Tebrik ederim. Gayet güzel ilerliyorsun.
Tebrik ederim. Gayet güzel ilerliyorsun.
Last edited by fyagiz : 07.Eylül.2008 at 11:53
Lyon Zaferindan sonra Yari Finaldeki rakibimiz..Italyan devi Milan olmustu..Kadrosun da Ronaldinho,Shevchenko,Kaka,Pato ve daha bircok yildizi barindiran Milana karsi isimiz gercekten zordu..Ancak benim Cengaverlerim ilk macta buyuk bir skora imza attilar iste mac..
Genel olarak Milanin daha baskin ve atak oldugunu goruyoruz,kalecimiz Mandanda adeta bu macta devlesti ve Milanin gol ayaklarina kelepce vurdu..
Ve geldik ikinci maca..Ilk mac sonrasi Dunya Basininin ilgisini ceken O.Marsilya hedefine gizliden gizliye ulasma plani yapiyordu..Sakatlarin duzelmesi Menajer M.Muzzy"nin yuzunu gulduruyordu..Biliyordu ki San Siro cehennimden cikmak mumkun degildi ve mac gecesi uyuyamisti surekli kafasinda taktikler dolasiyordu..Aslinda yalniz degildi otelin bahcesinde gezerken uykusu kacmis uyuyamis Hatem Ben Arfayla karsilasti ve aralarinda su diyalog gecti..
Ben Arfa:Mr.merhaba
Muzzy:Merhaba Hatem..Nasilsin
Ben Arfausunceliyim Mr.Uyuyamiyorum
Muzzy:Bende..Bende Hatem..Mac aklimdan cikmiyor..
Ben Arfa:Allah yardimcimiz olsun Mr.
Ve mac sabaha kafileyi tasiyan otobus San Siroya varmistir..Butun futbolcularin uzerinde bir heyacan hakimdir..Kimse konusmak istemiyordur ve sadece bu isi bitirmek istedikleri gozlerinden okunabiliyordu..
Milan cephesinde ise firtina oncesi sessizlik hakimdi..Cogu oyuncu ilk macta alinan skorun onemli olmadigini kaliteli oyuncularla bu maci alacaklarini kendi aralarinda konusuyorlardi..Ustune ustluk Berlusconi ve Angelotti arasinda gecen diyalog dikkat cekiciydi;
Berlusconi:Angel adamim bugun ne yapmaniz gerektigini biliyosunuz..
Angelotti:Evet Mr.Presedent..Hic merak etmeyin..
Berlusconi:Hata istemiyorum,olursa senin kelleni alirim
Angelotti:Hehe Mr.Presedent onlara Ronaldinho yeter,bakin goreceksiniz cok rahat alacagiz maci..
Bu konusmanin ardindan takimlar sahaya isinmak icin cikmistir..Her iki takimda eksik oyuncu bulunmamaktadir..Ve mac baslar;
Milan yuklendikce yuklenir sagdan soldan ortadan her yerden Marsilya kalesine saldirmaktadir,Mandanda butun bu ataklara yaptigi inanilmaz kurtarislarla karsilik vermektedir ancak bu takimi adina yetmeyecektir,ne varki macin daha 12.dakikasinda Dunya yildizi Ronaldinho takimini 1~0 oner gecirmistir..Milan taraftarlari mutlu Marsilya taraftarrlari ise oldukca gergindir..Maci dengeye getiren Marsilya ataklar gelistirmekte ancak sonuca gidememektedir..Ve sahneye yine Ronaldinho cikar..Takiminin ve kendisinin 2.ve3.gollerine imza atarak skoru ve 3~0 yapar..Milan devre arasini 3~0 kapatir..Soyunma odasinda Milanli oyuncular mutlu,isi bitirmis bir haldedirler..Marsilya cephesinde ise tam bir sessizlik hakimdir..Kimsenin agzini bicak acmamaktadir..Ancak Menajer takimi etrafina toplayip sunlari soyler;
"Beyler..Kaybedecek hicbirseyimiz yok,biz buraya bilegimizin hakkiyla geldik ve bilegimizin hakkyla buradan cikacagiz simdi inanmak ve farki yaratmak sizlerin elinde cikin ve onlara kim oldugunu gosterin"
Macin ikinci yarisi baslamisti..Milanli oyuncular maci rolantiye almis agirdan oynuyorlardi..Ancak beklemedikleri bir anda Sahaya Hatem Ben Arfa cikarak takiminin ilk golune imza atarak skoru 3-1 e getirmisti..Tum Marsilyalilar umutlanmisti..Dakikalar 60 i gosterince Mustafa Muzzy ilk degisikligine giderek R.Meirelesin yerine B.Cheyrou yu oyuna sokmaktadir ve nitekim 3 dakika sonra Yine Hatem Ben Arfa guzel bir gol atarak skoru 3-2 ye getirmistir..San Siro da tam bir saskinlik ve gerginlik hakimdir..milanli oyuncular rakibi kucumsemenin bedelini agir odeyeceklerdir..Dakikalar 87 yi gosterdiginde bu sefer sahneye Pato cikar ve durumu 4-2 ye getiren gole imza atar ancak bu skor Milana yetmemektedir..Macin 90.dakikasinda 4.Hakem tam alti dakikalik uzatma gosterir..Bitmek bilmeyen bir 6 dakika..Bu arada artik zamana oynayan Marsilya da herkes macin bu sekilde bitmesi icin dua etmektedir..Mustafa Muzzy ise son iki degisikligini ustaca bu 6 dakikaya yaymayi basarmistir..Ve istedigide olmustur..Marsilya mac sonunda 4-2 yenilmasine ragmen ilk macta elde ettigi 2-0 skorla tur atlamis ve finale adini yazdirmistir..Bu skora kimse inanamamistir,tum oyuncular mutluluktan aglamaktadir..Iste o Mac;
![]()
Sampiyonlar liginde milan macindan sonra hemen lige donen Marsilya mutlu sona ulasarak ligi sampiyon bitirmistir..Iste Puan Tablosu;
Bir sezon geride kalirken O.Marsilya Avrupa da Finale yukselmis ligde Sampiyon olmus ve 93 yilindan bu yana hasret kalinan sampiyonluga ulasmistir..
Iste bu basariya imza atan oyunculardan birkaci;
HATEM BEN ARFA
RENE MIHELIC
J.Roman RIQUELME
Garry BOCALY
HILTON
Taye TAIWO
Steve MANDANDA
GUILHERME
Oscar CARDOZO
![]()