Originally Posted by
GeNç KaRTaL
Öncelikle teşekkür ediyorum bu açıklayıcı yazın için.Sana bir şey soracağım.Peki golü yedikten sonra Antep kapanıp kontralarla golü aramayı deneyemezmiydi? Sonuçta Fenerbahçe golü attıktan sonra o golün üstüne yatacak değil ya.Gaziantep teknik direktörü bilmiyor mu Fenerbahçe gibi bir takıma karşı daha açık oynarsan şanslarının daha da azalacağını? Bu sorularımada cevap verirsen sevinirim.
Bakın ortamı germeden tartışalım bu konuyu.Yokuşa sürmeden bu konuyu tartışırsak bir mutakabata varabiliriz.Benim amacım kesinlikle ortamı germek değil.Bugüne kadarki mesajlarımdan az buçuk beni tanırsınız..
Golleri yazdım yukarıda, bir daha bakmanı rica ediyorum.
Oğuz sadece 2. golü çıkartabilirdi ama o bile anlık bir pozisyon, yine de bir golde hata yapması nedeni ile bir kaleciyi maç satmaya suçlamak hiç de hoş bir davranış değil! (Sana değil, genele yorum)
Bak bu dediğin çok kolay bir şey değil.Karşında çok iyi top çeviren ve hatta bugün için her zamanki futbolunu ikiye katlayan bir Fenerbahçe var.
Dediğin mantıklı gibi gelse de Fenerbahçe 2. golü atarak kazanmak zorunda değil, sürekli yan pas yaparak top hakimiyeti yükseltir ve rakibin alan hatası yapması beklenebilir (ki beklerdi).
Fenerbahçe Galatasaray gibi önde oynamak zorunda kalmıyor, hatta çoğu zaman geriden kuruyor oyunu.Alanı kontrol etmek çoğu zaman rakibi dengesiz yakalattırır ve pozisyon kurmalarını engeller.Dakikalar geçtikçe hata yapma şansınız artar; bu takımlar üst seviye 90 dk. konsatre oynayabilen takımlar değiller, ki zaten böyleleri üst sıralara taşınıyor (Örn Sivas, hiçbir oyuncusu 3 büyüklerde yıldız olamaz, ancak ilk 11 oyuncusu klasmanına belki girebilir).
Antep'in hatası ise, oyunu kontrol etmeye çalışmaması idi.
Yani topu kontrol etmeleri lazım, Fenerbahçe 2 dmc/mc ile oynarken top çevirmen imkansız gibi bir şey.Daha fazla orta saha ile kalabalık bir orta saha kurgusu yaratman lazım,orta saha geçmeden pas kanallarını tıkaman lazım ki şans bulabilesin.
Yoksa Fenerbahçe ceza sahası yakınlarında durdurulamaz bir takım haline geliyor.Top yaklaşıkta defanstaki zaafların depreşir, Fenerbahçe'nin ofansif gücünü yıllardır tartışmıyoruz zaten..
Yani dediğim o ki Fenerbahçe önde oynamadığı için arkasını boşaltmadığından pozisyon yemezdi, Fenerbahçe'nin yediği çoğu organize gol, acil gol atmak için açıldığı anlardaki kontralardan geliyor.Kapandığı zaman kolay kolay gol yemeyecektir; örn. PSV maçı.10 kişilik kapanan Fenerbahçe karşısında PSV gol pozisyonu bile bulamadı..
O anda ayakları titreyen orta-alt lig seviyesindeki bir takımın oyuncularının söz dinlemesi de çok muhtemel değil, son dakikalarda 'öne çıkın, kapanmayın' derken hocaları ceza sahası önünde birikmekten de kendilerini alıkoyamıyorlar..
Ek, bence Oğuz çok kötü oynamadı, aşırı bir hatasını da göremedim.Belki 2. golü çıkartabilirdi ama o bile büyük bir hata sayılmaz.Zira Alex çok yakında sert sayılabilecek bir vuruş yaptı ve anlık bir pozisyondu.
Bu maçlık negatif eleştirileri bence haketmiyor ama Oğuz da çok iyi bir kaleci değil sonucunda, Gaziantepspor'un bir kaleciye ihtiyacı olduğu gerçeği de göz önüne alınmalı..
Last edited by Cengo : 20.Ocak.2008 at 19:07
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı