-
herkesin tartistigi sey turk oyunculari az deger almis , 18 olmali 15 olmali ... ama bunu sadece arastirmacilar kabul etmiyor diger ulkelerin abarti oldugunu soyluyorlar. ben sunu anlamiyorum bu verilen degerler sayilar neye gore veriliyor.
gercek hayatta basin,antrenorler futbolculari fm sayilariyla degerlendirmiyor heralde. serdar ozkani alalim dribblingi 15 demiyor. sizde bi deger veriyorsunuz. madem yabanci arastirmacilar abartiyor neye gore abartiyor anlamiyorum(bazi oyuncular disinda).
ornegin messinin teknigi 20 dir, siz ardayi messiyle kiyaslarsiniz 18 verirsiniz(atiyorum). ona gore kiyaslar ona gore burda tartismak daha elle tutulur olur.her zaman karsilastirarak yapilirsa daha mantikli olur. acaba yabanci arastirmacilarin yaptigi arastirmalari puanlamalari kistas olarak aliyormusunuz merak ediyorum(sanmiyorum)? yani bir ozellik olur mesela finishing. dunyanin gozu onunde olan futbolculardan finishingi en iyi olani 20 olur orn:raul. sizde umit karani guizayi ona gore kiyaslarsiniz. ama guizaaya bitiricilik 18 verip composure i dusuk deyip zaten gol atamiyor derseniz mantikli olmaz. neye gore 18 verdiniz? veya yattaraya crossing 15-16 verip yok teknigi fazla o yuzden guzel orta yapiyor derseniz de olmaz bence. bence ozellikleri tek tek birbirlerinden bagimsiz tartissak daha mantikli ve tatmin edici olur. simdi saniyorum siz onlarin butun oldugunu ayrilamayacagini yazicaksiniz
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
..................
Last edited by brotha : 17.Mart.2009 at 23:17
Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Mesaj Yetkileri