Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
Bu konuyu gördükten sonra aynı olay benimde başıma geldi maça başladıktan sonra bir işim olduğundan maçın başından itibaren izleymemeiştim geldiğimde 2-0 gerideydim ve arkadaşdaki problemin aynısı oldu bende acaba bizim takiklerimiz ve benzeri değişiklikler maçı etkilemiyormu diye düşünüp bütün oyuncuları forvete koydum sonuç o dakikada gol olmadı ve 8-1 yenildim.

Sanırım oyun mevcut taktikte hiç bir değişiklik olmadan maç bitirse sonun ne olacağına direk hesaplıyor vebu sonuç oyunun bir bugından dolayı arkadaşda ve bende olduğu gibi maçda direk gözükebiliyor ancak içiniz ferah olsun eğer taktiğinizi değiştirirseniz o gördüğünüz sonuçda değişecektir.
Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
dediğiniz kısmen doğru ancak o maçın başındaki senaryo belirlenirken sizin taktiğiniz ve oyuncuların özelliklerine göre belli oluyor dolayısıyla "ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo.." denemez. Büyük ihtimal maç başlamadan önce topa sahip olma oranı, maçdaki korner sayıları, ofsayt sayılar vb. şeyler önceden sizin taktiğiniz, oyuncuların gücü, rakip takımın teknik direktörünün özellikleri, rakip takımın oyuncu özellikleri vs. bütün değişkenlere göre hesaplanıp belirleniyor. Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.
Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
Yazıda da kesin konuşmuşsun ama

Ben buna dayanarak sordum o soruyu.
pek de kesin konuşmamışım sanki