Ben PA için şöyle bir şey düşünüyorum, oyuncu gençse yani örnek veriyorum 18-20 arası bir oyuncu ve bu oyuncuyu yaşıtlarından ayıran bariz derecede ekstra özellikleri varsa yine örnek veriyorum yaşıtlarına göre çok teknik bir oyuncudur, yada yaşıtlarına göre fiziği çok iyidir, sağlamdır, atletiktir yada yaşıtlarına oranla mental açıdan çok üsttür, oyun bilgisi, kararları, azmi, çalışkanlığı işte o zaman basacaksın PA'ya en az -9. Çünkü biz oyuncuya Pa verirken ileride neler olacağını hesaba katmıyoruz, sanki hep bizim klüplerimizde kalacak gibi düşünüyoruz. Ama kendini geliştirebileceği ortamlarda, takımlarda oynarsa ne olacağını düşünmüyoruz yani Pa verirken en hayali şeyi düşünelim. Nasıl mı?
Şöyle, yani bu genç sanki futbol yaşantısına bundan sonra Arsenal takımında Arsene Wenger gibi bir hoca ile devam edecekmiş gibi düşünelim. O zaman ben Batuhan Karadeniz'e -9 verirken içim rahat olur, daha yaşı 17, boyu uzun, boyuna göre ÇOK teknik bir oyuncu. Zayıf yönlerini yazmaya gerek yok. Şimdi bu adam 18-19 yaşında Arsenal'e gitse önümüzde Adebayor ve Bendtner gibi büyük aşama kaydetmiş örnekler de varken Batuhan'ın da kendini geliştirip bu seviyeye geleceğini tahmin ederiz. Hee 20 yaşına geldi hala Beşiktaş'ta mı yada fazla gelişme gösteremedi mi o zaman ufak ufak düşürmeye başlarız. Çünkü bu PA oyuncunun ulaşabileceği maximum yetenek demektir e bu oyuncu maximum yeteneğine bizim klüplerde ulaşacak değil ya tabiki Arsenal gibi yada Arsene Wenger gibi hocaların elinde ulaşacak, o yüzden bu şekilde düşünerek başlamalı ve ileride olacaklara göre düzenlemeler yapmalıyız.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..