Quote Originally Posted by kuatemok View Post
Hocam bu konu üzerine çok düşündüm, hatta bir sürü kariyerimi mahvettim diyebilirim. Eski oyunlarda da böyle sorunlar yaşıyordum çünkü. Savunma futbolu oynatmak gerçekten çok zor oyunda -ki gerçekte de başarılı savunma futbolu oynatmak çok zor-. Fakat sonunda rakibin taktiğine ve oyuncularına göre taktik hazırlamayı öğrendim. Örneğin en çok golünü derin toplarla atan takımlara, özellikle savunma arkasına sarkabilen hızı, hızlanması yüksek santrforu varsa daha hızlı stoperlerle markaja aldırıp beklerle alan daraltma uygulatıyorum, ofsayt taktiğinden kaçınıyorum. Eğer güçlü, bitiriciliği ve pas özelliği yüksek bir santrforu varsa güçlü ve agresifliği yüksek stoperler koyup, ofsayt taktiği ve pas yollarını kapatmaya yönelik oynatıyorum. Kanatları markaja alıp, güçlü ama yavaş santrforlara da pres uygulamaktan kaçınırsan gol atmaları çok zor oluyor.

Örneğin Fenerbahçe maçına Radkov ve Ahmet Çalık'la çıktım. Fenerbahçe'nin ileri üçlüsü değil gol atmak pozisyona bile giremedi. Tek hatam Caner ve Gökhan'a pres uygulamak oldu. Çünkü çok rahat sıyrılıyorlar. Maç sonucu Saraçoğlu'nda 0-3.

Hocam benim sorunum şu, maçı çok iyi de oynasam, denk bir maç da olsa, rakip kolayca gol atabiliyor. Şöyle diyeyim, rakibin ilk şutu gol oluyor, sonra savunmam normal şekilde işliyor. Ya da ileride saçma bir pas hatasından sonra 3 pasta golü yiyorum.
Onun haricinde savunma zaafiyetim de yok pek ama, rakip geldi mi yiyorum. Aha az önceki maç, rakip kaleme bile gelemeden bitti ilk yarı. 2. yarıya başladık, bir tane atak yaptılar golü attılar. Maç 25 şutuma karşılık 3 gol bulmamla bitti, rakibin 2 şutu vardı.