Sayfa 18 / 41 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
511 ile 540 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Bana kalırsa çok fazla bi eleştiri yok olmasına da gerek yok zaten.8.0.2 ye göre konusursak yıllardır yapılmış en iyi Gs arastırması diyebilirim.Arda konusunda herkesin hassas olması normal çünkü Arda konusunda biraz bonkör davranmamız şart.Eger abartılacaksa bile o isim arda olmalı.Oyunda gördügümüz Arda potansiyeline yaklasmaya baslasa bile gs'de ve milli takımda yıldız bir oyuncu olarak dikkat cekmiyor.Yurtdısına da açılamıyor.O yüzden bariz degişikliklerle oyuncuyu daha aktif hale getirmek şart.Arkadaslar da Arda konusunda bu yüzden epey hassas.Ömer abi world reputation'ında arttırım yaptı büyük ihtimal ama Euro08deki performansıyla ekstra bir 10 reputation puan almayı hakediyor.Hele çeyrek final maçı bu konuda daha da belirleyici olabilir.

prowler bilmiyorum abi ne zamandır bu forumları takip ediyorsun ama şunu söyleyeyim Galtasaraylı arkadaşlarımın çoğusu günlerdir günlerdir yazıyorlar..Arda turan ne olacak diye tek aldığımız cevap ..bir kısım oyuncu ufak tefek düştü ...bir kısım ufak tefek arttı ...bu mudur yani olay...

geçen senenin başındaki Servete bak...Bu sene ki servete bak..arada uçurum var...şimdi hep bizim yediğimiz goller aklınıza geliyor...

birde 10 dakkada 3 gol yiyen çeklerin defansına bak kaç PA kaç CA.... ulfalujiye bir bak..yanlış hatırlamıyorsam 170 üstüydü..gygera gene 160 ların üstüydü..rozenhal keza öyle

Geçen Sene kim tahmin ediyordu MEHMET TOPAL galatasarayda muhteşem oynar milli takıma kadar yükselir diyen benim diyen çıksın abi resmen patlama yaptı bu çocuk... ...

geçen sene de ARDA vardı yine mükemmeldi tabi ama adam kendini aştı resmen..toplam elemelerde 5 gol yemiş takıma 14 dakka da 3 gol onun muhteşem oyunuyla geldi..

bir diğer süper çıkışta AYKUT tan geldi çocuk mükemmmel reflexlerini konuşturdu var tabi eksikleri ama o damir bilmem ne adlı konyanın kalecisi kadar PA alamıyor (bu arada damiride kovmuş konya)

İster Galatasaray olsun ister fenerbahçe beni tanıyanlar bilir yanlışa yanlış derim doğruya doğru sözümüde esirgemem...

türk oyuncuları resmen FM de alay edilecek değerlerde...

millet iki pası zor yapan oyuncusunu yıldız diye pazarlayacak ben avrupadayı sallayan ARDA yı hala 160 bilmem kaç değerlerinde göreceğim..

Özür dilerim kimse kusura bakmasın..amacım kırmakta değil...eleştrmek sadece...

insanların sessiz ve içinden düşündüğünü daha yüksek sesle söyleyebilmek benim yaptığım...

SEN FAZLA ELEŞTRİ YOK DEMEYE DEVAM ET KARDEŞ İNSANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ŞUANKİ NE ARDADAN NE MEHMET TOPALDAN NE SERVETTEN NE AYKUTTAN memnun değil ..ve soruyorlar ne olacak diye

aldığımız tek cevap UFAK TEFEK DÜŞÜŞLER VAR VAR UFAK TEFEK ARTIŞLAR!!!!!

buda bizi dahada umutsuzluğa itiyor..daha fazla içimiz burkuluyor ve üzülüyoruz..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    Geçen Sene kim tahmin ediyordu MEHMET TOPAL galatasarayda muhteşem oynar milli takıma kadar yükselir diyen benim diyen çıksın abi resmen patlama yaptı bu çocuk... ...
    Ben..

Topal'in oynadigi ilk 3-4 mactan sonra cok ciddi bir cikis yapabilecegini dusundum hep. Tek hatam, Galatasarayli ve dusuncelerinde guvendigim bir arkadasimin "Topal'dan kazik yedik ondan bir sey olmayacak" demesinden etkilenmis olmam ve PA'sini -8'den sonra 138 yapmam.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

omer abı gızlılık anlasmasını sadece sen yaptın galıba dıger takımların arastırmalarında bılgıler verılıyo

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Ben Arda'nın kendimce artması gereken özelliklerini söyleyeyim ca'yı siz hesaplarsınız ben anlamıyorum çünkü ca işinden.
    İlk temas artmalı.
    Top sürme artmalı.
    Özel yetenek artmalı.
    Dayanıklılık 10 verilmiş.Arda dünkü maçın en çok koşan oyuncusuydu 11 km ile. Kesinlikle artmalı.
    Yaratıcılık kesinlikle artmalı.
    Bitiricilik 11 olabilir.
    Çalışma Oranı artmalı artık Arda savunmayada yardım ediyor basıyor pres yapıyor.
    Kararlar artabilir.
    Arkası dönük top alması güç ile alakası varsa arkası dönük çok top alıyor arda güç 1-2 değer artabilir.
    Hızlanma artmalı.
    Sizin ekleyeceğiniz abartı diye düşündüğünüz varsa yazın arkadaşlar.Abartı olmuş olabilir ama benim gözümdeki Arda bu.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    omer abı gızlılık anlasmasını sadece sen yaptın galıba dıger takımların arastırmalarında bılgıler verılıyo
    Onlarin da vermemesi gerekli. Uyarmama ragmen veriliyorsa, sonucta basi belaya girecek kisiler ben ve Mustafa.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

ben arda nın fiziksel özelliklerinden ötürü hiç bir zaman büyük bir takımın değişmez bir oyncusu olacağını düşünmüyorum. tahminim arda eğer türkiye de kalmazsa mancity,blackburn,porstmouth gibi kulüplerde oynar. belki de yanılıyorumdur ama böyle düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    prowler bilmiyorum abi ne zamandır bu forumları takip ediyorsun ama şunu söyleyeyim Galtasaraylı arkadaşlarımın çoğusu günlerdir günlerdir yazıyorlar..Arda turan ne olacak diye tek aldığımız cevap ..bir kısım oyuncu ufak tefek düştü ...bir kısım ufak tefek arttı ...bu mudur yani olay...
    geçen senenin başındaki Servete bak...Bu sene ki servete bak..arada uçurum var...şimdi hep bizim yediğimiz goller aklınıza geliyor...
    birde 10 dakkada 3 gol yiyen çeklerin defansına bak kaç PA kaç CA.... ulfalujiye bir bak..yanlış hatırlamıyorsam 170 üstüydü..gygera gene 160 ların üstüydü..rozenhal keza öyle
    geçen sene de ARDA vardı yine mükemmeldi tabi ama adam kendini aştı resmen..toplam elemelerde 5 gol yemiş takıma 14 dakka da 3 gol onun muhteşem oyunuyla geldi..
    bir diğer süper çıkışta AYKUT tan geldi çocuk mükemmmel reflexlerini konuşturdu var tabi eksikleri ama o damir bilmem ne adlı konyanın kalecisi kadar PA alamıyor (bu arada damiride kovmuş konya)
    İster Galatasaray olsun ister fenerbahçe beni tanıyanlar bilir yanlışa yanlış derim doğruya doğru sözümüde esirgemem...

türk oyuncuları resmen FM de alay edilecek değerlerde...

millet iki pası zor yapan oyuncusunu yıldız diye pazarlayacak ben avrupadayı sallayan ARDA yı hala 160 bilmem kaç değerlerinde göreceğim..

SEN FAZLA ELEŞTRİ YOK DEMEYE DEVAM ET KARDEŞ İNSANLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ŞUANKİ NE ARDADAN NE MEHMET TOPALDAN NE SERVETTEN NE AYKUTTAN memnun değil ..ve soruyorlar ne olacak diye

aldığımız tek cevap UFAK TEFEK DÜŞÜŞLER VAR VAR UFAK TEFEK ARTIŞLAR!!!!!

buda bizi dahada umutsuzluğa itiyor..daha fazla içimiz burkuluyor ve üzülüyoruz..
    Ben futbolcu adedi olarak fazla bir tepki yok dedim.3-4 oyuncuya elbet itiraz olucak.Söyledigin adamların ne yaptıgını nereden nereye geldigini ben de biliyorum.Hatta paftaki oyuncuların bile gelişim durumundan az çok haberim var.Söyledigin Türk futbolcuların oyundaki kalitesi ile ilgili ise ben de aynı şeyleri söyledim zamanında.Defans ve Kaleci anlamında geri oldugumuz bir gerçek ama bu farkında olarak yada olmayarak önyargıya neden oluyor arastırma ekibiimizde.Servet belki omuzlarda taşıyacagımız bir oyuncumuz ama hakedebilcegi degerler belli.Oyuncularımızı övelim derken abartmaya başlıyoruz hemen.Aklı basında herkesin görüşü aşagı yukarı aynı. Servet enaz 142-144 ca 150 pa almalı.şimdi birşey söylemiyorum FM09'da hep birlikte görecegiz.Ama istediginiz ligin istediginiz defans oyuncularıyla kıyaslayın Servet 140'ın dahi altında bırakılıyorsa insafsızlıktır,adeletsizliktir.FM08 için 140'ın altında olmasına fazla bi itirazım yok ama 8.0.2den itibaren Servet'i 140 barajının altında gördügüm an en büyük tepkiyi ben veririm.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

servetın profılı........

nasıl yorumları alalım...ca 152..pa 155

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Denge 15 az olmuş onun dışında yorum yapmayacağım.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

152 ca vermişsin ama özelliklere bakarsak benim datamdaki 142 ca'lık Servetten fazlası yok.Buarada epey bonkör gördüm seni :P bol bulmuşsun ca'ları saçmışsın :P

Bence hizlanma 13 hiz 11 olmali Servette.Servet iyi hizlanan bir futbolcu.
    Saglik 16 cok az olmus,en azindan 18 (=
    Denge 16 olabilirdi.
    Gerisine katiliyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

c.a. nerdeyse p.a.yla aynı servet az da olsa gelişmeye açık bir isim 140 c.a. civarı daha uygun gibi ama özelliklerde doğru bence.
    hatta top kapmasına gözüm kapalı 15 veririrm.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

top kapması nasıl 15 olacak mış yahu. servet temiz top kapan bir isim değil ki, bodozlama giriyor allah ne verdiyse.

profile gelirsek mental kısmın düşmesi gerektiğini düşünüyorum. ca da çok fazla.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by xpoera View Post
    top kapması nasıl 15 olacak mış yahu. servet temiz top kapan bir isim değil ki, bodozlama giriyor allah ne verdiyse.

profile gelirsek mental kısmın düşmesi gerektiğini düşünüyorum. ca da çok fazla.
    sonuçta topu kapmıyormu.hem orda temiz diye bişey yazmıo servet'in top kapması rahat 15 olur.ayrıca bence tertemiz tereyağından kıl çekeer gibi top kapıor.

ligin en az gol yiyen takımı gs.top kapması neden 15 olmasın çok mu abartılı geliyor?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ca ya bısey dıyememde servetın mental ozellıklerı ust duzeyy kallının gelısıyle ınanılmazz gelıstı servetın mental ozellıklerı

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

yahu ne demek sonuçta kapıyor. bu güne kadar kaç kişiyi biçti ben sayamıyorum senin ettiğin laflara bak. orada yazmıyor diyorsun fakat o değer ne kadar temiz olduğuna göre değerlendiriliyor. yoksa herkesin 20 olur.

pozisyon alma konusunda da çok sıkıntılı servet. isviçre maçında kaçırdı bir adam yine golü yedik. bu sene galatasaray la avrupa kupası maçlarında da bir çok kez hata yaptı. iyi hoş adam da öyle bir yapıyorsunuz ki insan şaşıyor yani. 150 ca ne demek yahu?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

buda arda ıcın dusunduklerım uzun suttan 2 puan dusurulup bıtırıcılıge eklenebılırr bıde omer abı ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?
    ca 156 pa 178

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RIDVAN TLM View Post
    ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?
    Iki ayagini da kullanan bir oyuncuyu tek ayak agirlikli yapmak ne kadar dogru olursa, sol ayagindan 1-2 puan dusurmek de o kadar dogru olur.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

fenerbahçede kadroya giremeyen yasin çakmağın top kapması 15ken servete ben 20 veririm ama neyse...her şey ortada zaten kimin kaç gol yediği.

kardeş ardanın bitiriclik rahat 11 olur bence.10 çok az.

teknik 18 top sürme 17(18 de olabilir) yeterli bence.kakanın bile 18 17(teknik-top sürme).ömer abi 19 vermez bence.top sürmesi 17 yeterli olur bence genelde topla ilk teması iyi olduğu için driblingleride kaliteli oluor en az 15 olmalı ilk temasda.

hızlanması 15 olurda ömer abi hızını 13'e çıkartır mı bilemem yanılmıyorsam en son yamada 12 idi.12 kalabilir o.

karalılıkda 13-14 olabilir bence.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ama arda orta acarken bıle genelde sag ayagını kullanıyo....13 yapsan bıle o ayagını yeterınce kullandıgı anlamına gelmıyomu?

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

rıdvan kardeşim senin c.a. lar niye öyle yüksek çıkıor..

2-3 özellik değişti 20 c.a. fırlamış birden

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Kardeşim senin bu ca degerlerinle Gs, Man Utd oldu.Fantazi FM yaratıyorsun heralde Yine ilginçtir ki verdigin ca'lar nedense oyuncu özelliklerine yansımamış yine.Bu ca ile daha iyi bir profil cıkar normalde.
    Fikir istiyorsan da top kapma 10 olurmu hiç? iyi izle ardayı derim ben.Orta 14 çok yüksek.Kornerler 9 çok düşük arda için 12 ideal olur.Dogal yetenek 17 o da biraz artmalı.kararlılık 12 cok düşük.konsantrasyon düşük.neyse bu böyle gider kısaca baştan asagı kötü bir profil.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Isvicre macindan enteresan bi istatistik macta Arda Turan tam 6 kez top kapmis (yni basarili tackling) ve bizim Milli Takimin tum oyunculari da toplma 6 kez top kapmis. Yani Arda takminin tamami kadar top kapmis bu macta. Tackling bence 12-13 hatda 14 bile olabilir. Bu konuda gayet basarili.

Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Isvicre macindan enteresan bi istatistik macta Arda Turan tam 6 kez top kapmis (yni basarili tackling) ve bizim Milli Takimin tum oyunculari da toplma 6 kez top kapmis. Yani Arda takminin tamami kadar top kapmis bu macta. Tackling bence 12-13 hatda 14 bile olabilir. Bu konuda gayet basarili.
    12-13-14'lere bence de cikabilir ama diger daha belirgin ozelliklerinin olmasi gereken seviyede olmasi icin feda edilebilecek bir ozellik.

Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.
    Arda bunu ic gudusel olarak degil, biraz zorla yapan bir oyuncu. Bunun yerine gets into the opposition area'nin daha dogru oldugunu dusunuyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xpoera View Post
    ben arda nın fiziksel özelliklerinden ötürü hiç bir zaman büyük bir takımın değişmez bir oyncusu olacağını düşünmüyorum. tahminim arda eğer türkiye de kalmazsa mancity,blackburn,porstmouth gibi kulüplerde oynar. belki de yanılıyorumdur ama böyle düşünüyorum.
    Yahu adam dünkü maçın en çok koşan 11.96 km en çok mücadele eden adam hala fizik diyosunuz..Adamın 176 boyu var çok kısa deniliyor..Yani nedir bu bişeye kulp bulma sevdası anlamıyorum..Arda fizik olarak müthiş değil zaten ama abartıyorsunuz yani..

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    12-13-14'lere bence de cikabilir ama diger daha belirgin ozelliklerinin olmasi gereken seviyede olmasi icin feda edilebilecek bir ozellik.
    bence feda edilmemesi gerek.önemli bir özellik çünkü.Arda rakibin ayagından tereyagından kıl ceker gibi top alıyor.ayrıca diger oyuncularda yeterince fedakar davranıyoruz zaten. tekrar söylüyorum Arda konusunda elimiz titremesin özellik verirken.hakettigi özellikler neyse girilir ca'sı kaç cıkarsa çıkar.Zaten dikkatli verildikten sonra anormal bir ca cıkmaz.2-3 ay önce 140 ca ve makul özelliklerle tackling'i 14 olarak girmiştim.oyunda da bekledigimden kötü açılmadı özellikleri.Herhangi önemli bir özelligi kısmam gerekmedi tackling'i 14 yapmak için.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    bence feda edilmemesi gerek.önemli bir özellik çünkü.Arda rakibin ayagından tereyagından kıl ceker gibi top alıyor.ayrıca diger oyuncularda yeterince fedakar davranıyoruz zaten. tekrar söylüyorum Arda konusunda elimiz titremesin özellik verirken.hakettigi özellikler neyse girilir ca'sı kaç cıkarsa çıkar.Zaten dikkatli verildikten sonra anormal bir ca cıkmaz.2-3 ay önce 140 ca ve makul özelliklerle tackling'i 14 olarak girmiştim.oyunda da bekledigimden kötü açılmadı özellikleri.Herhangi önemli bir özelligi kısmam gerekmedi tackling'i 14 yapmak için.
    Açıkçası hücumdaki özellikleri düşecekse feda edilebilir bence de, ama feda edilmeden hallediliyorsa daha iyi olur tabii ki veya küçük fedakarlıklar..

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

yani siz ne bekliyorsunuz arkadaşlar 180 pa mı istiyorsunuz arda ya? blackburn,man city de oynamak kötü mü? sakin olun az.

yasin çakmak ın top kapmasının servet le ne alakası var. herkesin meziyetleri farklıdır yani. yasin çakmak ıda hiç beğenmem. fenerbahçe de oynayacak adam değil. yasin in top kapmasından rahatsızsan git fenerbahçe topicine örneklerini ver düzeltilsin veya tartışılsın.

arda ya dönersek tekrar. fiziksel özellikleri yeterli değil. bunları geliştirirse dünya çapında bir oyuncu olur. ne kadar doğrudur bilemem ama, acetobalsamico da okuduğum kadarıyla kendisi fiziksel olarak gelişirse teknik özelliklerini kaybedebileceğini söylemiş, istemiyormuş gelişmek. gelişemezse de avrupa daki orta düzey takımlara gider. bu da az bir şey değildir.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

xpoera cok karamsarsın ....euro 2008de bole defanslara karsı bole oynuyosa arda ve 2 yıldır turkıyede kaybolmadıysa .(.ıbrahım akında oldugu) gıbı buyuk yıldızz olur bence

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Biliorum linç edileceğim ama bunları yazacağım;
    1-Bence Emre Güngör o fiziğiyle anca Türkiye liginde idare eder Koller karşısında yediğimiz golde Koller'in ancak böğrüne kafa atabiliyordu...
    2-Mehmet Topal ileride büyük ihtimalle Milli takımın vazgeçilmezi olacak ama bence şu an için çok erken, şu an yetersiz bu seviye için...
    3-Arda ise gerçekten hem çok istekli hem de göze hoş gelen futbol oynuyor oyun stili çok hoş

Sayfa 18 / 41 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Mesaj Yetkileri