1 ile 30 arası toplam 86 sonuç

Konu: Turksportal'a Kızgınım

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Geçmiş dönemlerde kendi çapımda çok iyi bir örnek verdiğimi düşünüyorum. Müzik albümleri Türkçe ama onuda korsan indiriyoruz. Filmler Türkçe ama onuda korsan izliyoruz. FM Türkçe olsa bile onuda korsan alırız.

O yüzden Türkçe çıkarsa alırım gibi savunma mekanizmalarını kullanmayalım derim. Savunma mekanizmaları hangi durumlarda kullanılır diye uzun uzadıya yazmayacağım. İsteyen araştırıp bakabilir.

Yine kulağımıza hiç hoş gelmeyen bir cümleyi sarfedeyim. Ailemizin maddi durumu olmayabilir. Ancak paramız yetmiyorsa bu oyunu oynamayacağız. Bu ülkenin ekonomik durumu ortada o yüzden korsan almayalım da ne yapalım savunma mekanizmasını da doğru bulmuyorum. Eğer doğru olsaydı gücü yetmeyen herkes birşeyleri gasp ederdi. Yani parası olmadığı için ve bu yolla parayı edinmeye çalıştığı için ailemizden birinin önünü kesen ve hayatına kasteden birine kızamazdık, haklı bulurduk. Onunda haklı sebepleri var. Demek ki kendince haklı sebep yetmiyor.

Herkes bunların farkındayken hala korsanı haklı gösteren şeyler yazmamamız lazım. Açık yüreklilikle söylüyorum. Bunları yazan ben bile en basit örnekle mp3 indiriyorum ve netten film izliyorum. Çok ak kaşık çıkmadım değil mi? Dikkati çekmek istediğim noktada bu değildi. Yanlışlığını herkes biliyor. Mevzu asla doğruymuş gibi sebeplere dayandırarak göstermiyorum. Bunun yapılmamasını da rica ediyorum. Zaten yanlış birşeyi uygulayarak kendimize ters düşüyoruz. Bir de yanlışı doğru göstererek ters düşmemek lazım. Çünkü özümüzde hepimiz hakkı savunan doğru adamlarız değil mi?

Turksportal'a kızgınlık konusuna gelince bende kızgınım. Daha önce de yazmıştım. Bizim ekip olarak yaptığımız çalışmalar takdir görür ya da görmez. Mecburiyetimiz vardır ya da yoktur. Çok etkin gücüzdür ya da pasifizdir. Hepsi tartışılır. Savunan da var isyan eden de.

Benim kızgın olduğum nokta bazı şeyleri rayına oturtmadan veya kesinliğini kazandırmadan duyurmamızdır. Bunu da tamamen konuların heyecanını sizlerle paylaşmak istememizden geliyor.

- Yeni site için tarih veriyoruz. Vermediğimiz zaman bize vergi kesen mi var? O an ki şartlar o tarihi gösteriyor ve bunun heyecanı nedeniyle sizlerle paylaşıyoruz. Yetişmediği zamanda sıkıntı oluyor. Sonra bir daha şartlar olgunlaşıyor ve yine bir tarih veriyoruz. Yine yetişmedi.

Bundan daha ciddi bir konu olan Türkçe FM'ye baktığımızda ise bizim Türkçe ve FM kelimelerini bir arada kullandığımız anda bomba patlıyor. İnsanlarda direk olarak kesin Türkçe oldu izlenimi oluşması doğaldır. Türkçe hayal değil demek lafını bile Türkçe kesin var olarak algılıyoruz.

Bu anlamda daha önce fikir alışverişinde bulunmuştum. Çünkü konu içerisinde dikkatimi çekti. Türkçe hayal değil derken tekrar yeni site içinde tarih vermişiz. Bunu yaptığımız zaman eleştiri gelmesi normaldir. Mesela tüm lig logolarını FM12 çıkmadan yetiştireceğim dedim. Bunu siteden haber yaparak duyurabilirdim. Yapmadım çünkü normalde çok rahat yetişecekken neyin ne zaman karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Nitekim herşey yolunda da gidebilirdi ama çok iyi giden çalışmalar bir anda durakladı. Bu nedenle duyurmadığım zaman kimse bana neden demez. Bizim yanlışımızda bu noktadan geliyor.

Hem bundan sonraki konularda hem de çok hassas olan Türkçe konusunda -duyuru anlamında- adımlarımızı doğru atmamız lazım. Yoksa Türkçe'nin çıkarılması konusunda bu ekibin gösterdiği emeği biliyorum.

konuyu açan kişi olarak bende yazdıklarınızla ilgili birşeyler söylemek istiyorum..

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Geçmiş dönemlerde kendi çapımda çok iyi bir örnek verdiğimi düşünüyorum. Müzik albümleri Türkçe ama onuda korsan indiriyoruz. Filmler Türkçe ama onuda korsan izliyoruz. FM Türkçe olsa bile onuda korsan alırız.
    O yüzden Türkçe çıkarsa alırım gibi savunma mekanizmalarını kullanmayalım derim. Savunma mekanizmaları hangi durumlarda kullanılır diye uzun uzadıya yazmayacağım. İsteyen araştırıp bakabilir
    Korsan konusunda size hak veriyorum. Türkçe olunca satışlar artacağı kesin ama, isteyen düzeye ulaşılırmı bilinmez. Bunu mutlaka aşmak için ya siz yada Sİ bir sistem üretmeli. Lisanslı oyunlara türkçe indirmeye izin veren bir sistem yapmalıdır. Ancak gerçek amaca o zaman ulaşılır.. Fakat müzik cd si veya filmle FM kıyaslanmamalı diye düşünüyorum. Birisinde izleyince, dinleyince rahatlıkla anlayabildiğiniz görsellik var. Birisinde ise İngilizce bilmiyorsanız anlamadığınız fakat sevdiğiniz bir oyun var.

Turksportal'a kızgınlık konusuna gelince bende kızgınım. Daha önce de yazmıştım. Bizim ekip olarak yaptığımız çalışmalar takdir görür ya da görmez. Mecburiyetimiz vardır ya da yoktur. Çok etkin gücüzdür ya da pasifizdir. Hepsi tartışılır. Savunan da var isyan eden de. Benim kızgın olduğum nokta bazı şeyleri rayına oturtmadan veya kesinliğini kazandırmadan duyurmamızdır. Bunu da tamamen konuların heyecanını sizlerle paylaşmak istememizden geliyor.
    -- Sizin heycanınızı anlayabiliyorum. Fakat "resmi" site demek ağırlık gerektirir. Amatör ruhla hazırlansa bile, "resmi" sözcüğü gereği profesyonel olarak hizmet vermek ve o şekilde adım atmak zorundasınız.

Hem bundan sonraki konularda hem de çok hassas olan Türkçe konusunda -duyuru anlamında- adımlarımızı doğru atmamız lazım. Yoksa Türkçe'nin çıkarılması konusunda bu ekibin gösterdiği emeği biliyorum.
    --- Bende basın sektöründe bir haber sitesinin koordinatörü olarak bir sitede duyulan heycanı, verilen sözleri, verilen emeği çok iyi bilirim. Karşılık beklemeden, maddi çıkar gözetmeden, içinizdeki heycanla yürümeniz doğrudur. Ama kendimden örnek vereyim. Bundan 1 yıl önce yaptığınız duyuru nedeniyle ben FM 2011'i hiç oynamadım. Turksportal FM2012'yi türkçe yama hazırlıyor veya türkçe çıkmasını sağlayacak diye. Başka bir site bunu deseydi, güvenmez veya çok fazla dikkate almazdım. Ama gerçekten türkçe çıkmadığına veya türkçe çalışmanızın yeterli dereceye ulaşmadığını duyduğumda üzüldüm. Şimdi FM'i türkçe oynamak isteyenler adına sizden beklentimiz İnşallah geçte olsa bir yama çıkarıp verdiğiniz sözü telafi edersiniz
    Last edited by mertcan099 : 18.Ekim.2011 at 12:07

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Malesef bu tarz konuların önüne geçilemiyor. Yapılan sistemler, alınan önlemler mutlaka bir şekilde kırılıyor ve yine korsana dönüyor. Satışların artması anlamında korsan kullanmayalım demiyorum. Bunu da çok net belirtmek isterim. Zaten olması gereken orjinalini almaktır. FM'de, giyimde, müzikte, sinemada, saatte vs. vs.

Korsan var diye Türkçe oynayamacakmıyız? Biz Türkçe'nin eklenmesi anlamında gereken herşeyi yapıyoruz. Bunu sağladığımız gün korsan kullanan, kullanmayan herkes bundan yararlanacaktır.

Sizin heycanınızı anlayabiliyorum. Fakat "resmi" site demek ağırlık gerektirir. Amatör ruhla hazırlansa bile, "resmi" sözcüğü gereği profesyonel olarak hizmet vermek ve o şekilde adım atmak zorundasınız.
    Resmi kısmına takılmamamız lazım. Resmi Araştırma kısmını göremeyiz çünkü.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mertcan099 View Post
    -- Sizin heycanınızı anlayabiliyorum. Fakat "resmi" site demek ağırlık gerektirir. Amatör ruhla hazırlansa bile, "resmi" sözcüğü gereği profesyonel olarak hizmet vermek ve o şekilde adım atmak zorundasınız.
    Bu sekilde adim atmadigimiz varsayimi esas beni uzen.

Hayir yani belki birseyler yapiliyor ama bu zamani gelmeden, belli bir noktaya ulasilmadan aciklanamiyor. Bu ithimal de var.

10 bin oyunun satilmasi bazi seylerin cok daha kolay ve cok daha cabuk yapilmasini saglayacakti. Yuk, bir kac ozverili ve karsilik almasi belli olmayan insanin ustune yikilmayacakti, Turkce FM isteyen herkes bu yuku paylasmis olacakti. Bazilari orjinal alarak, bazilari da bu orjinal alim karsiliginda ceviriyi daha hizli bir sekilde yaparak.

10 bin oyun satilmayinca agir yuku az sayida kisi tasiyor. Buna ozellikle zaman ayirmak yerine, bos zamaninda yapiyor. Bu nedenle de beklemekten, bu ozverili kisilere destek vermekten baska bir secenek yok bence.

Mesaj Yetkileri