Quote Originally Posted by elhadji View Post
Ben sana yine katılmıyorum, birebir özgürcanla karşı karşıya oynamış 2 arkaadaşım var; sarıyer genç takımın kalecisi ve ankaraspordan erhan onlarla konuşturayım hocalarının özgürcanı durdurmada hangi taktikleri verdiğini ikisi de kaleci, özgürcanı çok iyi tanıyolarr ve en önemli özelliği hızııdır ben de serettim katılıyorrm onlara
Daha once de yazdigim gibi, farkli fikirlere ben kapali degilim, arastirma da kapali degil. Ancak sunu dusunmekte de yarar var, Ozgurcan'in hizli oldugunu soyleyen oyuncular acaba gercekten Ozgurcan hizli oldugu icin mi yoksa kendileri yavas oldugu icin mi bu sozleri sarf ediyorlar. Veya Ozgurcan oyunu rakip oyuncularidan daha iyi okuyabildigi icin mi acaba daha hizli gorunuyor?

ben fantezi ligi kuralım demiyorm daha düzeltelim diyorm.
Zaten bu herseyin son hali degil ve zaten olamaz da. Futbolcularin ozellikleri zaman gectikce yukselir veya duser ve bizler de bu ozellikler gozledikce, veri tabanina aktarmamiz gerekir. Bu arastirma 5 senede bir azimle yapilip, sonra oldugu gibi birakilacak bir sey degil, oyuncular hakkinda daha dogru bilgiler toplandiginda/gozlemlendiginde degistirilmesi gereken bir sey. Tabii mevcut kriterler olceginde olacak bir duzeltme bu.

Ve uğur da da katılmıyorm uğurun gerçek yeri amc dir ama b sene stoper oynuyor
Ersun Yanal'in taktigini nasil gordugune bagli. Bence Ersun Yanal 2-3-3-2 tipinde bir taktikle oynuyor. Bu taktikte 2 DC, WBR, WBL, DM, 3 adet MC ve iki adet ST var. Ugur'u da geriden organizasyonu yapan oyuncu olarak goruyorum, yani bir nevii geriye daha az sarkan supurucu veya sweeper gibi oynuyor.

bu arada Sega ne kadar tanıyor ki türk ligini allah aşkına bıraksınlar işin ehline bizlere biz yapalım isteyen yönetici bakabilir benim manisa araştırmama hangi oyuncu abartılı yapılmış tek tü çıkabilir ama bence dengeli caneri sega berbat yapmış st göstermiş ben amlc yaptım adamın mevkisi belli zaten ve fçok çabuk adam nitekim cska kaptı adamı örnek, ben kndimde çlştığm için daha da rahat eleştiriyorm ama Seganın kinden 2 kat iyi bizim araştırma
Oyunun orjinal surumunde cikan oyuncu ozellikleri Sega'ya ait degil, arastirma ekibi sefi Turker Tozar'a aittir. Bu resmi arastirmaya el atilmaya calisilmasinin nedeni de bunlarin yapilanlarin yeterince gercegi yansitmamasiydi.

Yaptigin Manisa datasinda her oyuncu'nun surekliligine 14 ve uzerinde deger verilmisti (ki takimdaki her oyuncunun o surekliligi hak edip etmedigi kesinlikle tartisilir, ozellikle Manisa'nin gosterdigi inisli cikisli form grafigi goz onunde tutulursa). Bazi oyuncularin ozellikleri Turkiye liginin standartlarinin cok fazla uzerinde idi ve bu nedenle bazi dusurmeler yapildi.

Caner'in iyi bir oyuncu olduguna katiliyorum, ancak Caner'in transfer olmasinin nedeni su anki becerilerinden daha ziyade, potansiyelinin yuksekligi oldugunu dusunuyorum. Caner'in oyunda 1-2 sene sonra ne kadar kaliteli bir oyuncu oldugunu, hatta Turkiye liginde kaldigi surece ligin en iyi oyuncusu oldugunu gozlemlememek hic de zor degil. Ama su anda ligin en iyi oyunculari arasinda oldugunu soylemek pek dogru olmaz.

Bundan sonra Caner zaten Rus arastirmacilarin elinde, onlar belirleyecek nasil bir oyuncu oldugunu, ve onlarin da Caner'i nasil bir oyuncu olarak gorup, ozelliklerini belirleyecegini gorecegiz.