Ben Baris, Mehmet Topuz veya Tuncay kadar iyi olur demedim olabilir dedim bu ne demek olmayabilir de demek yani olasilik sen buna katilmazsin katilirsin senin kendi gorusun ama nedense Baris cok underestimate yapiliyor Turkiye'de bu tip oyuncular nedense Afrikali olmadi mi sevilmiyor.

Arda'nin piyasaya ciktigindan beri cok fazla uzerine geliniyor inanilmaz bi baski ile karsi karsiya acaba Mehmet Topuz bu sartlar altinda nasil bi grafik cizerdi cok merak ediyorum dogrusu.

FIFA bi oyuncuyu 24 yasina basana kadar genc sayiyor yani gelisim icersinde oyuncu farkindaysan oyunda da bole. Bir oyuncuya 24 yasina kadar "Hot Prospect for the future" ve "decent young player" gibi tanimlamalar yakistirabiliyorsun.

Hakan Sukur ve Feldkamp'in dedikleri beni okadar ilgilendirmiyor ozellikle Feldkamp gibi bilmeceli bi adamsa bu. Bak ben demiyorum ki bu oyuncular cok iyi olucak ama mesela bi Ergun Penbe, Hakan Unsal, Umit Davala gibi oyuncular nerelerden geldiler ne oldular bu oyuncular hic bi zaman yildiz olmadi bence ama cok saglam gorev adamlari oldular takim icersinde onemli roller aldilar. Bence Mehmet Topal, Emre Gungor, Serkan Calik, Baris Ozbek bu tip adamlar belki yakaladiklari sanstan dolayi belki baska sebepler tecrubelendikce onemli yerlere en azindanm GS icersinde ve Turkiye capinda geliceklerdir. Genc bi oyuncu ile Messi olmak zorunda degildir zaten olamaz bu yuzden o bi istisnadir yildizdir. Ne Tuncay ne Mehmet Topuz yildiz degiller ha belki Turkiye capinda ama Turkiye capinda yildiz olmak o kadar acayip bi durum degil biri 160 PA li oyuncu Turkiye yildiz digeri ise Ispanya'da veya Ingiltiere'de CA'i 160 hatda 180 olan oyuncu birak PA'i.

Orkun icin yorumuma populist demissin ama buna pek anlam veremedim sebebi de su bence Orkun basarili bi performans gostermistir gosteriyor da Turkiye ligleri icerisinde ve 140 PA bunu yansitir zaten su anda 135 degil mi oyunda? Ben baskalarinin gazina gelip de Orkun icin super kaleci bi nuamra milli takimda olmali demedim ki. Yeni Rustu veya Lehmann ilan etmedik ki onu. Meslea Rustu'nun PA 170 deil mi? 140 ile 170 arasinda buyuk bi fark var. Orkun daha ne kadar gelecek vaad edebilir ki 28 yasinda kendisi ama ole ya da bole isi goturuyor ayrica kume dusen takimda gecen sene Orkun cok az gol yedi diye hatirliyorum ve belki de kume dusmeme savasi vermelerini sebebi oydu. Her zaman bi takima daha iyisi alinicaksa kimse karsi cikmaz ama biz burada GS'nin transfer politikasini mi tartisiyoruz yoksa Orkun'un su anki performansini mi? 140 PA cok asiri mi deger mi? Bence degil su anda ligin en az gol yiyen kalecisi sartlar ne olursa olsun. Neyse bu olayin FB'deki Semih meselesine donucegi gibi hisler aliyorum o yuzden bu konu hakkinda daha fazla bisey demicem.