Quote Originally Posted by Gullo View Post
Leeds United GS ile eşleşse Leeds United'lı oyuncular acayip bir şekilde motive olacak değil mi ?

Oyuncular takımların rekabetlerini gazetelerden , televizyonlardan , yöneticilerinden veya bu rekabetleri yaşamış takımda bulunan tecrübeli oyunculardan öğrenirler. Fenerbahçe Denizli ile maç yaptığı zaman haberlere bir bakın. 2006 daki o gün gelmiyor mu akıllara ? Volkan Demirel Cristian'a " bu takım bizi şampiyonluk etti " demiyor mu ? Bu motive olma şekli başka nasıl olabilir bilemiyorum. Zaten biz de 25 civarı ile girin diyoruz 101 ile değil.

Eğer Leeds United'a Galatasaray girebiliyorsa , Galatasaray'a da Roma girmeli en basitinden.
Valla bilmiyorum Volkan Demirel, Christian'a bu takim bizi sampiyonluktan etti diyor mu. Belki oz elestiri yapip, o macta bir suru firsattan birisini degerlendirip golu atsaydik sampiyonduk diyordur. En azindan ben, milli kalecimizin, ikincisini yapmasini tercih ederim.

Peki soyle sorayim. Diyelim ki Fenerbahce 3 Ocak'da Denizli ile oynayacak. Tribunler dolar mi? Hani onemli mac ya, onemli rakip ile karsilasiyor Fenerbahce. Mantiken tribunler dolar herhalde bu onemli mac icin.

Peki 22 Ocak'da oynansa? Tribunler dolar mi?

Peki Ocak 22, 2010'da doldu mu? Cevap, hayir. Kale arkasi tribunleri bile yari yariya idi.

Galatasaray'in Roma ile ne gibi bir sorunu var? Bir macin sonunda provokatorler sayesinde kavga cikti diye sorun mu var yani? Ne o provokator hala takimda, ne de o gunku Galatasaray kadrosundan adam kaldi. Bos isler bunlar. Sportif rekabet diye bir sey vardir. Uzun yillar karsilikli maclar oynamaya dayanir. Basariya giden yolda rakip olmaya dayanir. Trabzon ile Fenerbahce'nin rekabeti, Besiktas ile Trabzon'un rekabetinden daha ateslidir cunku Trabzon ile Fenerbahce bir cok defa sampiyonluk yolunda cekismistir. Aradaki kavga kanli bicakli oldugu icin degil.

Bugun Galatasaray tribunlerinde, sirf sari kirmizi renklerde formasi oldugu icin Roma formasi ile gelen Galatasaray taraftarini gormek de mumkundur. Mesela bir Panathinaikos, ulkeler arasindaki rekabetten dolayi bence, bizim buyuk kuluplerimiz icin Roma'dan daha buyuk bir rakiptir.