-
Turksportal'a Kızgınım
Turksportal kendisini "Football Manager serilerini resmi olarak temsil eden web sayfası" diye tanıtıyor. İçerisinde resmi sözüne yer veriyor. Bu sorumluluk gerektirir. Tabiki Türkçe çeviri yapma zorunluluğu yok. Fakat FM2011 çıktığı zaman FM2012 nin türkçe olması için çalışmalar yapacaklarını duyurdu. Ben inanın çok sevdiğim FM oyununu 2011'ini oynamadım. FM2012'nin türkçe çıkacak heycanıyla 1 yıl bekledim. 1 yıl boyunca yatan TURKSPORTAL oyunun çıkmasına 2 ay kala çevirmenler aranıyor diye ilan yapıyor. İnsanları beklenti içerisine soktunuz. Daha sonra ise çeviri belli bir yüzdeye çıkmadığı için FM2012 türkçe çıkmadı.. İnanıyorum ki, bu beklentiyi insanların TURKSPORTAL dan kopmaması için yarattınız.
Türkiye'de korsan satıldığı için türkçe çıkmıyor diye açıklamalar yapılıyor. Doğru dürüst dilini anlamadığ bir oyunun orjinalini neden insanlar alma gereksinimi duysun ki.. Orjinal oyun alacaksın 3 ay türkçe yama bekleyeceksin. Sonra da yüzde 50 bir yama sunulacak.
Ben TURKSPORTAL'a "resmi" sözcüğünü kaldırmasını öneririm. Eminimki kısa süre sonra da FM 2013'ün türkçe çıkması için çalışmalar yapacağınızı belirtir oyunun çıkmasına 2 ay kala çevirmenler ararsınız.. İyi günler...
Mesaj Yetkileri