Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
nereye yazcağımı bilemedim.

editörde verilen değerler oyunda daha düşük çıkabiliyor.oyuncuya verilen c.a. az olduğu için editördeki özellikler oyuna yansımıyor.

bir x oyuncusunun c.a. sı 105 olsun editörde fena olmayan güzel bir profili olsun.ama oyunu açınca özelliklere bakıyoruz oyuncunun oyun içindeki özellikleri editördeki özelliklerden ort. 2 şer puan düşük çıkmış.daha sonra c.a.sını editöre girip 125 yapınca editördeki özellikler aynen oyuna aktarılmış şekilde görünmektedir.bunu en az 50-60 futbolcuda denedim.sadece bizim ligde yok bu.anladım ki bir çok oyuncunun özellikleri ve c.a. birbirine paralel olarak düzenlenememiş.yeteri kadar özen gösterilmediği c.a. nın ve editördeki özelliklerin bağlantısızlıklarından anlaşılmaktadır.yanlış anlaşılmasın kimsenin emeğinden şüphem yok.

bir bilgisi olan var mıdır acaba
Simdi durum su.

Bir oyuncunun ozellikleri ile CA arasinda bir bag mevcut. Bu bagin SI tarafindan tam olarak aciklanmayan bir formulu var ve bizim arastirma icin kullandigimiz editorlerde verilen ozelliklerin CA ile karsilastirmasini gormek mumkun.

Bizim yaptigimiz arastirmada oyunculara verilen CA ile ozelliklere bakilarak belirlenen CA (veya RCA) esit. Yani yapilmasi gerektigi sekilde.

Ancak SI Games, arastirmacilara soylemeden bu hesabin yapildigi formulu oyunda degistirmis ancak arastirmacilara bu konuda bilgi vermemis. Bu nedenle de oyundaki bir cok oyuncu ya kendisine verilen ozelliklerin altinda, ya da ustune gorunuyor. Man City'li Elano'nun ozelliklerinin editor'den daha yuksek olmasi ve Man Utd'li C. Ronaldo'nun ozelliklerinin editor'den daha dusuk olarak oyunda cikmasi bunun diger ornekleri.

Sadece CA yukselterek, oyuncunun ozelliklerinin editor'de oldugu seviyeye cikmasini saglayabilirsiniz. Ancak ayni zamanda ozellikleri yuksek gorunen oyuncularin CA'sini da dusurmeniz gerekecektir. Bu da oyuncu kalite dengelerinde, fiyatlandirmada, kadro secimlerinde ve oyunun bir cok farkli yonunde sizlerin beklenmedik sonuclarla karsi karsiya kalmaniza neden olacaktir.

Esas yapilmasi gereken, oyunculara verilen CA'lara gore editor'de verilen ozelliklerin SI'in yeni formulune gore dusurulmesi veya yukseltilmesi.