Originally Posted by
eGowiCh
Semih'in çalışkanlığı oyuna mutlaka yansıtılmalı, iki maçtır orta alanda inanılmaz çalışkan ve buna ilaveten composure değeri arttırılmalı, zira dün de gördüğümüz gibi oldukça soğukkanlı bir hale gelmiş vuruşlarda. Topsuz alanda da Semih kendini epey geliştirdi, off the ball özelliği mutlaka arttırılmalı diye düşünüyorum. Flair özelliği de gözden geçirilebilir, zira Semih geçen sezonki Gençlerbirliği ve MTK maçlarında da görüldüğü gibi beklenmedik hareketler yapabiliyor.
Kazım'ın teamwork değeri düşürülebilir ve yine flair ve composure özellikleri arttırılabilir. Uğur Boral'ın ise off the ball, flair, composure, decisions ve vision özellikleri tekrar gözden geçirilip gerekiyorsa düşürülmeli zira bu saydığım özellikler Uğur'da gerçekten çok zayıf, ayrıca stamina özelliği de düşürülmeli mutlaka. Kondisyonu mu yeteri kadar iyi değil bilemiyorum ama Uğur sürekli yoruluyor sonlara doğru, sanıyorum bunun teknik direktörler de farkında ki Zico onu 60-65 gibi hep çıkarıyordu, ilk MTK maçında da Aragones bunu farketti ve onu 60'lı dakikalarda oyundan aldı, dün de çok yorulduğu belliydi.
Semih'te flair doğru olmaz ama bazı mental ve teknik özellikleri gelişti, ilk bakışta bütün değerleri kırmızı olmayacağı için sadece kırmızılara odaklanmış arkadaşlar yine şaşkınlarını üzerlerinden atamayabilirler.
Ancak şu haliyle lig gol kralı olabilecek, Avrupa'da da oynayabilecek bir santrafor olacaktır.
Uğur'da da değişim var, ilk olarak fizik özelliklerinde ayarlama yaptık, bazı mental özellikleri Avrupai kanat oyuncuların göre yetersiz, tek tek belirtemem ama beklentileri karşılayacak düzeyde oldu.Lig için iyi bir oyuncu oldu ama yıldız değil..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı