Ronaldinho, Adriano örneklerini yaşlarından dolayı değil, yeteneklerine sahip çıkmadıkları an tepetakla olmaları nedeniyle verdim. Eğer Ronaldinho veya Adriano gece hayatını 27-28 yaşında değil de daha erkenden abartsaydılar bulundukları yerlere gelemezlerdi. Veya Yusuf gibi hayatlarını sonradan düzene koydularında büyük takımlarda karşımıza çıkardılar ve futbolseverler de sen bunca zaman nerdeydin, keşke daha fazla izleme imkanımız olsa diye dövünürdü.
Öyleyse ya aldıgın zaman onu zihinsel olarak yetiştireceksin, ya da yapamayacaksan onu almayacaksın, ya bu oyuncunun böyle olumsuz yanı var dur bakalım bi de bizim takımda oynasın belki işe yarar mantıgının geçerliliği yoktur. FB'ye zamanında gelen gençlerin ümit milli takımda canavar gibi oynadığını kendin söylüyorsun, o zaman FB'de oynayamamasının sebebi uyum ve gelişim sürecinde yeterli desteği alamamasıdır, haa eğer almış da pişmemişşe o zaman oyuncunun suçu değil yanlış transferdir bunun adı.. eğer FB antrenörleri bundan adam olmaz yanlış transfer diyorsa, o adamın 32sinde milli takım düzeyinde olmaması lazım.Teknik direktörler, ortamlar oyuncunun gelişmesini sağlayan 2. etmenlerdir. Öncelikle oyuncu kendisine güvenip, çalışmalıdır. Fenerbahçe'nin bu oyuncularla ilgilenmediğine katılmıyorum ama, diyelim ki Kemal Aslan ile Fenerbahçe yeteri kadar ilgilenmedi, önemsenmedi. Peki bu adamın Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra oynadığı diğer Anadolu takımlarında da mı kimse bu oyuncularla ilgilenmedi ? Özellikle düşmeme mücadelesi veren takımlarda bile başarılı olamamalarının nedenini kimsenin oyuncuyla ilgilenmemesine bağlayamayız. Çünkü bu tip takımlar özellikle 4 büyüklerden gelen oyuncularla daha fazla ilgilenirler. Onları takımın beyni yapmaya uğraş verirler. Ama oyuncu orda da tutunamıyorsa aynaya bakmalıdır. Sadece Kemal için değil bu diğer oyuncular için de aynı.Neler yaşadın Fenerbahçe’de oynarken? Bu kadar sevdiğin ve oynamak istediğin takımdan neden ayrıldın?
Fenerbahçe’ye gidince ortamı daha iyi görüyorsun, büyüklüğünü daha çok hissediyorsun. Orada iyi ve kötü günler geçirdim. Teknik adamlarla problemlerim oldu. Üç ay kadar hiç oynamadım. Sezon başında Daum geldi ve benimle çalışmak istediğini söyledi. Ama Daum’la yarım dönem çalışma şansı buldum. Bana göre en iyi hocalardan birisi. Üç-dört defa “Gitmek istiyorum” dememe rağmen, bana hiçbir zaman “Git” demedi. Hatta “Seninle şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyorum” diyordu sürekli. Ama ben hep ilk onbirde oynamak istediğim için Gaziantepspor’a gittim.