Gol kralı olmuş oyuncular o performansa tekrar erişemeseler dahi bu bize o oyuncuların gol kralı oldukları sezonlarda harcadıkları emekleri yoksayma hakkını vermez diye düşünüyorum. Sonuçta orda bir emek var, orda bir başarı var. Forlan mevzusu, dolayısıyla Real Madrid'in, Barca'nın almaması dolayısıyla oluşan soru işaretlerine gelecek olursak; eğer bu şekilde düşünecek olursak, ülkemize gelen tüm oyuncular da kalite eksikliği var demek zorunda kalırız. Ki bence bu doğru değildir. Ha R. Madrid, Barca kalitesinde olmayabilir ülkemize gelen oyuncular fakat onların da belli bir kalitesi olduğunu düşünüyorum.
Fenerbahçe bu oyuncuları aldığı zaman bu oyuncular Ümit Milli Takımda önemli yeri olan oyunculardı. Hatta yanılmıyorsam Mehmet Demirkol'un bu konuyla ilgili bir analizi vardı. Bizim Ümit Milli Takımımız Portekiz Ümitlerini çok güzel bir oyunla yeniyor ve o maçta Portekiz Ümit Milli Takımında C.Ronaldo, Quaresma gibi oyuncular oynuyor. C.Ronaldo şimdi dünyanın en büyük takımlarından birindeyken Türkiye Ümit Milli takımının önemli oyuncusu Kemal Aslan Bank Asya 1. ligde. Yani oyuncuların alınışında sorun yok.
Dediğim gibi sadece Daum değil, Yönetimin böyle bir huyu var, haa şunu da düşünmek lazım.. Eğer yönetimin aldığı; Can,Kemal,Yusuf vb. oyuncular FB de oynayamayacak kalitede ise bu sonradan görülüp takımdan gönderiliyorsa, ben neyleyim öyle yönetimi, öyle ekibi..
Ayrıca eğer Aziz Yıldırım; Topuz'u aldığı gibi misal veriyorum, Arda'yı alsaydı, ve gelen hoca kim olursa olsun, sistemine ve anlayışına Arda uymuyorsa, ya da Arda'ya ısınamamışsa, o adamı oynatmaz, oyuncu da küser, formdan düşer, daha sonra bir anadolu takımında toparlanmaya çalışır, sen hep toparlanamayanlara örnek vermişşin fakat Yusuf olayını da unutmamak gerekir.
Yusuf'a gelince;
Tecrübeli bir oyuncu olarak geçmişteki hatalarından çıkardığın dersler neler?
Hatalarımız oldu tabii, olmadı değil. Ama gençliğin verdiği heyecanla bu hataların hata olduğunun farkında olamıyorsun. Benim de gece hayatım vardı. Biraz abarttım, işin ucunu kaçırdım açıkçası. Ama evlenince kendimi topladım. Bir aile kurup, çocuğum da olduktan sonra hayatım daha da düzeldi. Ve devamında futbol hayatımda çok güzel günlerim oldu. 32 yaşından sonra Milli Takım’a çağırıldım.