-

Originally Posted by
NomrukaN
Gol yeme sorunu benim açımdan düzelmemiş. Rakip çok kolay bir şekilde gol bulabiliyor. Daha doğrusu, rakibin öyle güzel paslaşmalarla gol attığını falan görmedim, genelde 3 pasta golü buluveriyorlar. Kontra atak şeklinde de değil. Rakip savunmadan ileri şişiriyor, ilerideki adam kanata açılıyor kanattan da bir orta, al sana gol
Benim oyuncular ise şu dikkatimi çeken, güncellemeden öncesine göre şu anda topu çok fazla ayakta tutuyorlar. Önceden orta açmayı deneyip rakibin ayak koymasıyla baş edemiyorduk, şimdi rakip kolayca gelip "Tackle" yapıp topu alıp gidebiliyor. Bu yüzden çok atağım heder olmaya başladı. Tempoyu yükseltmek çözüm olmadı. Bir şeyler yapmak lazım.
Hocam bu konu üzerine çok düşündüm, hatta bir sürü kariyerimi mahvettim diyebilirim. Eski oyunlarda da böyle sorunlar yaşıyordum çünkü. Savunma futbolu oynatmak gerçekten çok zor oyunda -ki gerçekte de başarılı savunma futbolu oynatmak çok zor-. Fakat sonunda rakibin taktiğine ve oyuncularına göre taktik hazırlamayı öğrendim. Örneğin en çok golünü derin toplarla atan takımlara, özellikle savunma arkasına sarkabilen hızı, hızlanması yüksek santrforu varsa daha hızlı stoperlerle markaja aldırıp beklerle alan daraltma uygulatıyorum, ofsayt taktiğinden kaçınıyorum. Eğer güçlü, bitiriciliği ve pas özelliği yüksek bir santrforu varsa güçlü ve agresifliği yüksek stoperler koyup, ofsayt taktiği ve pas yollarını kapatmaya yönelik oynatıyorum. Kanatları markaja alıp, güçlü ama yavaş santrforlara da pres uygulamaktan kaçınırsan gol atmaları çok zor oluyor.
Örneğin Fenerbahçe maçına Radkov ve Ahmet Çalık'la çıktım. Fenerbahçe'nin ileri üçlüsü değil gol atmak pozisyona bile giremedi. Tek hatam Caner ve Gökhan'a pres uygulamak oldu. Çünkü çok rahat sıyrılıyorlar. Maç sonucu Saraçoğlu'nda 0-3.
Bu Konuya Ait Etiketler
Mesaj Yetkileri