Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
Bende düşünceyi anlamaya çalışıyorum. Şimdi diyorsun ki ikisi de yıldız olamayacak. Araştırma ekibinin yeterince gözlemleyemediği ve bu sebeple sabit değerler veremediklerini düşünürsek iddialı bir söylem, bu da demektir ki sen daha fazla izledin. İkisini denk olarak görüyorsun, yaşları , oynadıkları mevki ve genel oyun tarzlarına bakıldığında bu anlaşılabilir bir düşünce ve aynı p.a'ya sahip olmaları gerektiği savunuluyor, bu da kabul edilebilir. Ama yıldız olamayacak denilen oyunculara yıldız potansiyeli istemek de garip geliyor bana. -8 de ligimiz için yıldız futbolu demek.
Bizlerin bu oyunu sevmesinin, hatta tapmasının nedeni gerçekle uyumu değil mi? Eğlenmek için oynuyoruz ama içerdiği veriler gerçek hayatla bire bir olmasa da olabildiğince örtüşüyor. Şimdi yeterince izlenememiş bir oyuncunun özelliklerine sırf oyunda daha düzgün gelişsin diye makul değerler girmek ne derece gerçekçi olur?
Benim düşüncem dünya yıldızı olamazlar ve bu düşünceyi öne sürmemin sebebi çok kısa ve güçsüz olmaları. Bu iki oyuncunun fiziğine sahip olup dünyada gelişebilen oyuncu sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. Oyuncular geçek hayatta gelişip yıldız olabilirler ama benimdüşüncem Türkiye, Rusya standartlarında yıldız olabilirler ve hiçbir zaman İngiltere, Almanya gibi ülkelerin liginde oynayabilecek kaliteye erişemezler. -8 ligimiz için yıldız futbolcu demek demişsin aslında ben de bunu savunuyorum işte. Muhammed pa değeri -9 olduğu zaman dünya yıldızı potansiyeli oluyor, benim düşüncem ise -8 yapılarak ligin yıldızı potansiyeline düşürülmesi.

Bazı değerlere makul veriler istememizin sebebi şudur, Recep ilk yarı 2-3 maç ta olsa oynama şansı buldu ve bu maçlardan birinde gol attı. Oyuncunun tabiki teknik ve fizik özellikleri için bir fikir sahibi olmak zor ama oynadığı dakikalarda ne kadar istekli ve hırslı olduğunu gördük. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Zaten dediğin gibi sene başında hiç izlenmedikleri için değerlere birşey demiyorum, ama bundan sonra düzeltilebilir. Oyuncunun en azından Dtermination ve Ambition değerleri girilirse iyi olur diye düşünüyorum.