Quote Originally Posted by makalele81 View Post
Ben oyunu oynarken PC'im iyi özellikleri sayesinde 30 lig ve üzeri oynarım,ekstradanda 3-5 ülkenin oyuncularını yüklerim çünkü standarların çok üzerinde bir makinaya sahibim.Yani öyle small database açıp oynamıyorum oyunu ve bir sürümde en az farklı 15-20 oyun oynarım,merak ettiğim şeyler olursa tatile alır oynatırım.Yani TSL takımları reeldeki gibi çoğu zaman Lincoln,Baros,Ernst,Alex tipinde oyuna direkt etlie decek oyuncuları getiremiyor.7 kez üstüste şampiyon oldum tam 26 lig açıktı Brezilya,Arjantin ve Kamerun ligleride açıktı ama ilk 2 sezon hariç tek regen oyuncu almadan 7 kez üstüste şampiyon oldum anlatmak istediğim bu.Oyuncu kalitesi takımların avrupada kazandığı başarılarla ve mali yapıyla doğru orantı gösterecekse benim oyunlarımda bu olmuyor,1-2 sezon sonra rakipsiz kalınca insan doğal olarak beziyor oyundan kısa zamanda.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Bu saptamanızda önyargının ta kendisidir.Ama diyorum ya anlaşamıyoruz,sizin kendi değerleriniz var,farklı değerleri kabul etmek zamanla zorlaşabiliyor.Tarihi gaf yazmışsınız okuyanlarda gerçekten tarihi bir gaf yaptığımı zannedecek

Ve emin olabilirsiniz en az sizin kadar futbolun içindeyim,futbolu biliyorum,maç-antreman izliyorum,bu işin ilmini okuyorum.İnsan fizyolojisinden,psikolojisinden şuanki kapasitem ve öğrendiklerim kadar anlıyorum.Fakat sizin anlamadığınız birşey varki oda Türk oyuncuların % 95'ini mental oalrak acınacak halde oyuna yansıttığınız bu konuda yaptığınız saptamalar gerçeğin ta kendisi değil,göreceli olarak analtmakta ve ifade etmekte olduğunuz dışavurumlardır.
En az bizim kadar futbolun içinde olduğun veya olmadığın meçhul. O konu farklı bir konu. Futbolu bugün herkes konuşuyor. Bunu tartışmayacağım. Belki benden çok daha içindesindir. Olabilir. Ama içinde olup olmamak çok fazla şeyi değiştirmiyor.

İşin içinde olan bir insansan eğer o zaman iyi gözlem yapamıyorsun demektir. Dediğim liglerdeki maçları izlesen mental sıkıntıları anlarsın. Hadi diyelim göremedin. O zaman biraz araştır internette bak bakalım kimler neler demiş. Türk futbolcusunun en büyük sıkıntısı mentaldir. Bu su götürmez bir gerçek. Ama benim off the ball' a 9 vermem senin 11 vermen bu göreceli olabilir. Bunu ayrıca tartışırız ama bunu tartışabilmemiz için senin öncelikle Türk futbolcusunun mental olarak ne kadar zayıf olduğunu altyapılarda ne kadar kötü temel eğitim aldığını bilmen gerekiyor.