Quote Originally Posted by licentia View Post
Jefferson ve Luis Martinez gibilerine 130 CA verildigini dusunursek su durumda Aykut'a 130'dan dusuk verilmesi hicte dogru olmaz bence. Daha once yazmistim Luis Martinez'e 160 PA veriliyorsa Aykut'a da verilmesinde bence hic te sakinca olmaz cunku su anda bu ulkede en cok gelecek vaad eden kalecidir yerli yabanci. Volkan su anda A milli takimin kalecisi olsa da Aykut'a kiyas tek artisi tecrubedir. Ikisinin de 130+ olmamasi icin hic bi neden yoktur illa biri 130un altinda olmak zorunda degildir. Yabancilara veriliyorsa ole yerli kalecilere neden verilmesin. Bu arada Aykut'un Almanya'da alt yapi egitimini gormus olan bi kaleci oldugunu da hatirlatmak isterim.
Söyledigim gibi türk kalecilerini farkında olmadan küçültüyoruz gözümüzde verdigin Jefferson,Martinez gibi örnekleri çogaltmak herzaman mümkün.Ben söylediklerine paralel şeyler söylüyorum zaten.Ama Aykut için 160 pa biraz fazla iyimser bi beklenti olur.Türk arastırma ekibinden de böyle bir puan bekleme zaten.150 verilirse (ki benim için normali budur) ekip iyi bir iş çıkarmış derim.Onlara da hak vermeniz gerek bu iş çok hassas gerçekçi olmak ile abartmak arasındaki ince cizgide yürümek gerekiyor.SI karşısında kötü bi izlenim bırakmamak için verdikleri degerler konusunda biraz hassas davranmalarını anlayışla karşılamak gerekir.