Originally Posted by
perpetua
Iki oyuncu dusunelim:
Oyuncu 1: Tek ayakli
Oyuncu 2: Cift Ayakli
Iki oyuncunun ozellikleri ayni ise, CA1 < CA2. Yani cift ayakli oyuncu olmak, oyuncunun kalitesini arttiriyor ve bu nedenle de CA'ya etki ediyor.
Hatta umit ediyorum ki ileriki surumlerde bir cok pozisyon oynayabilen oyuncular icin de benzer bir uygulama yapilir.
Konu ile alakasız ama düşüncemi dile getirmek isterim. Örneğin atıyorum, X oyuncusu Y'den daha iyi passing özelliğine sahip gerçekte. Ancak X oyuncusunun right foot 20, left foot 15. Y oyuncusunun r. f. 20, l. f. 3 olsun. Aynı CA'lara sahip olduğunu düşündüğümüzde X oyuncusuna iyi bir passing özelliği vermek Y'den daha zor olacaktır, hatta Y'nin passing'i X'ten yüksek olacaktır. Maç motorunda da Y yeri geldiğinde sağ ayağı ile süper paslar atcaktır, ancak X yeri geldiğinde sağ ayağı ile Y'den kötü pas atacaktır.
Bana kalırsa ikinci ayak oyunda CA açısından etki etmemeli. Ancak maç motorunda iki ayağını kullanan futbolcu daha avantajlı ve özelliklerini daha iyi yansıtıyor olmalı. Yani ikinci ayağın önemini CA'dan değil de direkt olarak ayağa bakarak görmeliyiz.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi