İyi, güzel ama Mehmet Güven, Sabri zor maçlarda, Ş.L.'nde takıma yarar sağlamakta kısıtlıdır, bir yerlere gelebilmek için kaliteli oyunculara ihtiyaç vardır.
O 6 yıllık süreçte, Fatih Terim Ümit Milli Takım'ın izleme komitesi raporları kullandı, inkar etmeyelim, bir daha öyle bir nesili toplayamaz Gs, işin gerçeği bu.Galatasaray sıfırdan yetiştirmedi, sadece iyi ham yeteneği oynatarak geliştirmesine yardımcı oldu, Ajax gibi sıfırdan oyuncu geldi mi?
Ajax'ın futbol okulundan oyuncu geldiğini çok iyi biliyoruz.
Ayrıca Galatasaray'ın sabit bir dizilişi yok, neye göre uyum?
Sabri'nin bu sürekli eleştirildiği, sevilmediği ortada.Kaç defa gönderilsin denildi, yetenekleri sınırlı, performans açısından Selçuk Şahin'den bir farkı yok.Yeterinde oyuncu olmazsa koyunun olmadigi yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler, herşey bence bundan ibaret, Galatasaray Yaser'i niye aldı o zaman, altyapıdan Yaser gibi bir forvete şans verilemez miyidi ya da Ferdi Elmas?
Galatasaray yine oyuncu çıkartır ama bu azalır transfer şansı olursa.
Galatasaray da bunun farkında, kaliteli yerli sıkıntısı, pahalı yerli oyuncular, para sıkıntısı yüzünden sınırlı takviye yapıyorlar.
Yeterince yedekleyecek takım oyuncusu varsa A takıma kimseyi alamazsın, ayrıca seviyesi sınırlı oyuncular pahada çok gelmezler, para sıkıntısı yaşayan takım üst seviye başarılı olamaz, bu yüzden bu denge çok önemlidir, altyapıya tamamen yönelen takımlar çok az sürece ciddi başarılı olurlar (bkz. 2 senedir Ajax Ş.L. elemelerini geçemiyor).
Ayrıca Ajax'ın ilk hedefi oyuncu satışları ile gelir-gider dengesini korumak, oyuncu satışları öncelikli hedef, satışa odaklı eğitim veriliyor maalesef orada da.Ajax'ın artık büyük hedefleri olduğuna da inanmıyorum.
İngiliz eğitim kalitesi, oradaki sıradan diye bahsedilen oyuncular Türkiye Süper Ligi'nde yıldız muamelesi görüyor, orada bahsedilen takım oyuncusu belli oranda teknik özelliklere sahip makine düzende bozukluğu kapatabilecek bir yedekleme mantığı.
Bizdeki gibi 120-125 CA'lık, geleceği olmayan oyuncuları yedeklemiyorlar..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı