Mondragon bir cizgi, en fazla altipas kalecisi. Ceza sahasinin tamamina hakim olmadigi icin ozellikle defansin arkasina atilan toplarda cok sorun yasamistir gecmis yillarda Galatasaray. Bu nedenle de Lucescu doneminde defansif taktigin arkasinda harika gorunen Mondragon, ozellikle son yillarda hantallasmasi ile iyi bir kurtarici olmaya devam etmis ancak ceza alaninin tamamina hakimiyetini kesinlikle kaybetmistir.
Tecrubesi, konsantrasyonu ve soguk kanliligini herhangi genc bir kalecide bulmak zor olacaktir ancak Galatasaray eger uzun boylu ve nispeten hantal (Servet ve Bouzid) defans oyunculari ile oynayacaksa, ceza sahasi hakimiyeti daha iyi ve defans arkasina atilacak toplara cikis ayapbilecek kaleci(lere) ihtiyaci vardir.
Ben ne Aykut, ne Fevzi ne de Orkun'un cok iyi kaleciler oldugunu dusunmuyorum ancak gencliklerinin getirdigi dinamizm ve hareketlilik agir bir defansin arkasinda olmasinin daha dogru oldugunu dusunuyorum.
Ayrica Mondi nasil olsa uzaktan gol yemez dusuncesinin Galatasaray orta sahasinin pres yapma konusunda biraz tembellesmesine neden oldugu fikrine sahibim.