Ya birazdan sana çıkışan galatasaraylı arkadaşlar olabilir diye söyledim
Ama edunun dediği gibi kale benim olduğu için bir sorun yok![]()
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Ama gelde bunu millete anlat tarık abi![]()
Tebrikler Fenerbahçe. Düşündüğüm en kötü ihtimal [beraberlik] olmadı. Bence Fenerbahçe'nin tur şansı daha yüksek..
% 70 - % 30
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Maçın ilk dakikasından son dakikasına kazanacağmızdan emindim daha öncede belirtmiştim zaten ancak 2 gol yememiz çok kötü oldu.Turu geçebileceğimizi sanmıyorum yinede umut kesilmez.Galibiyet hem maddi hemde puan(ülfe ve fb puanı) açısından süper oldu
Tebrikler Fenerbahçe'M ...
Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Sevilla maçının ardından asist krallığında zirveye çıktı.
''Devler Ligi''nde 2. tur ilk maçlarının ardından oluşan sıralamada, Brezilyalı futbolcu 5 asistle en üst sırada yer aldı.
Alex, Fenerbahçe'nin dün akşam Sevilla'yı 3-2 yendiği maçta, 57. dakikada Lugano'nun kafa vuruşuyla attığı golde sol köşeden kullandığı korner ve 87. dakikada Semih'in attığı golde ara pasıyla 2 asist yaptı.
Asist krallığı sıralamasında Alex'i 4'er asistle Olympiacos'tan Predrag Djordjevic ile Milan'dan Andrea Pirlo takip etti.
Bu arada, takım istatistiklerinde gollük şutlarda Fenerbahçe, toplamda 47 gol vuruşuyla kendisiyle aynı sayıya sahip Manchester United ile ilk 5 takım arasında bulunuyor. Bu istatistikte Barcelona 57 golle ilk sırada yer alıyor.
Sarı-lacivertliler aynı zamanda, Schalke 04 ve Olympiacos ile birlikte 16'şar sarı kartla en çok kart gören takım durumunda.
AA
_________
Öte yandan Sevilla Kulübü'nün Başkanı Jose Maria Del Nido, ''Oynadığımız futbola göre çok kötü bir sonuç aldık. Kızgınım. Attığımız 2 gol için sevinemiyorum'' derken, çok etkilendiği Fenerbahçe taraftarı için şu ilginç değerlendirmede bulundu:
''Futboldaki 21 yıllık yaşantımda, hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. Yunanlılar Türkler'in parmak uçlarına bile gelemezler.''
AA
Last edited by TR.CaPTaiN : 21.Şubat.2008 at 20:14
Fenerbahçe Cumhuriyeti
16 sarı kartın 6 tanesi dün görüldü galiba.
Maçtan önceki tüm dileklerim yerine geldiHem yendik hemde zevk veren bir futbol izledik.
Maçın kahramanları, Hakem, Edu, Tiyatrocu Sevillalılar.
Edu maçtan öncede korktuğumuz hatayı yaptı yine kalemizi boş geçmedi ŞL'de 3 oldu galiba bu
Hakem için söyleyecek söz bulamıyorm, 2 penaltımız yendi ( Tüm yorumları okudum çarpma falan denmiş ama bariz elle oynama bence). Rezalet bir yönetim gösterdi sarı kart pozisyonlarıda hatalı davrandı. Sevillalı futbolcuların artis hareketlerine izin verdi. Hakem alman maçı izlerken ne ayak neo-nazi mi bu adam dedim
Sevillalı futbolcular hakkında söylenenleri duymuştumda bu kadar beklemiyordum. Yahu bu kadar sahtekar bir takım olmaz. Bu davranışı gösteren bir takımın 2 senedir UEFA kupasını almasını sindiremiyorum. Lehimize taç verilen bir pozisyonda zorla sarı kart verdirdiler hakeme yaaa.
Herşeye rağmen kazandık. Lüzumsuz ertem şener ve ilker yasininde dediği gibi 3 ihtimalden 2si bizim lehimize bu maçtan sonra turu geçeceğimize inanmaya başladım.
Lüzumsuz lafını maçın genelinde konuştukları şeyler için söyledim. Bir maç içerisinde söylenebilecek ne kadar gereksiz şey varsa söylediler. Neymiş Kanoute Nyon'da doğmuş anası fransızmış. eeee bunun maç ile ilgisi ne?![]()
cok guluyorum bazi yorumlara, besiktaslilar ve galatasaraylilar eksikleri taraftarlarimizda ariyorar!
size bir kac ornek:
Fenerbahce 3-2 Trabzonspor,
Semihin araya girip kaleciyi gecip gol attigi mactan sonra, Trabzonspor kalecisi:"Huseyin(Cimsir) abiye bagirdim geriye verme diye ama beni duyamadi, bu seyirci arasinda zaten duymamasi normal"
Fenerbahce 2-1 Besiktas,
Besiktas uzatmalarda attigi golu nizami sayiyor, ama hakem 30 saniye once dudugunu calmis bir cok futbolcu duyamadi ya da duymamazliktan geldi!
Hakem dudugunde israr etti, sevinirken bi donduler aaa hakem faul vermis oldu...
Fenerbahce 3-2 Sevilla,
2 kez hakem faul dudugu caldi ama futbolcular devam etti, hakem israr etti bazi oyuncular gorunce topa sahip olan oyuncularda durdu bu sekilde!
Hakemin korner ya da aut atislarinda bile dudugu duymayanlar oldu!
hakem duduk calmis faul icin ama sevillali oyuncular iki kez bindirme yapti!
cok tuhaf????
sizce stadyumda sagir edecek ugultu var mi yok mu?
yoksa yayini yapan studyolar Spikerin sesi temiz gelsin diye SUKRU SARACOGLU maclarinda stadyumdan gelen sesleri kisiyor mu?
kotu niyetli degil, saglikli bi sekilde mac anlatmak icin!
Sarı-Lacivertli takım, başta UEFA’nın resmi internet sitesi olmak üzere sanal dünyada manşetlere çıktı. İspanyol basını, Fenerbahçe’nin Sevilla karşısındaki futbolunu alkışladı. As Gazetesi, övgüler yağdırdı.
Son iki yılın UEFA Kupası şampiyonu Sevilla karşısına Barcelona bile korkarak çıkıyor ve savunma tedbirleri almak zorunda kalıyor. Endülüs ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 9 maçta 7 galibiyet alırken, Sevilla’nın bileğini bir Arsenal bir de Fenerbahçe bükebildi. Fenerbahçe’nin bu başarısı Avrupa basınında büyük yankı buldu. Avrupa’daki spor portalları Sarı-Lacivertli takımı manşetlere çıkardı. İspanya’nın önemli spor gazetelerinden As da dün geceki nefes kesen karşılaşmayı okurlarına internet sitesinden, “Sevilla, Türk cehenneminden canlı çıkmayı başardı” başlığıyla duyurdu. As, “Türkler bulundukları yere şans eseri gelmediklerini kanıtladılar. Formda Fenerbahçe, Sevilla’yı şaşkına çevirmesine rağmen sahada gösterdiği performansı skora yansıtamadı. Sevilla’nın turu geçmesi için en üst düzeyde mücadele etmesi gerekiyor” şeklinde yorum yaptı. Haberde ayrıca teknik adamlar Zico ve Jimenez’e övgüler yağdırılırken, Şampiyonlar Ligi 2. turunda ilk kez mücadele veren iki ekibin taraftarlarını mahcup etmedikleri ve herkesi futbola doyurdukları vurgulandı. As’daki yorumda Şükrü Saracoğlu Stadı için “Cehennem” ifadesinin kullanıldığı da dikkatlerden kaçmadı.
Edu Dracena kâbusu
Fenerbahçe’nin Brezilyalı stoperi, grup maçlarındaki iki CSKA Moskova karşılaşmalarından sonra dün gece de Sevilla karşısında Sarı-Lacivertli takımın intihar timi gibi oynadı. Edu, Alves’in soldan ortasında çevresinde hiçbir Sevillalı hücum oyuncusu olmamasına rağmen topa ayak koyup ters bir vuruşla Volkan’ı mağlup etti. Brezilyalı futbolcu bu hareketten sonra oyundan koptu, sahada hayalet gibi dolaşmaya başladı. En basit topları bile en yakınındaki arkadaşına aktarmaktan aciz duruma düştü. Edu, Fenerbahçe’nin CSKA ile Moskova deplasmanda oynadığı maçta Jo ve Vagner Love karşısında şaşırmış önce hatalı bir pas vererek, rakip oyunculara asist yapmış, ardından da penaltı yaptırmıştı. İstanbul’daki CSKA maçında ise topu yine kendi kalesine göndermişti. Edu, yaptığı hatayı affetmek için özellikle duran toplarda ileri çıkıp gol aradı. Bir kafa vuruşu tam ağlara giderken Palop çizgiden golü önledi.
Akşam
Fenerbahçe Cumhuriyeti
2. maça kadar bu galibiyet hep konuşulacak, maç 2-2 bitse bu kadar ses getirmezdi.
Maçtan önce 3-2 bitecek deseler üzülürdüm ama dün oynanan oyunu gördükten sonra, attığımız kadar kaçırdıklarımızı da gördükten sonra bu skora hiç üzülmüyorum.
Haftalardır Sevilla kanatlardan geliyor, hızlı geliyor konuşuldu durdu ama sonunda gördük ki Fenerbahçe de kanatlardan iyi gidiyor, onları durdurabiliyor. Bizi küçümseyen Jimenez, başkanları ve futbolcular daha beklesinler, 2. maçtan sonra görecekler asıl...
Batman artık kendini buldu, o futbolcu değiil, o bitmiş diyenlere inat gollerine devam ediyor. Uğur'u da çok beğendim, neden Uğur'u oynatıyor diyenlere cevabı sahada verdi Uğur.![]()
Volkan da çok iyiydi, formunun zirvesinde bu aralar, umarım sakatlık falan olmaz. Alex hiçbirşey yapmadı diyoruz ama 2 asist yaptı, hele son golde şansla da olsa topu kaptırmadı ve güzel pasını Semih güzel bitirdi ve kazandık.
Sözün özü, kazandığımız için çok mutluyum, Sevilla kaybetmez diyenler yanıldığı için çok mutluyum, son 2 yılın UEFA şampiyonuna karşı böyle mücadele ettiğimiz için çok mutluyum ve bu oyunla deplasmanda da yenilsek bile gol atabileceğimizi düşündüğüm için mutluyum. Üstelik dün akşam diğer maçlarda oynadığımız gibi ahım şahım bir oyun da oynamadık.
Kısacası tur için umudum daha çok arttı, dün gece bize bu heyecanı, bu mutluluğu, bu gururu yaşattığım için teşekkürler FENERBAHÇE.
"YÜCE ATATÜRK"
Kimlere sorsam Lugano'nun golünü olacağını tahmin etmiş. Babam bas bas bağırıyordu Alex korneri kullanırken kafa ile geliyor gol, gerçekten de geldi. Bay Kıvanç'da dedi Alex pas verecekti. Zeminin azizliğine uğradı topu orta açarak kullandı ve gol oldu. İyi ki öyle kullandı. Çok mutluyum çooook. Avrupa'lı Kanaryam var...
Lugano'nun golü benimde içimden geçti.Semih'in golündede top Semih'e geldiğinde sezdim gol olacağını.İlk goldede Kezman'ın boş kaldığını görünce gol olacağını sezmek pekte zor olmasak gerek.![]()
So what?
Saike
Şaşıracaksınız ama bende Alex kornerin başı geçtiği an içimden gol sesi geldi. Şaşıırdım.
Fener harikaydı , artık Fener'i izlerken o kadar rahatım ki sanki takımım Chelsea gibi. Sevilla'yı diğer maçta eleriz.
Edu gol krallığına koşuyor. Hakem ne kadar Sevilla'ya yardım etsede bi türlü Fenerbahçe'yi yenemediler.![]()
Edu'yu forvete alıyoruz:P
Mac cok zevkli geçti Frankfurt,AZ,Inter,Cska macları gibi cok zevkliydi.3.gol sonunda ağlamamak için zor tuttum kendimi o anda biz bu turu geçeriz dedim.Biraz fanatik bi yaklasım olacak ama ben turu gececeğimizi düşünüyorum.
Yabancı forvetlere para vermeye gerek kalmadı işte Edu'yu forvete aldık mı bitti.
İçeride 37 maç oldu kaybetmiyoruz, bu sezon 5 avrupa maçını da kazandık. Carlos sezon başında evimizde kazanırsak ilerleyebilirz demişti. Kadıköy gerçekten diğer takımlar için çıkılmaz bir yer oldu.
Eğer turu geçebilirsek daha ileri de gidebiliriz, çünkü seri başı olma ihtimalimiz var. Gerçi bunları düşünmek için erken daha ama oynanan oyunu görünce, insan tur için umutlanıyor.
"YÜCE ATATÜRK"
Tebrikler Fenerbahçem beklediğimizden daha iyi bir futbol daha iyi bir oyun daha iyi olmasada güzel bir skorArtık alışıyoruz bu serüvene umarım kopmayız ve aynen devamı gelir
Artık rakip güçlü olduğu zaman yoksa demiyorum maçtan önce çıkarız paşa paşa oynarız diyorum ve bu yüzden Teşşekürler Fenerbahçem diyorum
![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Edu'ya şuç buluyoruz; ama unutmamak gerek, asıl suç Volkan'ın. Orada Edu'ya topu bana bırak demesi lazımdı. Edu arkasını göremediği için topu uzaklaştırmak isterken gol oldu. Edu ne kadar şuçlu ise Volkan'da o kadar şuçludur.
Bu maçla birlikte Uefa'dan toplam 12 milyon 290 bin euro gelir elde ettik.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Biz Hezimete Uğradık Umarım Fenerbahçe En iyi Şekilde Temsil Eder 2. Maçtada Türkiye'mizi ve Kendisini..
Helal olsun FBye inşallah turu geçer bunu yapacak gücü olduğunuda kanıtladı zaten
Ben inanıyorum çünkü açıklamasını dinlerken açık açık Volkan'ı duymadım da demedi, Volkan bağırmadı da demedi. Bu tür maçlarda bazen iletişimde sorun olabiliyor gürültüden dolayı dedi. Volkan'ı koruyacağını sanmami korunması gereken biri varsa bu Edu'dur zaten.
Ayrıca golden sonra Volkan'ın anlık tepkisine bakarsak da bağırmış olabileceğini anlıyoruz. Bağırmamış olsa o kadar tepki göstermezdi neden müdahale ettin diye.
"YÜCE ATATÜRK"
Özetlerden anlayamazsın ki nasıl bağırıyor diye Batu...
Bu arada işte arka arkaya gelen avrupa kanal ve gazetelerinden tribün yorumları var ki biz bundan TV 'ile STAD atmosferi bir değil sonucunu çıkarıyoruz... Hatta
SEVILLA BAŞKANI'nın yaptığı açıklamaları herkes okudu..
İNGİLİZLER HAYRAN KALDI!
İngiliz Sky Sports kanalı dün akşamki karşılaşmayı seyirciler böyle duyurdu.
Fenerbahçe-Sevilla karşılaşmasını canlı yayınlayan İngiliz Sky Sports kanalında‚ Şükrü Saracoğlu Stadı´nı dolduran 50 bin Fenerbahçe taraftarının 100 bin kişilik ses çıkardığı‚ taraftarın yaptığı tribün şovunun ise Şampiyonlar Ligi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir gösteri olduğu seyircilere aktarıldı.
Maçın başından sonuna kadar çekişmeli geçtiği‚ Şampiyonlar Ligi´ne yakışan eğlence‚ görsellik ve heyecan dolu mücadelenin geceye damgasını vurduğu belirtildi.
Karşılaşma boyunca Fenerbahçe´nin 37 maçtır evinde yenilmemesinin bir tesadüf olmadığı da vurgulandı!
Dün akşam oynanan 4 karşılaşmayı da canlı veren Sky Sports´a yorumcu olarak katılan Galatasaray eski teknik direktörü Graham Souness´in Fenerbahçe hakkında yorum yapmaması dikkat çekti!
Souness‚ Şampiyonlar Ligi finalini 2 İngiliz takımının oynayacağını idda ederek‚ Manchester United´ın bu sene kupaya kazanma yolunda daha ağır bastığını söyledi." Futboldaki 21 yıllık yaşantımda‚ hiçbir zaman buna benzer bir ortam görmedim. Yunanlılar Türkler´in parmak uçlarına bile gelemezler. Bir gösteri ve hayran olunacak Türk taraftarı vardı"