Sayfa 8 / 41 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
211 ile 240 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Aydın için 14 dribbling ve 16 flair fazla bence. Adam geçme becerisi vasat gözüküyor. Hızının yüzü hürmetine 11-12 verebilir. Bir de bugünkü maçı seyredip de flair'ı 16 olsun demek de akıl karı değil bence. Öyle beklenilmedik işler yapmadı sahada.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

bencede. suan yazdiginiz kadar iyi degil.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bir ricam olacak, Türkiye ligi CA standarlarini yazarmisiniz? mesela ca'si 150 olunca Türkiye liginde yildiz konumundami?
    Last edited by YusufT : 24.Mayıs.2008 at 02:46 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    bencede. suan yazdiginiz kadar iyi degil.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bir ricam olacak, Türkiye ligi CA standarlarini yazarmisiniz? mesela ca'si 150 olunca Türkiye liginde yildiz konumundami?
    Bu tip bir sistem kullanmiyoruz.

Takimlara gore belirli bir CA ortalamasi kullaniyor, bu ortalamaya esit veya yakin bir ortalama bekliyoruz arastirmacilardan. Ayrica her takim icin verilebilecek maksimum CA ve minimum CA degerleri de belirleniyor.

Genel olarak 140 ustu CA sahibi oyuncular, yildiz olarak tabir edebilecegimiz oyuncular.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

peki mesala G.birligi icin max ca degeri neydir?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    peki mesala G.birligi icin max ca degeri neydir?
    Arastirma sefleri ile konuda tartismadan verilebilecek en yuksek deger 131. Ancak en iyi oyuncu ille de bu degerde olacak diye bir kaide yok. Bu rakam da sadece bu arastirma donemi icin gecerli.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Aydın için 14 dribbling ve 16 flair fazla bence. Adam geçme becerisi vasat gözüküyor. Hızının yüzü hürmetine 11-12 verebilir. Bir de bugünkü maçı seyredip de flair'ı 16 olsun demek de akıl karı değil bence. Öyle beklenilmedik işler yapmadı sahada.
    Sadece bugune bakarak vermedim bu degerleri tabi ki. Oyundaki ozellikle U-21 yas grubuna dahil olan diger Turk genc oyunculara kiyaslayarak verdim.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Bende Aydın'ı begenen başarılı olmasını isteyen biriyim fakat -9 gibi bir deger hakettigini düşünmüyorum.Zaten -9 PA hakedipte alamayan bircok yetenek varken Aydına sıra asla gelmez.Ayrıca Aydın için 120-125 caları telaffuz etmek için çok erken deil mi? O kadar kolay mı? Nerdeyse Diego Capel'le yada bir Gökhan Gönülle aynı ca düşünülmesi ihtimal dahilinde degil.110-115 civarı bir ca verilecegini tahmin ediyorum.

aydın da arda gibi toplara pek iyi vuramayan bi oyuncu gibi gözüktü. dribblingi 12-13 olabilir. acceleration ve pace özelliklerinde 16-17-18 gibi değerler düşünülmeli bence.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

aydın bana ugur boral gıbı gelıyo cok ıyı top suremıyo yanı 13 u gecmezz..ama cok hızlı ve cevık

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    aydın bana ugur boral gıbı gelıyo cok ıyı top suremıyo yanı 13 u gecmezz..ama cok hızlı ve cevık
    Aydin bence cok iyi top süren bir futbolcu.Ankaragücü macinda 70 metre top sürdügünü,rakiplerini teker teker gectigini hatirlarim.Aydin IBB de de böyleydi.Yani top sürmesi falan iyi olmali bence.
    Aydin driblingi,top sürmesi,cevikligi,hizi,pasi,teknigi iyi olan bir futbolcu.Mental özelliklerinde sorun var.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aydın capel tarzında bir oyuncu şutlarıda çok zayıf sayılmaz..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Aydin bence cok iyi top süren bir futbolcu.Ankaragücü macinda 70 metre top sürdügünü,rakiplerini teker teker gectigini hatirlarim.Aydin IBB de de böyleydi.Yani top sürmesi falan iyi olmali bence.
    Aydin driblingi,top sürmesi,cevikligi,hizi,pasi,teknigi iyi olan bir futbolcu.Mental özelliklerinde sorun var.
    Baran pas ve teknik konusunda katılmıyorum.Orta açması iyi ama pasları iyi sayılmaz,teknik olarakta gözle görülür bir artısı yok.Driblingide hızı sayesinde iyi,ayaklarına hakim değil fazla,top sürerken açıyor topu ve hızıyla geçiyor...

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Baran pas ve teknik konusunda katılmıyorum.Orta açması iyi ama pasları iyi sayılmaz,teknik olarakta gözle görülür bir artısı yok.Driblingide hızı sayesinde iyi,ayaklarına hakim değil fazla,top sürerken açıyor topu ve hızıyla geçiyor...
    Anil Youtube aciksa bi 2 videosunu falan göndereyim sana.
    Aydin hiziyla oyuncu gecen futbolcu tiplerinden degil,Arda gibi calimlar atabilen birisi(onun kadar olmasa da).Teknik olarak kastin nedir,neden öyle artisi yok sana göre anlamiyorum burada.Aydin Yilmazi hem IBB de hem Galatasarayda hem de Paf maclairni izlemisimdir,bahsettigim özellikleri onun artilaridir,önemli özellikleridir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

paf macları kale alınmamalı ....özgürcan pafta estırıyodu antepte kadroya gıremıyo....

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Anil Youtube aciksa bi 2 videosunu falan göndereyim sana.
    Aydin hiziyla oyuncu gecen futbolcu tiplerinden degil,Arda gibi calimlar atabilen birisi(onun kadar olmasa da).Teknik olarak kastin nedir,neden öyle artisi yok sana göre anlamiyorum burada.Aydin Yilmazi hem IBB de hem Galatasarayda hem de Paf maclairni izlemisimdir,bahsettigim özellikleri onun artilaridir,önemli özellikleridir.
    Baran pas isabeti hiç iyi değil Aydın'ın.İzlediğim maçlarda buna özellikle dikkat ettim.Ayrıca top kontrolüde iyi sayılmaz.Kendisine atılan topları nasıl kontrol edeyim derken tereddüt yaşıyor ve kaçırıyor topu ve ya zor pozisyon alıyor.Oyun okuyuşu ve pozisyon almasıda iyi değil.Dün örneğin bir çok pozisyonda çok tehlikeli olabileceği bir kaç pozisyonda yanlış yer tutuşu yüzünden etkisiz kaldı.Ben bu yüzden teknik anlamda göze çarpmıyor dedim...

Ama Aydın'ın hızlanması ve orta açması çok iyi sayılabilecek değerde.Umarım kendini geliştirir.Bu sene G.Saray'ın sağ kanadında Uğur-Aydın izlemek keyif verir...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Unutmuşum yazmayı,örneğin bir Arda,S.Özkan gibi kıvrak bileklere sahip değil...
    Last edited by anilton : 24.Mayıs.2008 at 14:09 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Baran pas isabeti hiç iyi değil Aydın'ın.İzlediğim maçlarda buna özellikle dikkat ettim.Ayrıca top kontrolüde iyi sayılmaz.Kendisine atılan topları nasıl kontrol edeyim derken tereddüt yaşıyor ve kaçırıyor topu ve ya zor pozisyon alıyor.Oyun okuyuşu ve pozisyon almasıda iyi değil.Dün örneğin bir çok pozisyonda çok tehlikeli olabileceği bir kaç pozisyonda yanlış yer tutuşu yüzünden etkisiz kaldı.Ben bu yüzden teknik anlamda göze çarpmıyor dedim...

Ama Aydın'ın hızlanması ve orta açması çok iyi sayılabilecek değerde.Umarım kendini geliştirir.Bu sene G.Saray'ın sağ kanadında Uğur-Aydın izlemek keyif verir...

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Unutmuşum yazmayı,örneğin bir Arda,S.Özkan gibi kıvrak bileklere sahip değil...
    Her hızlı oyuncunun top kontrolü zayıf hızıyla adam geçiyor diye bir kaide yok..Yani messi bizde olsa onada hızıyla adam geçiyor diyeceksiniz..Pası çok iyi değil buna katılıyorum ama çokta kötü değil 11 gibi bir değer..Topsuz alanda kötü olduğuna katılmıyorum çarpraz koşularda yapabiliyor..Serdar özkan konusuna ise sadece gülüyorum.. s.özkan ardanın 5/1 kadar çalım atma yeteneğine sahip değil..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Her hızlı oyuncunun top kontrolü zayıf hızıyla adam geçiyor diye bir kaide yok..Yani messi bizde olsa onada hızıyla adam geçiyor diyeceksiniz..Pası çok iyi değil buna katılıyorum ama çokta kötü değil 11 gibi bir değer..Topsuz alanda kötü olduğuna katılmıyorum çarpraz koşularda yapabiliyor..Serdar özkan konusuna ise sadece gülüyorum.. s.özkan ardanın 5/1 kadar çalım atma yeteneğine sahip değil..
    Anlamadan yorum yapıyorsun.Ben Aydın hızlı olduğu için mi top kontrolü zayıf,sadece hızıyla adam geçiyor diyorum.Aydın bu olduğu için,ben öyle gözlemlediğim için bunu söylüyorum...

Ayrıca konu S.Özkan değil onu Beşiktaş araştırması bölümünde tartışırız.Ama illa ki S.Özkan'ın çalım atma yeteneğini merak ediyorsan,ekle adresimi göstereyim videoları,nasıl bel kırılır,baş döndürülür gör...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Aydin bence hiziyla geciyor rakibi, aynen Ugur Boral gibi ama ondan daha fazla calim atiyor. Ugur Boral vucut calim sonra topu yana cekiyor ve adami geciyor. Aydinda bunun gibi yapiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Ömer abi,Mehmet Güven hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.Yıllardır çeşitli kademelerde milli takımda ve gsde sayısız maçını izledik.Sanırım oyunda pa'sı 140.Bu seviyeye ulasacagına inanmak istiyorum ama bence zor gözüküyor biri bana izah etmeli nsl olucak bu
    Sakatlıktan dolayı gündemden düşmüş te olsa gelecek için en güvendigim isimlerden biri Ugur Uçar genel olarak oyuncu degerlendirmelerini çok yerinde bulsam da kendi adıma birtek Ugur'un potansiyeli konusunda biraz cimri davranıldıgını söyleyebilirim.
    Buarada Hasan Şaş'a hatta Arda'ya ppm olarak dwells on ball eklenebilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Ömer abi,Mehmet Güven hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum.Yıllardır çeşitli kademelerde milli takımda ve gsde sayısız maçını izledik.Sanırım oyunda pa'sı 140.Bu seviyeye ulasacagına inanmak istiyorum ama bence zor gözüküyor biri bana izah etmeli nsl olucak bu
    Sakatlıktan dolayı gündemden düşmüş te olsa gelecek için en güvendigim isimlerden biri Ugur Uçar genel olarak oyuncu degerlendirmelerini çok yerinde bulsam da kendi adıma birtek Ugur'un potansiyeli konusunda biraz cimri davranıldıgını söyleyebilirim.
    Buarada Hasan Şaş'a hatta Arda'ya ppm olarak dwells on ball eklenebilir.
    Mehmet konusunda ben de pek umitli degilim. Galatasaray'a pek uymayan bir oyun stili var ve ozellikle top rakipteyken hic etkili degil. PA'da indirim yapildi.

Ugur'un hem CA hem de potansiyelinde gelisim yapildi.

Arda'ya dwells on ball PPM ekleme konusunda tereddutluyum. Etrafindaki oyuncular bos alanlara kosular yaptigi takdirde Arda takim arkadaslarini goren ve gerektiginde tek pas oynayan bir oyuncu. Ne zaman ki Galatasaray forveti statik kaliyor veya bekler bindirme yapmiyor o zaman Arda topla fazla oynamaya basliyor. Genel olarak forvetin yeterince hareketli olmamasindan kaynaklanan bir oyun yavaslatma bence.

Transfer haberlerine gore Galatasaray gelecek sezon hareketli forvetleri kadroya katmaya ugrasiyor bu da Arda'dan pas almak icin hareketlenen oyunculari cogaltacaktir.

Hasan'da bu PPM ekliydi. Neden silinmis bilmiyorum ama tekrar ekledim.
    Last edited by perpetua : 25.Mayıs.2008 at 20:39

Nesil
    2006
    Yer
    Zeytinburnu

bu yama ne işe yarıyr?

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Hasan'da bu PPM ekliydi. Neden silinmis bilmiyorum ama tekrar ekledim.
    Bende ekliydi diye hatırlıyorum gecen yıllardan yeni farkettim şuan olmadıgını.Bu topla çok oynama konusunda genelde halk arasında takıma bi top hasana bi top vermek lazım denir zaten

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

arda ayagında topu o kadar tutmuyo.....ardaya tempoyu belırler ozellıgı eklenebılır bıde yollar ıcıne ılerler....ıngılızcelerını unuttum:

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ömer abi GSın yeni yönetimin bana göre akıllı planlarıyla kombine kart ve forma tshirt (merchandising) satış gelirlerinde ciddi artışlar yaşandı yani başarıyla beraber yeterince gelmeyen gelirler gelmeye başladı. Numaralı, kapalı bitmiş kapalı altın bile kombinesi satılacakmış üstelik bu fiyatlarla. Neyse olan biteni sen zaten biliyorsundur yani artık GSnin kombine gelirleri falan 3-5 M$ 2-3e katlar heralde. Yeni oyunda bu gelirleri nasıl düşünüyorsun.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bi de biletlerin ortalama f,yatı 750 YTL idi. Bunu da arttıracak mısın çünkü satılan kombineler fiyatlarını sen biliyorsun burda yazmayayım ve bitenler Numaralı ve kapalı. Bi de yönetim kapalıdan tel örgüyü kaldırıp, koltukları yenileyip orayıda kombine olarak satacak. Oda Eski açıktan ucuz olmaz. Bı sebeplerden bence ort. rahat 750 YTLyi geçecektir..
    Last edited by mkkadi : 25.Mayıs.2008 at 20:32 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Ömer abi GSın yeni yönetimin bana göre akıllı planlarıyla kombine kart ve forma tshirt (merchandising) satış gelirlerinde ciddi artışlar yaşandı yani başarıyla beraber yeterince gelmeyen gelirler gelmeye başladı. Numaralı, kapalı bitmiş kapalı altın bile kombinesi satılacakmış üstelik bu fiyatlarla. Neyse olan biteni sen zaten biliyorsundur yani artık GSnin kombine gelirleri falan 3-5 M$ 2-3e katlar heralde. Yeni oyunda bu gelirleri nasıl düşünüyorsun.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bi de biletlerin ortalama f,yatı 750 YTL idi. Bunu da arttıracak mısın çünkü satılan kombineler fiyatlarını sen biliyorsun burda yazmayayım ve bitenler Numaralı ve kapalı. Bi de yönetim kapalıdan tel örgüyü kaldırıp, koltukları yenileyip orayıda kombine olarak satacak. Oda Eski açıktan ucuz olmaz. Bı sebeplerden bence ort. rahat 750 YTLyi geçecektir..
    Kombine fiyatlarinin kac oldugu onemli degil. Onemli olan toplam gelir miktarini tutturmak ve ortalama seyirci seviyesine gore asagi yukari dogru olan ortalama fiyat belirlemek. Oyunda stat gelirleri asagi yukari $10-12 milyon civarinda ve bu rakam asagi yukari dogru.

Urun satisi gelirleri konusunda somut yeni bilgiler ariyorum. Bulunca onlarin da yansimasini isterim. Oyun cikmadan once beta test yapma sansim olursa butun ligin gelir seviyelerine ozellikle bakacagiz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kombine fiyatlarinin kac oldugu onemli degil. Onemli olan toplam gelir miktarini tutturmak ve ortalama seyirci seviyesine gore asagi yukari dogru olan ortalama fiyat belirlemek. Oyunda stat gelirleri asagi yukari $10-12 milyon civarinda ve bu rakam asagi yukari dogru.

Urun satisi gelirleri konusunda somut yeni bilgiler ariyorum. Bulunca onlarin da yansimasini isterim. Oyun cikmadan once beta test yapma sansim olursa butun ligin gelir seviyelerine ozellikle bakacagiz.
    Tmm önemli olan stat gelirlerini toplamak olabilir ama bir kaç gün önce dinlediğim programda GSnin şimdiden 10M $ kombine geliri elde ettiğini söylüyordu. Satılmaya devam ediyor bunlara bi de yıl içindeki gelir eklenince b yıl GSnin geçen yıla nazaran daha fazla kazanması kaçınılmaz gözüküyor. yani 10-12M $ı rahatlıkla geçeceği ortada..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Tmm önemli olan stat gelirlerini toplamak olabilir ama bir kaç gün önce dinlediğim programda GSnin şimdiden 10M $ kombine geliri elde ettiğini söylüyordu. Satılmaya devam ediyor bunlara bi de yıl içindeki gelir eklenince b yıl GSnin geçen yıla nazaran daha fazla kazanması kaçınılmaz gözüküyor. yani 10-12M $ı rahatlıkla geçeceği ortada..
    Kaynak varmi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kaynak varmi?
    Kaynağı araştırıyorum ama geçen yıl 4-5 bin kombine satmanın bu yıl kapalı ve numaralının bitmesi eski açoğın devam etmesi bunlara artı olarak kapalı altın bile kombine olarak satılacak olmasıyla eşdeğer olmayacak olması bunu rahatlıkla açıklar diye düşünüyorum ama kesin rakamlar hakkında kaynak araştırıyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

sponsor gelırlerınde bı artıs olucakmı ortalama 5 mılyon euroluk bı gelır gelıyo oyunda oysa bjk sadece delgadoyu 5 mılyon euroya ulkere aldırdı.....

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

[quote=perpetua;1123478]Mehmet konusunda ben de pek umitli degilim. Galatasaray'a pek uymayan bir oyun stili var ve ozellikle top rakipteyken hic etkili degil. PA'da indirim yapildi.
    quote]

gün geçtikçe mehmet güven konusunda haklılığın ortaya çıkıyor...
    puerta kalbimizde...

Sayfa 8 / 41 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon

Mesaj Yetkileri