Fenerbahçe
İstanbul BŞB
Beraberlik
Direk kırmızı göstermedi 2. pozisyonda. İlkini şu anda ben de hatırlayamıyorum. 2. sarı gördüğü pozisyonda artık bu şekilde rakibe girişlerde müdahele olmasa bile kart gösteriliyormuş ki bence müdahale de var. Oyuncunun amacı belli, tam isabet etse büyük sakatlık olabilirdi ve direk kırmızı olurdu o pozisyon, tabanıyla giriyor çünkü.
"YÜCE ATATÜRK"
İlk kırmızı kart
İkinci kırmızı kart
---
Aragones maçtan sonra yönetimden Xabi, Senna ve Petit'yi istediğini fakat bu oyuncuların alınamadığını söyledi. Resmi site ise Xabi'yi '' Xabi Alonso için hiçbir girişimimiz olmadı '' şeklinde yalanlamıştı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aragones her fırsatta belirtiyo bunu içinde kalmış baya Senna konusu..neyse belki Josico çok daha yararlı olacaktır..
Belki de Xabi nasılsa kabul etmez diye bizimkiler teklif yapmamıştır.
Ama Aragones de çok uzattı, takımı nasıl düzelteceğini söylesin bize, olası başarısızlıkta ben demiştim, istediğim oyuncular alınmadı bahanesine sığınacak sanırım...
"YÜCE ATATÜRK"
Belkide..Bunu zaman gösterir ama Aragones kafasındaki şablona Senna'yı oturttuduğundan dolayı öyle düşünüyor.
İlk sarıyı da haketti top 25-30 metre ötedeyken hala lugano'yu çekiyordu.
İkinci sarı kartta zaten müdaheleye değil o şekilde gelmesine verdi kartı.Biraz dikkatli izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Bugün anladım ki güiza 14milyondoları sonuna kadar hakediyor
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Kezman Guiza'dan daha az mı koşuyordu sanki, gollerini atmaya başlasın da o zaman karar verirsiniz o değeri edip etmeyeceğine![]()
İzlemeden yorum yapıyorsun sen de muhtemelen
Fazlası ile eder, poziyonların hepsini o yarattı, kırmızı kart aldırdı, son vuruşları psikolojik baskıdan dolayı.Yerden vurdu sürekli, normalde yerden vurmayı seven biri değildir.
Kezman, Güiza'nın yarısı etmez!
Çok iyi oldu, çok iyi![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Çok kötü oynuyoruz çok.
Bugün takımda iyi oynayan bir Alex vardı birde Güiza vardı. İkiside çok koştu özellikle Alex alışkın olmadığımız şekilde çalışkandı Güiza'da çok koştu ama bunda kazım ve uğur ikilisinin rolü çok büyüktü adam sürekli çapraz koşular ters koşular neler yaptı ama bu bizim iki süper kanadımız top sevdasından vazgeçemedikleri için hiç topla buluşturamadılar Güiza'yı. Bu durum bir kaç maç daha devam ederse Güiza o koşularıda yapmaz bir daha. Delirttiler resmen.
Ben son 5-6 senedir bu kadar savruk bu kadar ne yaptığını bilmeyen hiç bir atak organizasyonu olmayan bir fener izlemedim. Allah sonumuzu hayır etsin.
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Taktiğin etkisi var onda. Uğur ve Kazım gibi giderek oynayan oyuncuların olduğu bir kadroda tek DM olmaz, Deivid gelinde Gökhan çok çıkacak.
Kazım da Gökhan'ı kitliyor bu yüzden çok oynadığı için.
Alışık değiller tek DM ile oynamaya herkes yine oyunu geride kurmaya çalışır gibi paslaşıyor, Aragones de çıkın çıkın diye bağırıp duruyor.
3-5 maç dikine duvar pası misali tek pas yapmayı öğrenirsek ligi domine ederiz.
Haftaya Deivid de dönüyor, 15 güne ihtiyac var adamın.
Josico oyunu hızlandırıp teklemezse o bölgede ben kötü görmüyorum ilerisini.
Hatta geçen seneden artısı var takımın, aynı taktiği yine oynayabilir.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Hakemlerin birden fazla kart çıkarması hep şu düşünceyi oluşturur. Kartı gören ekip az kişi kaldığı için tabiri caizse gariban konumundadır bu nedenlede hakem kesinlikle haksızlık etmiştir. Bir maçta 10 kırmızı kartlık hareket varsa hakem 10 taneyide gösterir altında illa birşey aramak doğru değildir. İBB ekibinin iyi oyunu varken 2 kart görmesi sizlerde de bu düşünceyi oluşturmasın. Futbol kuralları çerçevesinde dün akşamki kırmızı kartlar doğruydu.
Kırmızı kartlar olmasaydı Fenerbahçe yenemez gibi görünüyordu ama ben bu düşünceye katılmayacağım. Çünkü Fenerbahçe'nin oyunu sayesinde kartlardan bir tanesi meydana geldi. Fenerbahçe önemli bir takıma karşı galibiyet aldı. İBB takımıda deplasmanda eksik oynamasına rağmen Fenerbahçe'ye karşı oynamasına rağmen cesaretini gösterdi. Meyvelerini toplayabilirdi de ama bu seferlik olmadı.
FByi 3 puan için için tebrik ederim ama FB bu oyunla gitmez kanımca özellikle Avrupada hadi Partizan gibi ekipleri geçiyosunda grubun çokzorlu bu oyunla bişe yapamazsın gruplarda.Ayrıca İBBye bazı gereksiz kartlar verildi kanımca
İbb iyi mücadele etti ama gördüğü kırmızı kartlar direncini kırdı özellikle 2.karttan sonra maç koptu zaten..
F.Bahçe kazandı tebrikler...
Ama şunu gözardı etmemek lazım.F.Bahçe eski oyununu oynayamıyor.Benim bildiğim F.Bahçe gol atması gerektiği dakikalarda rakibi bunaltır,sağlı sollu baskı kurar(özellikle Kadıköy'de) ve bir şekilde gol atar.Ama bu sene o görüntüden çok uzak.Geçen seneki F.Bahçe olsaydı Partizan'ı burada beşlerdi örneğin.Ama bakıyoruz eskisi kadar pozisyon zenginliği ve hücum varyasyonları yok.Kazım ve Uğur hala Kadıköy'de ki MTK maçında kalmışlar.Ne top sürebiliyorlar doğru düzgün ne beklere yardım edebiliyorlar ne de onların bindirmesine zemin hazırlayabiliyorlar.Bu yüzden özellikle Gökhan ve Carlos alışılmıştan uzak bir performans sergiliyor.Maç 11'e 11 devam etseydi sonucu kestirmek gerçekten güç olurdu.Hatta ve hatta 11'e 10'ken bile Belediye iyi idare ediyordu.Ben 9 kişi kaldığında bu maç beş olur dedim.Öyle olmasıda gerekiyordu ama olmuyor,çünkü geçen seneki F.Bahçe yok.Ama sakatlıklar var.Deivid,Emre ve Josico takıma girdiğinde neler değişecek göreceğiz...
Bu arada kırmızı kartlar hakkında yorum yapmak istemiyorum.İkiside doğru karar.Ama Serhat'ın gördüğü ikinci sarı kart müdaheleden değil giriştendir.Dikkatle izleyin pozisyonu Lugano'nun ayağına müdahele yok,Lugano kendisine çok açık bir şekilde Serhat'ın üstüne atıyor ve abartılı bir şekilde dakikalarca kıvranıyor.Yakıştıramadım...
Fenerbahçe ligin zor takımlarından biri olan İBB karşısında 3 puan almayı başardı.İBB bu maçta Fenerbahçe'yi zorladı ama 9 kişi kaldıktan sonra işleri çok daha zorlaştı.Fenerbahçe'de bu avantajı değerlendirmesini bildi.Tebrikler Fenerbahçe..
Last edited by GeNç KaRTaL : 31.Ağustos.2008 at 12:00
So what?
Saike
Belediye eksik kalmasa bu maçta çok sıkıntı yaşardık . Takım şuanda çok kötü durumda 9 kişi kalmış taıma bile adam gibi baskı kuramadık Bu takımda Uğur ve Kazım aynı anda sahada olduğu sürece uzun vadede başarılı olma ihtimalimiz çok çok az .
Guiza psikolojik baskıda sanırım gol atamıyor kötü yerlere vuruyor..Gol atamazsa ne yaparsa yapsın kezmanla aynı muameleyi görür..Ben en fazla 10-15 gol atacağını düşünüyorum..
Serhat'ın ilk sarı kartında hakem Lugano'yu şortundan çekmesine faul verdi ve o bölgeye gitti.Kart gösterecek gibi değildi.Serhat oradan ayrıldıktan sonra Volkan ve Yasin Serhat'ı göstererek hakeme itiraz ettiller kart görmesi için.Muhtemelen Serhat oradan ayrılırken kötü bir laf etti ve sarı kartı bu yüzden gördü.
Gökhan Gönül sakatlıktan yeni çıkmasının ve önünde Kazım gibi İngiliz disiplini ile kanat oynamaya alışmış bulunduğu bölgeyi terk etmeyen bir oyuncu sebebiyle kötü performans gösterdiğini söyledi.Deivid varken sürekli Deivid içeri katediyordu ve Gökhan'ın önünde boş alan kalıyordu.Şimdi Kazım sırtı dönük top alıyor Gökhan'a çıkacak alan kalmıyor.
Maldonado'yu bende beğendim.Şampiyonlar Ligi'nde Josico ile beraber çok daha iyi oynar diye düşünüyorum.
Fenerbahçe haLa iyi top oynayamıyor. Eğer BeLediye dün acemiLik yapmasa maçı 11 e 11 tamamLayabiLseLerdi bence maçı aLacakLardı ki aLırLardı da. Zaten AbduLLah Avcı da maçtan sonra onu söyLedi. Eğer 60 dk ya kadar denk gidebiLseydik ki gidiyorduk sonradan Adriano ve İbrahim Akın hamLesi iLe maçı kazanmaya oynayacaktık diyordu.
Fenerbahçenin ciddi anLamda sıkıntı yaşadığı aşikar. Kırmızı kartLardan sonra boL pozisyona girmesi kimseyi yanıLtmasın bence.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Maçı izlemediğin belli oluyor. Güiza dün harika oynadı. Kesinlikle de verilen değeri hakediyor.
Yeni sistemde bu tarz şeylerin olması normal. Zico'nun oynattığı futbol da ilk zamanlarda bundan farksız değildi, hatta bırak ilk sezonu 2. sezon bile sancılar çok fazlaydı. Luis'in sistemi oturana kadar bu tarz şeyler olabilir, önemli olan skor. İspanya Milli Takımında da sistemin oturması epey zaman almıştı, bizde de zaman alacaktır ama oturduğunda da muhteşem bir şey olacaktır.
Daha dur bismillah, Aragones'in 6. resmi maçı. Daha 6 maçta adam sistemini tamamen oturtamaz. Zamana ihtiyacı var. Sistem oturduğunda o zaman raylar oturunca daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.
Güiza dün akşam muhteşem oynadı, sahanın bence en iyisiydi. Alex ve Maldonado da muhteşemdi, bence bu 3 futbolcu dün gecenin en iyileriydi. Alex geçen yıllardan daha hırslı, istekli ve çalışkan oynadı, Maldonado da aynı şekilde geldiğinden beri en iyi futbolunu oynuyor son 3 maçtır, bence mutlaka bu takımda oynamalı, kalitesini gösteriyor. Böyle devam ederse takımın bankosu olur. Güiza ise dehşet bir adam, böyle defansı dağıtan, asist yapan, pozisyona giren bir adam görmedim, gerçekten verilen parayı sonuna kadar hakediyor. Sistem tamamen oturduğunda ve kanatlar iyice işlediğinde, Deivid de bu takıma katıldığında Güiza gol şov yapar. Şu an bile yeterliyken, raylar oturunca Güiza'yı hayal bile edemiyorum. Nazar değmesin, maşallah diyelim.
Şaka gibi.
C.Ronaldo 6 pastan gol kaçırdı, kimse tek kelime etmedi.
Futboldan anlamayanlar ile tek kelime konuşmayacağım bundan sonra.
O futbola kötü diyenin kendinde olmaması lazım.
14 değil, 20-25 Milyon €'luk bir oyuncu Güiza.
Maç içinde yaptıkları, yer tutuşu, presi, çapraz koşuları, topla hızlı driblingi, sürekli çizgide ters tarafa ofsayttan kaçarak poziyon yaratması, defansı peşine çekmesi.
Böyle bir oyuncu bulamazsınız.
Son vuruşu yapamadı çünkü hala üzgün, hala alışamadı.
Sürekli yerden vurdu, konsantrasyonsuz oynuyor, hazır değil henüz.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Madem Hazır Değil Bu Adam ;
Maç içinde yaptıkları, yer tutuşu, presi, çapraz koşuları, topla hızlı driblingi, sürekli çizgide ters tarafa ofsayttan kaçarak poziyon yaratması, defansı peşine çekmesi.
Bunları Nasıl Yaptı .Afedersiniz Ama Son Vuruşları Yapmadıktan sonra hiç bir işe yaramaz bence bu yaptıkları