Originally Posted by
BlackAnaconda
Atletico - Granada maçında skor aldatmasın, Atletico aynı sistem ve taktik ile oynadı. Maçı çabuk çevirebilmeleri de etkendi bu sistemin devam etmesinde. Özellikle ikinci yarı da farkı açan goller ve tehlikeli pozisyonlar tamamen kontradan geldi diye hatırlıyorum.
Eğer oyun zaten hücum oyuncularına bir tık fazla serbestlik veriyorsa bu hiç belli olmayacak bir derece de.. Katı oyun anlayışında rakip de defansif veya kontra oynuyorsa oyun çok kolay kilitlenebiliyor. Kontrol / Hücum geçişi yaparsan bu sefer de ciddi kontra tehlikesi yiyorsun.
Pres konusunda zaten iki seçenek var kullandığım. Presi azalt / yapma. Yapma dedikten sonra takım ciddi derece de pasif kaldığından daha çok azalt seçeneğini kullanıyorum. Taktik Rehberinde temponun otomatik olarak yükseğe geçtiğini öğrendiğimden beri de zaten düşük tempo da tutuyorum. Yani bu konularda sıkıntı yok ama hala çoğu zaman aklımdaki kontra takımı göremiyorum saha da. Belki de oyundaki hızlı hücum sayısının azlığından veya rakibinde kontraya önlem almasından kaynaklanıyor. Bilemem ama kontra anlayış şu anda pek oyuncuları çeken bir tercih değil bence. (15'e göre konuştum)
Pas konusunda nasıl bir tercih yapmalıyım burası biraz kafa mı kurcalıyor. Bir önceki mesaj da da bahsettiğim gibi kısa dersem kontra şanslarını harcadığım çok oluyor. Uzun dersem topu hiç tutamıyorum rakip savunma yerleştiğinde.. Serbest bıraksam katı anlayış da çok serbestlik iyi değil diye düşünüyorum.
Son olarak en iyi kontra dizilişi size göre nedir ? Savunma sertliği ön planda olsun diye dar alan oyun oynuyorum.
4-1-4-1 veya 4-4-1-1 denedim.
Oyunu sıkılaştırmak amacıyla 4-1-3-1-1 , 3-2-4-1-1 vb. tarzıyla denediğim taktiklerde oldu.