sitelerin bir şekilde kendilerini ayakta tutma çabaları (büyük sitelerin) artık çok normal. bunu dünyadaki bütün büyük siteler artık yapıyorlar. ayrıca bunu yapan sadece biz de değiliz. sortitoutsi.net, fmglive.com gibi football manager oyunu için resmi olmayan ama si games tarafından desteklenen siteler de bile bu uygulama var. bizim uyguladığımız aynı uygulamaları yapıyor onlarda hemen hemen ki bunu örnekle açıklayayım:
sortitoutsi.net
üyelerine vip üyelik adı altında paralı üyelik sistemi açarak sitelerinin masraflarını karşılıyorlar. ayrıca vip üyelerine dosyaları hemen indirme hakkı verirken normal üyelerine dosyalar yayınlandıktan 6 saat sonra indirme hakkı veriyor. biz ise böyle bi uygulama yerine sadece rapidshare uygulaması yapıyoruz.
üstelik sortitoutsi.net sadece bu hizmetinin yanında bir de vip üyeleri için özel forum açıyor o kadar. yani bizim yaptığımız uygulamaların belki de 10'da 1'ini yapıyor.
ama nedense ülkemizde bu uygulamalar her zaman ters tepki görmüştür. bunu ben her zaman için anlıyorum. çünkü sonuçta ülkemizin durumu belli ama burada ödenen fiyatın gerçekten çok cüzzi olduğu düşünülürse ve burada çalışan insanların, yöneticilerin ve site sahiplerinin hiç bir kar amacı gütmediği düşünülürse bunun çok normal bir sistem olduğunu düşünüyorum.
çünkü sonuçta sizlerden alınan kulüp turksportal üyelik ücretleri yine sizler için kullanılacak. hediyeli turnuvalar, organizasyonlar düzenlenecek... kısacası herşey yine football manager ve üyeler için kullanılacak.
eğer bu sisteme bu pencereden bakılırsa bence yaptığımız kulüp turksportal'ın gayet geçerli bir uygulama olduğu görülüyor.
ayrıca seni bu güzel yorumların için gerçekten tebrik ediyorum. bu da bir dip not.![]()