1 ile 30 arası toplam 86 sonuç

Konu: Turksportal'a Kızgınım

Threaded View

konuyu açan kişi olarak bende yazdıklarınızla ilgili birşeyler söylemek istiyorum..

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Geçmiş dönemlerde kendi çapımda çok iyi bir örnek verdiğimi düşünüyorum. Müzik albümleri Türkçe ama onuda korsan indiriyoruz. Filmler Türkçe ama onuda korsan izliyoruz. FM Türkçe olsa bile onuda korsan alırız.
    O yüzden Türkçe çıkarsa alırım gibi savunma mekanizmalarını kullanmayalım derim. Savunma mekanizmaları hangi durumlarda kullanılır diye uzun uzadıya yazmayacağım. İsteyen araştırıp bakabilir
    Korsan konusunda size hak veriyorum. Türkçe olunca satışlar artacağı kesin ama, isteyen düzeye ulaşılırmı bilinmez. Bunu mutlaka aşmak için ya siz yada Sİ bir sistem üretmeli. Lisanslı oyunlara türkçe indirmeye izin veren bir sistem yapmalıdır. Ancak gerçek amaca o zaman ulaşılır.. Fakat müzik cd si veya filmle FM kıyaslanmamalı diye düşünüyorum. Birisinde izleyince, dinleyince rahatlıkla anlayabildiğiniz görsellik var. Birisinde ise İngilizce bilmiyorsanız anlamadığınız fakat sevdiğiniz bir oyun var.

Turksportal'a kızgınlık konusuna gelince bende kızgınım. Daha önce de yazmıştım. Bizim ekip olarak yaptığımız çalışmalar takdir görür ya da görmez. Mecburiyetimiz vardır ya da yoktur. Çok etkin gücüzdür ya da pasifizdir. Hepsi tartışılır. Savunan da var isyan eden de. Benim kızgın olduğum nokta bazı şeyleri rayına oturtmadan veya kesinliğini kazandırmadan duyurmamızdır. Bunu da tamamen konuların heyecanını sizlerle paylaşmak istememizden geliyor.
    -- Sizin heycanınızı anlayabiliyorum. Fakat "resmi" site demek ağırlık gerektirir. Amatör ruhla hazırlansa bile, "resmi" sözcüğü gereği profesyonel olarak hizmet vermek ve o şekilde adım atmak zorundasınız.

Hem bundan sonraki konularda hem de çok hassas olan Türkçe konusunda -duyuru anlamında- adımlarımızı doğru atmamız lazım. Yoksa Türkçe'nin çıkarılması konusunda bu ekibin gösterdiği emeği biliyorum.
    --- Bende basın sektöründe bir haber sitesinin koordinatörü olarak bir sitede duyulan heycanı, verilen sözleri, verilen emeği çok iyi bilirim. Karşılık beklemeden, maddi çıkar gözetmeden, içinizdeki heycanla yürümeniz doğrudur. Ama kendimden örnek vereyim. Bundan 1 yıl önce yaptığınız duyuru nedeniyle ben FM 2011'i hiç oynamadım. Turksportal FM2012'yi türkçe yama hazırlıyor veya türkçe çıkmasını sağlayacak diye. Başka bir site bunu deseydi, güvenmez veya çok fazla dikkate almazdım. Ama gerçekten türkçe çıkmadığına veya türkçe çalışmanızın yeterli dereceye ulaşmadığını duyduğumda üzüldüm. Şimdi FM'i türkçe oynamak isteyenler adına sizden beklentimiz İnşallah geçte olsa bir yama çıkarıp verdiğiniz sözü telafi edersiniz
    Last edited by mertcan099 : 18.Ekim.2011 at 12:07

Mesaj Yetkileri