-
10.Ağustos.2007, 21:53
Formda çok uzun zamandır yazmıyordum ancak sürekli takip halindeydim. Bu topicdeki yazıları gördükten sonra tekrar foruma dönmeye karar verdim. Öncelikle Fenerbahçeliyim. Bu yüzden Fenerbahçe araştırmasının en iyi şekilde yapılmasını isterim. Her sene oyunu orijinal alıyorum sanırım bu isteğim çok da tuhaf karşılanmamalı. Cengiz beyinde benimle aynı fikirde olduğunu sanıyorum. Fazla uzatmadan FM 2009’dan beklentilerimi açıklayayım.
Genel olarak kulüp analizi: FM 2008’de Fenerbahçe’nin antreman ve genç tesisleri beklenenin çok altındaydı. Bence Fenerbahçe’deki tesisler dünyanın sayılı kulüplerinde var. Diyeceksiniz ki madem antreman ve genç tesisleri çok iyi neden Fenerbahçe altyapısından iyi topçular çıkmıyor. Bu tamamen Fenerbahçe kulübünün yapısından kaynaklanan bir durum. Galatasaray kulübünde altyapıdan çıkan adamları çok rahat ilk 11 oynatabilirsiniz. Çünkü onların mazereti var hani fakirler ya o yüzden. Fenerbahçe’de bu durum olamıyor maalesef. Fahri, olcan, Gürhan gibi genç yetenekler altyapıdan çıkıyor ancak forma şansı bulamıyor. Semih bile ancak 25inde kadroya girebildi. Fazla uzatmamak gerekirse bence Fenerbahçe’nin altyapısı ve antreman tesisleri geliştirilmeli.
Sanırım MTK maçından sonraydı Aragones’in bir açıklaması var. Ben transfer istemiyorum ancak başkan takımın daha iyi olmasını istediği için bu konuda ısrarlı ve bir orta saha oyuncusu alınabilir.. bu açıklama gayet açık. Yani Aziz Yıldırım takıma daha şöhretli oyuncular istiyor. Fm 2007 de Fenerbahçede başkanın bu tarz istekleri oluyor ve kendi kendine transfer yapıyordu. FM 2009’ada bunun yansıtılması gerekli bence.
Kulübün populeritesi kesinlikle arttırılmalı. Populerite sadece başarıyla ölçülemez bence. Önceki sayfalarda bir arkadaş Fenerbahçenin populeritesinin PSV hatta UEFA kupası alan Zenitten daha yüksek olduğunu söylemiş. O yüzden populeritesinin arttırılmasına gerek yok demek istemiş.. Bunu çok saçma buldum çünkü zenit bir rus takımı. Zenit isterse CL kupasını alsın yinede şöhretli bir takım olamaz. Belkı dünya çapında tanılır ama word class oyuncuları transfer edemez. Bunun nedeni Rusyanın çok soğuk bir ülke olması. Petersburg ve İstanbul çok farklı şehirler. İstanbul dünya başkenti seçilmiş bir şehir. Fenerbahçe ise bu şehrin takımı o yüzden zenit gibi bir takımın populerıtesıyle karşılaştırılmamalı. Benim tek istediğim fm 2009 da Fenerbahçenin alabileceği oyuncuları almak. Örneğin Fenerbahçe ortegayı aldıgında FM de ortegayı almak hayaldi. Oyunda alamazdınız ama Fenerbahçe aldı. Aynı durum Anelka Guiza içinde geçerli. Bence populeritede yuksek bir iyileştirme gerekli.
Oyuncular için tek tek değerlendirme yağmıycam. Görünen köy klavuz istemez kanımca.. UEFA sitesi Gökhan için new cafu diyorsa, Kazım büyük bir gelişme gösteriyorsa. Uğur boral dünyanın en iyi kanat oyuncusu denilen alvesi yerlerde süründürüyorsa bunlar oyuna aktarılmalı.
Gelelim Semihe forumun son sayfalarını okudum semih için boş kale golcüsü diyenleri, modası geçti diyenleri anlamıyorum. Neymiş artık futbolda 3-5 pasla gol atılıyormuş. Semihin bu sistemde yeri yokmuş modası geçmiş.. :S yahu ben farklı bir EURO 2008 mi izledim. Bu tarz kaç tane gol oldu?? Tamam takımlar 3-5 pasla gol atmak istiyor ama kaçı bunu başarıyor. Semih bence bulunmaz Hint kumaşıdır. Dünyada onun gibi golcüler çok azaldı. Onun modası geçmedi tam tersine şuandaki futbol tam olarak onun modasında oyanıyor. Bence semihte çok iyi iyileştirmeler yapılmalı. Hiç olmazsa listeye koyduğunda talibi çıksın.. bende her seferinde once kayseriden 20m a topuzu alıp sonra kayseriye semihi 20m a satmak zorunda kamlıyım..
Daha detaylı anlatmak isterdim ancak çok uzun oldu umarım beklentilerimi karşılayacak bir FM 2009 goruruz….
Mesaj Yetkileri