Sayfa 19 / 34 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
541 ile 570 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Sheriff Misafir

Kazım hala net bir oyun, net bir görüntü sergileyemedi.. Ben hala Kazım'ın bir çok özelliğinin oyunda ne yapılırsa yanlış yansıtılabileceğini düşünüyorum.. Önümüzdeki sezon daha net göreceğiz sanırım..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Katılıyorum.

Kazım yeri geliyor 55 60 da oyundan alınıyor yorgun olduğu için,ama bazen 85'de attığı dribling gol oluyor.

Hepsinin yanında Fenerbahçe dergisinde okuduğuma göre Kazım bir çok testte diğer arkadaşlarından önde geliyor.Yani work rate yüksek olmalı diye düşünüyorum.

fenerbahçe olarak değil ama lig olarak özelliklerimizi çok düşük yapıyolar bir çok oyuncunun pa ve ca sını yetersiz buluyorum ancak 2009 da düzenlemeler yaplıcaktır diye umuyorum euro 2008 yarı finali fenerbahçenin çeyrek finali gayet iyi oldu yinede portekiz hollanda gibi liglerden kötü yapılırsak çok büyük ayıp olur

fenerbahçe ye gelince alex deivid kezman normal ama maldonado abartılı aurelio şu anki durumuyla düşük semih kezmandan iyi bir forvet oludğuna göre pa sı 165 170 civarına getirilip ca sı 135-145 lerde bırakılmalı uğur boral çok vasat yapmışlar bu oyuncununda ca sı 135-145 pa sı 160-165 yapılmalı edu ve lugano gayet iyi ama hafif artmalar yapılabilir gerçeğe uyarlı olması ve bu oyuncularla juventus gibi klüplerin ilgilene bilmesi için gökhan gönül daha yeni bir oyuncu için bunu yapmaları normal ama onunda pa sı 175 ten aşağı olmaması lazım volkan a gelince süpriz paket felan diyolar ama 145 pa çok çok az bence 165-175 arası biyerlere gelmeli

arkadaşlar belkide biraz yüksek gelebilir bu rakamlar ama türkiyenin avrupa standartlarında çıış yakaladığını göz önüne alırsak ligdeki potansiyellerin artması şart 2009 dada 2008 gibi düşük pa larla oynanırsa oyun saçma sapan bi hal alır akıllara gelen soru bu fenerbahçemi çeyrek finale çıktı bu milli takımmı yarı final oynadı bu volkanmıydı isviçre maçındaki bu gökhan gönülmüydü kendini herke alkışlatan ve avrupanın yeni cafu tük cafu dediği peki bu uğurmu navas ve alves i hallaç pamuğu eden peki bu semihmi ligin gol kralı bu ardamı türklerin ronaldosu denilen denilen denilen denilen mantıklı olduğumu düiünyorum

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by myeren View Post
    fenerbahçe olarak değil ama lig olarak özelliklerimizi çok düşük yapıyolar bir çok oyuncunun pa ve ca sını yetersiz buluyorum ancak 2009 da düzenlemeler yaplıcaktır diye umuyorum euro 2008 yarı finali fenerbahçenin çeyrek finali gayet iyi oldu yinede portekiz hollanda gibi liglerden kötü yapılırsak çok büyük ayıp olur

fenerbahçe ye gelince alex deivid kezman normal ama maldonado abartılı aurelio şu anki durumuyla düşük semih kezmandan iyi bir forvet oludğuna göre pa sı 165 170 civarına getirilip ca sı 135-145 lerde bırakılmalı uğur boral çok vasat yapmışlar bu oyuncununda ca sı 135-145 pa sı 160-165 yapılmalı edu ve lugano gayet iyi ama hafif artmalar yapılabilir gerçeğe uyarlı olması ve bu oyuncularla juventus gibi klüplerin ilgilene bilmesi için gökhan gönül daha yeni bir oyuncu için bunu yapmaları normal ama onunda pa sı 175 ten aşağı olmaması lazım volkan a gelince süpriz paket felan diyolar ama 145 pa çok çok az bence 165-175 arası biyerlere gelmeli

arkadaşlar belkide biraz yüksek gelebilir bu rakamlar ama türkiyenin avrupa standartlarında çıış yakaladığını göz önüne alırsak ligdeki potansiyellerin artması şart 2009 dada 2008 gibi düşük pa larla oynanırsa oyun saçma sapan bi hal alır akıllara gelen soru bu fenerbahçemi çeyrek finale çıktı bu milli takımmı yarı final oynadı bu volkanmıydı isviçre maçındaki bu gökhan gönülmüydü kendini herke alkışlatan ve avrupanın yeni cafu tük cafu dediği peki bu uğurmu navas ve alves i hallaç pamuğu eden peki bu semihmi ligin gol kralı bu ardamı türklerin ronaldosu denilen denilen denilen denilen mantıklı olduğumu düiünyorum
    sanki biraz uçmuşsun.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    yazdığın değerler gibi olursa ardanında 185 p.a. olması lazım en az.maldonado konusunda haklısın.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 27.Haziran.2008 at 22:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by myeren View Post
    arkadaşlar belkide biraz yüksek gelebilir bu rakamlar ama türkiyenin avrupa standartlarında çıış yakaladığını göz önüne alırsak...
    bu rakkamları alabilmek için türkiyenin çıkış yakalaması yeterli değil yakaladığı çıkış seviyesinde istikrar yakalaması gerekir bu ca ve pa lar için

ha bu arada ben portekiz liginin bizden küçük bir kademe daha iyi olduğunu hollanda ligininde bizden kötü olduğunu düşünüyorum (şefin aksine) ayrıca hollanda futbolunda çöküş olduğunu düşünüyorum

ama hollanda takımları başarısızda olsa hollanda hollandadır bizim çıkışımız onların istikrarıdır.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

@extensor

Ben de hollanda ile ilgili bişey demek istiyorum müsadenle.Ben çöküşte olduğuna katılmıyorum,yani şöyle demek daha doğru olur eğer onlar çöküşteyse biz bitmişiz

Son yıllarda avrupada gerek uefa gerek şl'de klüp bazında ortalama başarımız yok(son çeyrek final dışında).Hep tek maçlar ile avunuyoruz denebilir.

Örnek mi?
    Beşiktaş Liverpool 2-1
    Fenerbahçe - Man.U 3-0
    Beşiktaş - Chealsea 2-0

Bir sürü verebiliriz bunlara örnek..ama bu maçların devamında ortada bir sonuç dediğine geliyoruz "istikrar"!

Ama demek istediğim bu değil,Psv her sene Şamp.Ligin'de bizden yani takımlarımızdan daha fazla puan alıyor daha 3 sene önce yarı final oynadı Cocu vardı..Az kaldı finale gidiyorlardı..

Alkmaar Fenerbahçe'yi eledi yoluna devam etti hep bir ortalamada,Ajax her zaman üstümüzde.

Yanlış anlama sadece Hollanda'nın bizden önde olduğunu düşünüyorum.Fransa için pek bişey diyemem..

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

ama oyunda buyuk ucurum var hollanda takımlarıyla bızım takımlar arasında hep butce hem oyuncu kalıtesı....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    @extensor

Ben de hollanda ile ilgili bişey demek istiyorum müsadenle.Ben çöküşte olduğuna katılmıyorum,yani şöyle demek daha doğru olur eğer onlar çöküşteyse biz bitmişiz

Son yıllarda avrupada gerek uefa gerek şl'de klüp bazında ortalama başarımız yok(son çeyrek final dışında).Hep tek maçlar ile avunuyoruz denebilir.

Örnek mi?
    Beşiktaş Liverpool 2-1
    Fenerbahçe - Man.U 3-0
    Beşiktaş - Chealsea 2-0

Bir sürü verebiliriz bunlara örnek..ama bu maçların devamında ortada bir sonuç dediğine geliyoruz "istikrar"!

Ama demek istediğim bu değil,Psv her sene Şamp.Ligin'de bizden yani takımlarımızdan daha fazla puan alıyor daha 3 sene önce yarı final oynadı Cocu vardı..Az kaldı finale gidiyorlardı..

Alkmaar Fenerbahçe'yi eledi yoluna devam etti hep bir ortalamada,Ajax her zaman üstümüzde.

Yanlış anlama sadece Hollanda'nın bizden önde olduğunu düşünüyorum.Fransa için pek bişey diyemem..
    Aslında bu konu hakkında çok konuşuldu ben pek düşüncelerimi yazmamıştım ama yazayım bari uzun uzun

takımları kıyaslıcak olursak fenerbahçe psv den daha kaliteli
    galatasaray ajax tan daha kaliteli
    beşiktaş feyenoord tan daha kaliteli olabilir veya eşittir (şu anda)

trabzonda alkmarr kadar vardır

ama herenveen kasyeri kadar olamaz
    sonra mesela türkiye liginde düşmemeye oynayan takım holanda da düşmemeye oynayanları ezer

çünkü bakın oraya psv feyenoord ajax gidine gelene 5-6 atıyor türkiye ligi bu açıdan o kadar kolay değil

aksine ben fransanın iki ligede fark atacağını düşünüyorum yorum tabi bunlar

mesela psv fenerbahçeye karşı bu yıl ezildi diğer hollanda takımları ise piyasada yoktu

sonra hollanda ligi anadolu takımları savunmanın s sini bilmiyor

orda gol kralı olanlar 30-40 gol atıyorlar türkiye ligine popescu geldiğinden ve bişeyler öğrettiğinden beri 25 golü aşan pek olmuyor özellikle son 3 yılda takım savunmaları kaliteli olmaya başladı bunu gol krallarından anlarsınız

aslına bakarsanız ben fransayı italyayı perişan etmesine rağmen hollanda milli takımında da bu çöküşü görüyorum

mesela stoperleri çok kötü sol bekleri barcelonanın yedek oyuncusu
    orta sahadaki ön liberoların adı duyulmamış

kanat oyuncuları çok yetenekli (ne tesadüftür türkiyeninde öyle arda tuncay nihat gökdeniz)
    bir tek santrafor farkı var oda açık ara bir fark yani yıllardır hakan şükürden beri santrafor yetiştiremiyoruz ve bu çok önemli bir eksiklik
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ajax bence Galatasaray'dan da Fener'den de iyi takım.

Feyenoord için bişey diyemem o tartışılır ama Alkmaar Trabzondan daha oturmuş bir takım.En azından biraz olsun ekol sahibiler.

Oyuncu karşılaştırmalarında haklısın sonuna kadar katılıyorum.Forvet farkı hariç belki daha iyi bile olunabilir ama adamların bir ekolü var X gider Z gelir bak sen de söyledin senelerdir Hakan Şükür'e alternatif yok

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

haklısın hollanda belli bir düzene oturtmuş sistemini ben hollanda ligi ortasıra takımlarını bizim anadolu takımlarının rahat yeneceğini düşünüyorum

ayrıca sanıyorum son şampiyon rahat bir şekilde psv olmuştu ki ajax isim olarak fenerbahçe galatasaray beşiktaşın toplamından büyük isimdir belki ona tamam ama kalite olarak yıllardır çöküş içinde son 8 yılda gördünmü bi kere şampiyonlar liginde guruplara kalamadılar hadi bizimkiler kalıyor yapıyor yapamıyor ama onlar kalamıyor bile

sonra hollanda ne zaman 2 takımla temsil edilmiş şampiyonlar liginde

öyle yani ajax in fırtına olduğu dönemlerden beri git gide azalan başarıları var hollanda futbolunun

bu turnuvada yanıltmasın hala van der saarın yerine adam yetişmedi stamın yerini dolduracak de boer ın yerine dolduracak stoper yok

sağ bekleri yetersiz sayılır orta sıra takımlar için sol bekleride
    ön liberoları isimsiz isimli olanlar zaten milliyetçi değil (hollandalıların genel problemi fatih terimin deyimiyle yetersiz milliyetçilik)

santrafor ve ofansif kanat oyuncuları ise her daim yetişmiştir orda zaten van basten köklerimi saldı nedir
    Fikirlerim burada

Semih'in popülaritesi yükseltilmeli, yani reputation'ı. Yapılan en son araştırma da bunu gösteriyor.

Popülerliğini yüzde 723 arttırdı!

İspanya'daki Navarra Üniversitesi'nin spor, ekonomi araştırma merkezi "ESlrg"nin yayınladığı Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili bir araştırmada, medyatik açıdan popülerliliği en fazla yükselen futbolcunun Semih Şentürk olduğu belirtildi.

http://www.ajansspor.com/euro2008/ge..._arttirdi.html
    Volkan'ın özellikleri de gözden geçirilmeli diye düşünüyorum. Oyunda iyi durumda değil. Portekiz ve İsviçre maçlarına bakacak olursak, inanılmaz bir performans ortaya koydu Volkan ve harika kurtarışlar yaptı. Bence bu en son performanslar göz önüne alınarak özellikleri arttırılmalı, bu yıl da Fenerbahçe'de başarılıydı. Agresifliği ve saldırganlığı oyuna yansıtılmalı, gizli özelliklerden çirkeflik arttırılmalı. Loyalty'si de arttırılmalı, geçen yıl boş mukaveleye imza atarak bunu göstermişti. Volkan'ın CA ve PA değerlerinin de arttırılması gerekir. Bu turnuvaya bakarsak Volkan çoğu kaleciden daha iyi durumda. Coupet'den, Ricardo'dan, Lehmann'dan şu an için Volkan çok daha iyi durumda diye düşünüyorum. Lehmann 151, Ricardo 147, Coupet 168 CA alıyorsa, Volkan'ın 135 CA alması bizim kendi oyuncularımıza haksızlık yaptığımızın bir göstergesidir. Volkan bana göre hem CA hem PA'sı arttırılmalı hakeden futbolculardan.

Yine Semih'in potansiyeli çok düşük diye düşünüyorum oyunda, arttırılmalı. Yaşı 25 olan bir futbolcu, önünde nereden baksak daha 12-13 yıl var sakatlık yaşamazsa, gün geçtikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitiricilik ve penaltı özelliklerinin arttırılması kanaatindeyim ayrıca. Semih'in hız konusunda bir röportajı var Tam Saha dergisinde Türker Tozar ile yaptığı, ağır eleştirilerinin yersiz olduğunu PAF takımını örnek göstererek söylemiş. Yavaş bir futbolcu olmadığını düşünüyor anladığım kadarıyla.

Alex'in söz geçirme özelliğini biraz artmasından yanayım, sonuçta takım kaptanı ve biz görmesek de söz geçirme özelliği yüksek olan bir isim. Loyalty'si de arttırılmalı Alex'in, kulübe son derece sadık bir oyuncu olduğu aşikar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Yine Semih'in potansiyeli çok düşük diye düşünüyorum oyunda, arttırılmalı. Yaşı 25 olan bir futbolcu, önünde nereden baksak daha 12-13 yıl var sakatlık yaşamazsa, gün geçtikçe daha iyi olacağını düşünüyorum.
    25 yasina geldikten sonra, 12-13 yil gelisim gostermek doga kanunlarina aykiri. Ozellikle yas ilerledikce cok calissa bile fizigin dusecegini goz onunde tutarsak. Su anda Semih asagi yukari en parlak donemine girdi. Onumuzdeki 1-2 yil olabilecek en iyi Semih'i gorecegiz.

Semih'in hız konusunda bir röportajı var Tam Saha dergisinde Türker Tozar ile yaptığı, ağır eleştirilerinin yersiz olduğunu PAF takımını örnek göstererek söylemiş. Yavaş bir futbolcu olmadığını düşünüyor anladığım kadarıyla.
    Semih patlama kapasitesi pek olan bir oyuncu degil. Yani yavas degil, yuksek hizda kosabiliyor. Ancak rakip gecmek icin ani hizlanma ozelligine sahip olmayan bir oyuncu, yani pek de dusuk olmayan hizina yavas ulasiyor.

Alex'in söz geçirme özelliğini biraz artmasından yanayım, sonuçta takım kaptanı ve biz görmesek de söz geçirme özelliği yüksek olan bir isim.
    Sadece takim kaptani yapildi diye liderlik vasiflarina sahip bir oyuncu diyemeyiz. Bir cok takimda kaptanlar en kidemli/tecrubeli oyuncular arasindan secilir ve Alex'de ustun liderlik ozellikleri icin degil, takim icindeki kidemi nedeniyle secilmis bir kaptan goruntusu veriyor.

Not: Current Reputation degerleri genel olarak reputation ile ayni seviyede belirleniyor.
    Current Reputation > CA olursa oyuncunun yetenekleri yapay zeka tarafindan gercekte oldugundan iyi gorunuyordur.
    Current Reputation < CA olursa oyuncunun yetenekleri yapay zeka tarafindan gercekte oldugundan daka kotu gorunuyordur.

Ilk durumu genelde kullanmiyoruz ancak ikinci durum bazi istikrarsiz, iyi CA'ya sahip olmasina ragmen pek forma giymeyen bazi oyuncular icin kullaniliyor.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    25 yasina geldikten sonra, 12-13 yil gelisim gostermek doga kanunlarina aykiri. Ozellikle yas ilerledikce cok calissa bile fizigin dusecegini goz onunde tutarsak. Su anda Semih asagi yukari en parlak donemine girdi. Onumuzdeki 1-2 yil olabilecek en iyi Semih'i gorecegiz.
    Luca Toni 28-29 yaşlarında yıldız oldu, ama şu an PA değeri 183. Yani belki İtalyanlar Toni 25 yaşındayken senin dediklerini söylüyorlardı birbirlerine ama daha sonra yanıldılar bunda ve çark edip PA değerini yükselttiler. Aynı şekilde Güiza da bu yıl yükselişe geçti ve şu an PA değeri 165.

Semih patlama kapasitesi pek olan bir oyuncu degil. Yani yavas degil, yuksek hizda kosabiliyor. Ancak rakip gecmek icin ani hizlanma ozelligine sahip olmayan bir oyuncu, yani pek de dusuk olmayan hizina yavas ulasiyor.
    Topla beraber hızını kullanarak adam eksiltemediği doğru ama kendisi çok ağır olmadığını söylüyor, hani belki bu göz önüne alınarak 1-2 puan hızı arttırılabilir, yoksa ben de Semih'i hızlı bulmuyorum.

Sadece takim kaptani yapildi diye liderlik vasiflarina sahip bir oyuncu diyemeyiz. Bir cok takimda kaptanlar en kidemli/tecrubeli oyuncular arasindan secilir ve Alex'de ustun liderlik ozellikleri icin degil, takim icindeki kidemi nedeniyle secilmis bir kaptan goruntusu veriyor.
    Sadece takım kaptanı olmasından değil, söz geçirme özelliğinin de yüksek olmasından yapılmış olabilir. Bu yıl içinde Alex'in Uğur'u azarladığını hatırlıyorum mesela, Kezman'a pas verip de onu ofsayta düşürdüğünden dolayı Alex onu fırçalamış maç içinde ve görev bölgesine dönmesini söylemişti. Ayrıca Alex'in söz geçirme özelliğinin sadece oyuncular üzerinde değil, yöneticiler üzerinde bile olabileceğini düşünüyorum. Alex'e büyük saygı duyan ve ona güvenen yöneticiler, onun da görüşlerini alarak Maldonado, Deivid gibi isimleri aldılar. Bence Alex pek fazla dışarıya yansıtmasa da söz geçirme özelliği yüksek olan bir kişi, en az 16 olmalı diye düşünüyorum.

Nesil
    2003

Luca Toni 28-29 yaşlarında yıldız oldu, ama şu an PA değeri 183. Yani belki İtalyanlar Toni 25 yaşındayken senin dediklerini söylüyorlardı birbirlerine ama daha sonra yanıldılar bunda ve çark edip PA değerini yükselttiler. Aynı şekilde Güiza da bu yıl yükselişe geçti ve şu an PA değeri 165.
    CA ile PA arasindaki fark ne Toni'nin?

Ayrica Toni hep yetenekli idi. Ancak ikinci ligde oynarken cesur olmadigi icin elestiriliyor, yetenegine ragmen yeterince etkili olmamasi ustunde duruluyordu. Brescia'da Baggio ile oynarken, daha sonra da Palermo'da bunu ustunden atinca Serie A'da herkezin dikkatini cekti.

Guiza'nin CA ile PA arasinda 10 puanlik farki var. 28 yasinda bir oyuncu icin oldukca yuksek bir fark.

Topla beraber hızını kullanarak adam eksiltemediği doğru ama kendisi çok ağır olmadığını söylüyor, hani belki bu göz önüne alınarak 1-2 puan hızı arttırılabilir, yoksa ben de Semih'i hızlı bulmuyorum.
    Hizlama ile hiz farkli seylerdir. Semih 100 metrede oldukca hizlidir, ama 15 metrede yavas kalir. Yani hiz yuksek olabilir ama hizlanma yuksek degildir. Euro 2008'de olculen hiz istatistikleri de bunu gosteriyor zaten.

Sadece takım kaptanı olmasından değil, söz geçirme özelliğinin de yüksek olmasından yapılmış olabilir. Bu yıl içinde Alex'in Uğur'u azarladığını hatırlıyorum mesela, Kezman'a pas verip de onu ofsayta düşürdüğünden dolayı Alex onu fırçalamış maç içinde ve görev bölgesine dönmesini söylemişti. Ayrıca Alex'in söz geçirme özelliğinin sadece oyuncular üzerinde değil, yöneticiler üzerinde bile olabileceğini düşünüyorum. Alex'e büyük saygı duyan ve ona güvenen yöneticiler, onun da görüşlerini alarak Maldonado, Deivid gibi isimleri aldılar. Bence Alex pek fazla dışarıya yansıtmasa da söz geçirme özelliği yüksek olan bir kişi, en az 16 olmalı diye düşünüyorum.
    Liderlik firca atmaktan ibaret olsa, her asabi insan iyi lider olurdu.

Alex asabi bir insan demiyorum, yanlis anlasilmasin. Ancak saha icinde iyi bir lideri olan Fenerbahce, gecen sezon ligin nispeten gucsuz takimlara sactigi puanlari sacmazdi. Zaten Denizlispor'a fark atarken, Ugur'a attigi fircanin pek bir degeri de olmamali zaten. Alex'in takimi toplamasi, ateslemesi IBB maclarinda neredeydi diye sormak geliyor icimden.

Liderlik firca atmaktan ibaret olsa, her asabi insan iyi lider olurdu.

Alex asabi bir insan demiyorum, yanlis anlasilmasin. Ancak saha icinde iyi bir lideri olan Fenerbahce, gecen sezon ligin nispeten gucsuz takimlara sactigi puanlari sacmazdi. Zaten Denizlispor'a fark atarken, Ugur'a attigi fircanin pek bir degeri de olmamali zaten. Alex'in takimi toplamasi, ateslemesi IBB maclarinda neredeydi diye sormak geliyor icimden.
    Alex'in takımı ateşlediğini düşünüyorum. Çoğu kez mağlup durumdayken arkadaşlarını motive ettiğini, onlarla konuştuğunu gördüm. Kaybedilen puanların sorumlusu Alex mi yani? İBB maçlarında Alex miydi sorumlu? Katılmıyorum sana, kaptanın ateşlemesiyle olsaydı...

Bir de anlamadığım nokta FM 2007'de yanılmıyorsam eğer, veya 2006'da Volkan'ın PA değeri 140 civarıydı ama şimdi 135. Volkan önce o potansiyele erişip, sonra geri mi düştü? Ben Volkan'ın daha yüksek potansiyel değeri verilmesini düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Bir iBB maçı değil ki. Hadi Bursaspor maçında yedek olarak girdi. İnter deplasmanı zordu, peki Galatasaray maçı için ya da Trabzon maçı için de bir şey yapmadı. Lider olan Ümit Özat gibidir. Tekniğiyle bir şey yapmasada koşar canlandırır ya da Tuncay gibi yan hakemin bayrağını taşır o hırsı o ateşi gösterir. Alex için verilen değer yeterli. Lugano gibi oyuncular benim oyun anlayışıma göre liderdir.

Nesil
    2003

Alex'in takımı ateşlediğini düşünüyorum. Çoğu kez mağlup durumdayken arkadaşlarını motive ettiğini, onlarla konuştuğunu gördüm. Kaybedilen puanların sorumlusu Alex mi yani? İBB maçlarında Alex miydi sorumlu? Katılmıyorum sana, kaptanın ateşlemesiyle olsaydı...
    Takim bazi maclarda mucadele etmiyorsa, bazi maclara motive olamiyorsa bunun icinde Zico'nun sorumlulugu da var, Alex'in sorumlulugu da. Hele hele Kezman'in penalti kullanmasinin onune gecemiyorsa, Alex'i nasil iyi bir lider olarak nitelendirebiliriz? Kezman o penaltiyi kacirmasa, belki yuzustune bile cikmayacakti bu. Ama bir gercek var ki orada kendisi kullanmasi gereken penaltiyi birakti Kezman kullandi. Herkeze sana saygi gostertecek kadar liderlik vasiflarin varsa, orada Kezman ben kullaniyorum diyemezdi.

Bir de anlamadığım nokta FM 2007'de yanılmıyorsam eğer, veya 2006'da Volkan'ın PA değeri 140 civarıydı ama şimdi 135. Volkan önce o potansiyele erişip, sonra geri mi düştü? Ben Volkan'ın daha yüksek potansiyel değeri verilmesini düşünüyorum.
    Daha once de bir cok yerde yazdigimiz gibi, oyuncularin PA'lari konusunda bir cok degisiklik oldu. Ayrica Volkan'in PA'si hic bir zaman 135 olmadi.

Nesil
    2006

Semih Şentürk'ün durumunu FM 09'da merak ediyorum. Bilindiği gibi yedek golcü adını aldı gidiyor. Aslında ilkonbirde başladığı maçlarda yedekten başladığı maçlara göre daha fazla gol atmasına rağmen bizim hep son 20 dakikada attığı gollerle hafızamısa girdi.

FM 09'da Semih performansında büyük bir artış gösterilecek mi? Bitiricilik ve hava hakimiyetinde artış olacak mı? PA Değeri değişecek mi? Zihinsel olarak değişiklik olacak mı?(Konsantrasyon vs gibi değerler)...

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

@perpetua

İspanya nın çok övülen hatta Aragones den daha çok pay sahibi yaptıkları teknik ekibe İspanyol araştırmacılar 8.0.2 de pek kafa yormamışlar. Doktorların, fizyoterapist özellikleri bile çok düşük. Buraya gelecek isimler belli olduktan sonra onlardan doğru düzgün profil isteyecekmisiniz yoksa kendiniz daha sonra mı düzenleyeceksiniz ?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    edit: fizyoterapist değil, fizyoterapi olacaktı sanırım herneyse...
    Last edited by xpoera : 03.Temmuz.2008 at 17:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Henüz Aragones'in ekibi belli değil, basında ortaya atılan iddialar var ama kimler ekibinde yer alacak, bunu bugün Aragones gelince, bir de Avusturya kampında göreceğiz.

Bahsedilen isimlerin özelliklerini ben beğendim, mesela bahsi geçen kaleci antrenörü Angel Ferez'in "kaleci antrenörlüğü" özelliği 20.

Aragones gelsin, ona göre Ömer abi de bir düzenleme yapar sanıyorsam, bildiğim kadarıyla Aragones'in ekibini çok yakından tanıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xpoera View Post
    @perpetua

İspanya nın çok övülen hatta Aragones den daha çok pay sahibi yaptıkları teknik ekibe İspanyol araştırmacılar 8.0.2 de pek kafa yormamışlar. Doktorların, fizyoterapist özellikleri bile çok düşük. Buraya gelecek isimler belli olduktan sonra onlardan doğru düzgün profil isteyecekmisiniz yoksa kendiniz daha sonra mı düzenleyeceksiniz ?
    Gelirken ozelliklerin gozden gecirilmesini isteriz. Bizim medyanin ovgulerini kullanarak degerlendirmemiz hic dogru olmaz.

Egemen: Ben Aragones'in ekibini nereden taniyayim?

Ya bırak abi daha geçen gün kameralara yakalandınız, inkar etme :P

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Birşey sorucam FM 2009'da Fenerbahçe'nin maaş ve transfer bütçesinde bir artış olacak mı?Olacaksa ne kadarlık bir artış?

Merak ettiğim bir şey var, mesela Fenerbahçe'nin bu yılki transfer bütçesi 30 milyon Euro idi, yani gelecek sezon için ayrılan transfer bütçesi buydu ama Güiza, Emre ve Burak transferleriyle bunun %70'i kullanıldı. Şimdi oyunda Fenerbahçe'nin bütçesi, kalan bütçe mi olacak, yoksa Güiza, Emre ve Burak transferleri yapılmadan önceki bütçe olarak mı ayarlanacak?

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Merak ettiğim bir şey var, mesela Fenerbahçe'nin bu yılki transfer bütçesi 30 milyon Euro idi, yani gelecek sezon için ayrılan transfer bütçesi buydu ama Güiza, Emre ve Burak transferleriyle bunun %70'i kullanıldı. Şimdi oyunda Fenerbahçe'nin bütçesi, kalan bütçe mi olacak, yoksa Güiza, Emre ve Burak transferleri yapılmadan önceki bütçe olarak mı ayarlanacak?
    Kalan bütçe yansıtılacak

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kalan bütçe zaten 9 milyon euro. Fenerbahçe gibi bir kulüp için az gibi geldi bana...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Wesley Sneijder View Post
    Kalan bütçe zaten 9 milyon euro. Fenerbahçe gibi bir kulüp için az gibi geldi bana...
    Oyun, her ne kadar Temmuz basinda baslasa da, veritabani transfer sezonu bittikten sonraki kadrolari iceriyor. Daha yuksek butce verilse, gercekcilikten odun verilmis olacak, Fenerbahce (ve tabii diger takimlar icin de gecerli bu) yaz transfer doneminde yapmadigi transferlerin yapilmasina neden olacak.

Hem editor, hem de EDT dosyalarini kullanarak (rehberler bolumunde nasil kullanildigini okuyabilirsiniz) transfer butcesinde istediginiz gibi oynama yapmaniz tabii ki mumkun. Bu durumda birakin olmasi gereken gercekci degerler veritabaninda olsun, siz farkli bir sekilde oynamak istiyorsaniz o degerleri kendiniz belirleyin ve kendi oyununuza yansitin.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

FM 2008 DE appiah oyun açıldığında ne kadar sakat görünüyordu gerçekte ise 1 sene hiç top oynamadı...

appiahın bu sene oyuna kaç ay sakat olarak yansıtılması düşünülüyor acaba merak ettim ...

sanırım dievitte oyuna sakat başlayaak kimi yerde 6 ay diyor kimi yerde 4 ay kiminde 14 haftaki 3,5 ay demek yani sakatlığın süresi konusunda farklı farklı bilgiler geliyor yöneticilerimizin tercihi ne olacak...

Kalan bütçenin yansıtılması en mantıklısı tabii ama diğer kulüpler (yabancı) için de mi bu geçerli? Onların bütçeleri ne zaman baksam yüksek oluyor, tabii ekonomik farklılıklar da var ama sanki transfer sezonu başlamadan önceki bütçe yansıtılıyor gibi oluyor.

Sheriff Misafir

Sezon bitip yeni sezona başladığımızda yine en az 30mil. bütce verilmesi lazım ama genelde verilmiyor oyunda..

Sayfa 19 / 34 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Mesaj Yetkileri