-
08.Haziran.2007, 18:41
Maça çıktığınız zaman ne yapacağınızı belirler ona göre bir taktikle çıkarsınız. Ben baktığımda hücumcu oyunculardan kurulu bir taktik ama defans yapmak isteyen bir anlayış gördüm. İşte buradan yola çıktığımızda kadroyu eleştirirken renge göre değil maça göre, taktiğe göre, anlayışa göre yazıyorum. Sabri berbat veya süper bir oyuncu olsun. Konu bu değil. Bu maçta Kazım'ın yerine daha faydalı olabileceğini görmek için kahin olmaya gerek yoktu. Biz herşeye anlık bakıyoruz. Kazım isterse Oktay'ın zamanında Belçika'ya attığı gibi 7 kişiyi geçip gol atsın. Sağ kanadımızın koridor olmasının en büyük sebebiydi. Simao'ya atılan tüm toplarda adam bomboş kaldı. 2. yarı top taşımış, adam geçmiş vs. bunlar bir oyuncunun iyi oynadığının garantisi değildir. Ronaldo bile sağ kanattaki madeni görünce hemen o kanada geçti. Oysa Sabri ve önünde Hamit oynasaydı bu kadar zorlanmayacaktık. Hatta keşke Gökhan Gönül olsaydıda Gökhan önünde Hamit oynasaydık. Tuncay'dan kimse böyle kötü oyun beklemiyordu. Hücum anlamında bir tane ama bir tane olumlu iş yapmadı. Suç onda değil onu oyunda tutan kenar yönetiminindir. Bu iki nokta maçın kilit anlarıydı. Tabi birde Hamit'in pasında hata yapan -daha önce hazırlık maçında da aynı hatayı yapan- Gökhan Zan'ın adamı biçmesine rağmen kendinin sakatlanması bizi zora soktu. Kanatları kullanıyoruz ancak içerde kafa vuracak adamımız yok. İlerde pas yapacağız ama ortasaha göbeği yerinden ayrılmıyor. Defanstan top çıkaralım desek bunu yapabilecek stoperlerimiz yok. Sonuç olarak bence en kötü 1 puan alabileceğimiz bir maçtan rezil olarak ayrıldık. Benim gibi herkesinde canını skor değil düştüğümüz durum yakmıştır. Çünkü gerçek biz bu değiliz.
Dün akşamki maçta 2. yarı Ümit Karan'ı çok aradım. 1. si Nihat'ın şut atmayıp içeri girdiği ve düştüğü pozisyon, 2. si ise Tuncay'ın dönmeye çalışırken kaybettiği toptu. O anda Ümit Karan olsa direk vurmuştu dedim. Girer veya girmez ama ihtiyacımız olan bir oyuncu olduğunu düşündüm. Yine Gökhan Gönül'ün olmayışına bin kez daha hayıflandım. Şunuda unutmamak gerekiyor. Bu takımın stoperleri Servet ve Emre Güngör'dür. Kim ne derse desin inkar edilmeyecek gerçek budur. Emre Güngör çok çok çok çok müthiş oyuncu değildir. Ama diğer adaylardan 3 gömlek üstün olduğu ortadadır. O oynarsa belki yine bu komik hataları yapacaktır ama ileri daha iyi top kullanabileceğiz en azından.
Olan oldu biten bitti. Ders çıkarmak daha önemli. Hataları konuşacağız, kızacağız ama düzeltmek içinde çabalayacağız. Bu maçı kaybettik ve bence yine gruptan çıkışımızı destanlaştıracağız. En azından buna inanmak istiyorum ve kalan 2. maçımızı kazanacağımızı düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri