konuda sizin kafanızdaki sabit düşünceler yüzünden anlaşmamızın imkanı yok,nasılsa siz yine bildiğinizi yapıyorsunuz.Çoğul konuşuyorum çünkü genelleme yapmak için en uygun zaman bu zaman.

Evet bir yerde anlaşamıyoruz, zira ben bunları açıklamaya çalıştım az önce size.
Objektif yapılıyor, bilinçli yapılıyor bu iş, herkes emin.
Eleştiriyi istediğimiz için forum açık, konuşulacak zaten.
Araştırma konusunda bilgi sahibi olduğumuz için bilgimiz ile araştırıyoruz, değerlendiriyoruz.
Dediğim gibi eleştirilerinizin havada uçmaması için teknik açıdan değerlendirmelisiniz.Aksi taktirde oyunun mantığı ve araştırma konusunda bilgi sahibi olmadığınızı düşünmemem için hiç bir sebep olmaz.
İnsanların bilgileri maddi kazançlar sağlar, bunları göstermediğiniz sürece kazançlarınız olmayacaktır.

TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı