Originally Posted by
ABOOO
Tek ayaklı 18 pas özellikli bir oyuncu ile çift ayaklı 18 pas özlelikli bir oyuncu aynı olmaz.
Çift ayaklı oyuncu pres yediğinde ters de dönerek geçebilir.
Tek ayaklı oyuncular sadece mevki oyuncusu olur, olduğu yerde oynar, sıkışınca geri döner.
Yani arada uçurum var, çift ayaklı oyuncu direk world class potansiyeline doğru gidiyor, çünkü her türlü alternatifi iki ayağı ile değerlendirebiliyor.
Tek ayaklılar ise ayağı tarafındaki hamleyi yapamazsa kaptırır..
O yüzden biri örn. X ise, diğer X+25 CA olması çok normal.
Zaten tek ayaklı 18 iken 150 CA alıyorsa, çift ayaklı iken o özelliklerle 150 CA alması hiç mantıklı değil.Çünkü daha fazla etkin olur, saha içinde daha fazlasını yapar..
Eğer çift ayakla da yapıyorsa hala 150 almasın, çünkü 160-170 seviyelerinde her türlü işin pisliğini yapan, hakeden üst seviye bir oyuncu olmuş demektir (bkz. C.Ronaldo).
Diğer tarafta ise çift ayakla da 150'den fazla olmaması gerekiyorsa, bu sefer de abartılmış anlamına gelir, iki ayağını kullanmaya başlayan bir oyuncunun refleksif ayağı biraz gerilemeye başlar (arkadaşımda yaşadım).O yüzden dengenin ortalaması alınması çok normal..
Sen benim demeye çalıştığımı anlayamamışsın Cengizciğim, veya ben tam anlatamamıştım. Çift ayağı kullanabilmeyi tanımlaman yanlış olmuş, zaten çift ayağını kullanan oyuncu ters dönerek geçiyor diye daha fazla CA'ya sahip olması gerekmediği kanısındayım. Benim savunduğum, ayağın CA'ya etki etmemesi. Ayak sadece maç motorunda etkin olsun.
İki oyuncu düşün. Yine biri çift ayaklı X, diğeri tek ayaklı Y.
X'in CA 150, Y'nin CA da 150. X her iki ayağı ile de 150lik oynayacak ama Y zayıf ayağı ile 100 CA'lık oynayacak. Maç motorundaki etkisi de böyle olacak. Benim demeye çalıştığım bu.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi