Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?
- Voters
- 37. You may not vote on this poll
-
Denizlispor
-
Fenerbahçe
-
Beraberlik
-
10.Ağustos.2009, 13:52
Zamanla kanatları daha iyi kullanacağımızı düşünüyorum, ortda zaten Alex yetiyor hücum organizasyonları için, kanatları da etkin kullanmaya başlarsak ligde geçtiğimiz sezonlarda yaşanan sıkıntıları yaşamayız.
Kaleye gitmekte çok zorlanan ve topu bir türlü forvet hattına taşıyamayan bir Fenerbahçe vardı, Güiza top almak için sağo sola koşup, orta sahada ya da kanatlarda aldığı topu iyi kullanamadan kaybediyordu, bu top alamamanın onu psikolojik olarak da etkilediğini düşünüyorum ki vuruş tercihlerini bu nedenle yanlış yapıyordu. Güiza bu sezon da goller kaçıracaktır, her girdiği pozisyonu golle bitiren bir forvet yok zaten ama geçen sene 2 pozisyona girip kaçırırken bu sene 5 pozisyona girip en azından 1 tanesini atacaktır.
Alex, Daum'un gelmesiyle birlikte daha önde oynuyor, ikinci forvet gibi. Daum ondan savunma ya da orta saha görevi yapmasını beklemiyoır, top Alex'e gelsin, Alex ileride istenileni yapsın yeter. Dün de sahanın en iyisiydi, biraz becerikli olabilsek, fazla mücadelenin olmadığı maçı, çok farklı kazanabilirdik.
Cristian'in basit oyunu ve sadece işini yapması pek göz önünde olmasını engelliyor. Zorlu rakipler karşısında, baskı yediğimiz maçlarda görmek gerek, yine defansı da bu maçlarda görmek gerek.
Vederson idare eder ama Carlos'un en kısa zamanda dönmesi şart. Santos girdiği pozisyonları değerlendiremedi ama pozisyona girmesi bile iyi. Çünkü tek forvet oynuyorsanız kanatların da pozisyona girmeleri, içeri katetmeleri gerekiyor ki goller bulabisiniz.
Emre geçen senenin büyük bölümünü alışma süreci olarak geçirdi, fazla kilolardan kurtuldu, sakatlıklarını atlattı. Bu sene iyi bir kamp dönemiyle asıl Emre'yi izleyeceğiz. Alex'in 2. forvet gibi oynamasıyla, orta sahada daha öne çıkıp, Alex'in yükünü hafifletecek bir oyuncu olacaktır.
Genel olarak, çok üst düzey bir maç olmadı, Fenerbahçe zorlanmadı, ikinci golü daha erken bulsa maç farka gidebilirdi. Denizlispor'un kötü olmasının da etkisi var tabi. Çok tempolu geçmeyen, 2 gün süren maçı rahat kazanarak yıllar sonra lige galibiyetle başlamak güzel oldu.
Özer'in sakatlığını atlatması, Topuz ve Deivid'in kulübede olmasıyla, sonradan oyuna girebilecek ve oyunu değiştirebilecek oyuncuların da sayısı arttı. Düşünü ki geçen sezon sürekli 11'de oynayan Uğur'un, artık sonradan tercih edilmesi bile zor ihtimal. Semih'in da sakatlığı atlatmasıyla, ligde geçtiğimiz senelerde kolay rakiplere kaybettiğimiz puan kayıplarının yaşanmayacağını, hücum yönünden sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.
Avrupa ve derbiler içinse, bekleyip görmek lazım, eğer Daum bu maçlarda, geçtiğimiz senelerde oynanan maçlardaki anlayışı uygulatırsa güzel bir sezon geçiririz diye düşünüyorum. BJK maçı pek net fikirler veremedi, büyük maçlarda takımı görmek gerek daha fazla, net fikir sahibi olmak için.
Mesaj Yetkileri