Originally Posted by
perpetua
Simdi ilk olarak demagoji yapan yok. Biz de bir seyleri dusunerek yaptik bu ayarlamalari. Ben neden bazi rakiplerin eklenmesini istedigini anlamak icin sorular soruyorum. Hangi mantik ile bunlarin yapilmasini istedigini anlamaya calisiyorum. Zira biz bunlari degerlendirirken bir mantik kullandik ve bunun mantigini anlatinca demagoji yapmak olarak nitelendirmemelisin. Hata yaptik, bunun ustunu kapatmaya calisiyoruz diye bir mantalitemiz olsa, farkli yorumlara kapali olsak, bu forumlari neden buraya koyalim sizlerin de yazmasina izin verelim. Degil mi?
Ilk olarak Leeds'in Galatasaray'i eklemesi beni pek ilgilendirmiyor. Sonucta kulubun iki taraftari Istanbul'da hayatini kaybetmis ve buna tabii ki cok uzulmusler. Bunun rekabet ile ne ilgisi oldugunu ben bilmiyorum. Ama merak ettigim icin Leeds arastirmacisini bulup, soracagim.
Simdi mesela ben de dusunuyorum, ne gibi rakipler ekleyebiliriz diye. Bakiyorum lig tarihine, Ankaragucu, Bursaspor, Altay gibi kulupler, lig tarihinin %90'indan fazla bir sure 3 buyuklerle ayni ligde oynamis. Bir rekabet de olusmus. Bunlari eklemek mantikli olur diyorum. Ama sonra dusunuyorum ki bu rekabet neye yariyor? Yani bu takimlar, 3 buyuklere karsi daha cok motive olur mu? En azindan mesela bu yil Super Lig'e ilk defa cikan Bucaspor'dan daha motive olurlar mi acaba? Veya statlari daha fazla dolar mi buyuk takimlara karsi?
Besiktas'da Bursa'nin neden oldugu belli. Bir kac yildir Bursaspor, Besiktas maclari icin yanip tutusuyor.
Ermenistan meselesine gelince. Kucuk gormek gibi olmasin ama Ermenistan kim ki diyecegim. Biraz fare daga kusmus, dagin haberi yok gibi bir durum var bence. Peki sorayim size, Ermenistan'in rakip olmasini gerektiren neden nedir sizce? Peki Yunanistan'in rakip olmasini gerektiren neden? Ayni sekilde Kibris Rum Kesimi'nin rakip olmasinin nedeni nedir ki?
Kisacasi, "yanlis yapmissin, soyle olmali" yazmak, ikna edici bir yazi tarzi degil. Neden o degisikligin olmasi gerektigini belirtirsen devam edelim.