Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
24. You may not vote on this poll
  • İBB

1 4.17%
  • Beşiktaş

17 70.83%
  • Beraberlik

6 25.00%
Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon
121 ile 150 arası toplam 178 sonuç

Konu: İBB - Beşiktaş [ TSL 5. Hafta ]

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bence Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere olayı karıltırmak isteyenler var. Hakem kusura bakmayın dedi diyor, yahu ne için dedi acaba bunu neden söylemiyor? Kusura bakmayın hocam ben kuralları uyguladım demiş olamaz mı? Ertuğrul Sağlam'ın yarım yamalak söylediği şeyden nasıl hakemin hatalıydım dediğini anlarsınız ki?

Ben gerçekten şaşıyorum atılan mesajları okumuyorsunuz sanırım. Bakın kuralı tekrar yazıyorum, lütfen ilk golü bu kurala göre tekrar yorumlayın;

Kaleci topa eli veya kolu ile dokunduğundan topu kontrol altına almış sayılır. Topa sahip olmak kalecinin topu bilerek elle veya kolla kontrol etmesi durumunu da kapsar. Fakat hakem, kaleci bir kurtarış yaparken topu çeldiğinde veya topun kaleciden sektiğine kanaat getirirse bu durumda kaleci topu kontrol etmiş sayılmaz.

Ne diyor kural topu kucağına almasına gerek yok, eli ile dokunduğunda topu kontrol etmiş sayılır diyor. Ve buna itiraz eden herkese soruyorum ve net bir cevap bekliyorum, kalecinin kontrolündeki topa müdahale edebilir mi bir oyuncu?

1 beraberlik aldınız yıktınız ortalığı iyi ki bizim durumumuzda değilsiniz o zaman hükkümet istifaya gider götürürdünüz durumu. Dev aynasında gömreyin bence kendinizi, 3 maçtır Beşiktaş iyi oyun oynayamıyor ve bunun sıkıntısını yaşıyor bence.

Hakem de hakem diyen arkadaşlar, kuralı yukarıda yazdım, yok hala inat ediyorsanız futbolu bilmiyorsunuz, bu nasıl kural diyemesiniz, ofsayt kuralına neden böyle diyebiliyor musunuz ya da top çizgiyi geçtiğinde neden taç oldu diyebiliyor musunuz, elbette hayır. Bu pozisyonda fauldür, hiç tartışmasız.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

neye dayanarak faul oldugunu dusunuyorsun abıcım merak ettım sadece

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Serkan bunLar sadece tek maçLık bir oLay değiL. Geçen yıLdan geLen bazı birikimLer var. Bunu herkes biLiyor. Ve bundan sonra böyLe hakem hataLarı oLduğunda sürekLi tartışmaLar oLacak. Bu taraftarın artık bunLara dayanacak haLi kaLmadı.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

5 maç oldu ben de geriye dönsem daha ilk hafta Güiza'ya yapılan müdahale ve verilmeyen penaltı ile kırmızı kart vardı. Maç 0-0'dı ve verilese maçı kazanabilirdik ama hakem vermedi, bu kadar konuşuldu mu hayır. Herşey size yapılıyormuş gibi düşünmeyin.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hayrettın abı acık acık solemıs zaten .. gecen yıl o kadar hata?? yapılmasa sımdı bu kadar buyutulmezdı .. serkan abıcım sıze olmadıgı ıcın bu kadar buyutmuyorsunuz anladın mı? ama bıze cok oldu ve artık yeter ulan! demek gelıyor ıcımızden dolayısıyla bu kadar fazla tartısılıyor ..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Serkan biz zaten herşey bize yapıLıyor demiyoruz ki. Geçen yıLda böyLe birşey demedik. Ama en çok bize yapıLıyor diyoruz. Sanırım bu konuda da herkes hem fikirdir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    neye dayanarak faul oldugunu dusunuyorsun abıcım merak ettım sadece
    Ben yazmaktan sıkıldım yahu, diyor ki kaleci topa değiyorsa topu kontrol etmiş sayılır. Kaleci topa değdikten sonra Nobre ister kafasına vursun ister eline vursun isterse de topa vursun fauldür. Kalecinin degaj yaparken elinde tuttuğu totan bir farkı yoktur bu pozisyonun, bunu ben söylemiyorum, kurallar söylüyor.

Herkes uyguluyor mu kuralları elbette hayır ama bir kural doğru uygulandı diye de neden bize yapılıyor diyemezsin. GS maçında da fauldü bana göre ama hakem vermedi. Onlara verilmedi bize de verilmesin mantığı kabul edilebilir bir şey değil. Keşke herkes aynı standartı uygulasa ama ülkemizde olmuyor maalesef bu.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Serkan bunLar sadece tek maçLık bir oLay değiL. Geçen yıLdan geLen bazı birikimLer var. Bunu herkes biLiyor. Ve bundan sonra böyLe hakem hataLarı oLduğunda sürekLi tartışmaLar oLacak. Bu taraftarın artık bunLara dayanacak haLi kaLmadı.
    Abi bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Burada kural açık ve net yazılı olmasına rağmen anlaşamıyoruz, sokaktaki vatandaş bunu nasıl anlayacak. İşte burada Ertuğrul Sağlam çıkıp hakem kusura bakmayın dedi derse taraftar kural falan dinlemez, bence çok talihsiz bir açıklama olmuş Ertuğrul Sağlam'dan. Eminim ki bu kuralı o da okuduğunda ikna olacaktır ama TV'lere çıkıp bunu kabuyl edecek mi göreceğiz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ha sen diyorsun ki işte Guiza nın pozisyonu feLan, bizde anLatırdık diye, eğer emin oL geçen yıLdan çok canınız yanmış oLsaydı o hafta ki o pozisyon için daha farkLı konuşuyor oLurdunuz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ErtuğruL sağLam pozisyonLar hakkında yorum yapacağına bence maça neden İnceman ve Bobo iLe başLamadığının hesabını vermeLi.

Pozisyonun hesabını başkaLarı sorar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Ben yazmaktan sıkıldım yahu, diyor ki kaleci topa değiyorsa topu kontrol etmiş sayılır. Kaleci topa değdikten sonra Nobre ister kafasına vursun ister eline vursun isterse de topa vursun fauldür. Kalecinin degaj yaparken elinde tuttuğu totan bir farkı yoktur bu pozisyonun, bunu ben söylemiyorum, kurallar söylüyor.

Herkes uyguluyor mu kuralları elbette hayır ama bir kural doğru uygulandı diye de neden bize yapılıyor diyemezsin. GS maçında da fauldü bana göre ama hakem vermedi. Onlara verilmedi bize de verilmesin mantığı kabul edilebilir bir şey değil. Keşke herkes aynı standartı uygulasa ama ülkemizde olmuyor maalesef bu.

Abi bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Burada kural açık ve net yazılı olmasına rağmen anlaşamıyoruz, sokaktaki vatandaş bunu nasıl anlayacak. İşte burada Ertuğrul Sağlam çıkıp hakem kusura bakmayın dedi derse taraftar kural falan dinlemez, bence çok talihsiz bir açıklama olmuş Ertuğrul Sağlam'dan. Eminim ki bu kuralı o da okuduğunda ikna olacaktır ama TV'lere çıkıp bunu kabuyl edecek mi göreceğiz.
    ben pessimstyla (emre abi galiba tam bilmiyorum) o abiye sormustum neye dayanarak soyluyorsun dıe serkan abı =)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

hayrettın abı acık acık solemıs zaten .. gecen yıl o kadar hata?? yapılmasa sımdı bu kadar buyutulmezdı .. serkan abıcım sıze olmadıgı ıcın bu kadar buyutmuyorsunuz anladın mı? ama bıze cok oldu ve artık yeter ulan! demek gelıyor ıcımızden dolayısıyla bu kadar fazla tartısılıyor ..
    İyi de hakemler geçmişte hata olmuş diye faul çalmasın mı, bunu mu istiyorsunuz?

2 sezon önce bize hiç penaltı çalınmamıştı uzun haftalarca hatırlıyor musunuz? Ve 12-13 tanesi kritik en az 6-7 tanesi kesin olan penaltı pozisyonu vardı ve başka hatalarda, bunu gündeme getirdiğimizde emzik alın diyenler olmuştu, futbol bu diyenler olmuştu, yani bu hatalar herkese oluyor, Beşiktaş'a daha fazla olmuştur haklı olabilirsin, mesela Nobre'nin attığı bir gol vardı el diye verilmedi bu bariz hatadır, belki hakem art niyetlidir o poziyonda ama dün kuralları uyguladı hakem ve art niyet yoktu.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Serkan biz zaten herşey bize yapıLıyor demiyoruz ki. Geçen yıLda böyLe birşey demedik. Ama en çok bize yapıLıyor diyoruz. Sanırım bu konuda da herkes hem fikirdir.
    Tamam abi haklısınız ama her puan kaybını hakeme dayandırmayın diyorum ben de. Siz dün oynanan oyundan memnunsanız problem yok benim için ama bence iyi oynamadı Beşiktaş. Yer yer iyi oynar gözüktü, sağda kim oynar Delgado ne yapar, Holosko zoraki mi forvete çekildi bunları ben anlayamadım. Bobo iyi başlamıştı neden kulübeye çekildi mesela?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İşte son mesajda da ben onu söyLedim. ErtuğruL sağLam bunLarın cevabını vermeLi. Hakem hatası yüzünden puan yeniLdi diye aradan sıyrıLmaya çaLışırsa önümüzde ki haftaLarda daha farkLı şeyLer oLabiLir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Aslında hakemi onu,bunu konuşuyoruz ama gerçekten irdelenmesi gereken çok önemli bir nokta var...

Geçen sezon tek önlibero Cisse önünde Delgado,beklerde Tandoğan ve Üzülmez oynuyordu.Yani bu takım savunması neredeyse "sıfır" anlamına geliyordu.Ne diyorduk hep,bu sistemde stoperlerin Terry-Puyol olsa pozisyon verir gol yersin.Nitekim Ertuğrul Hoca'da bunu anlamış olacak ki(ya da biz öyle sandık) bu sene Kurtuluş ve Tello'lu daha aklı selim bekler,Uğur ve Cisse gibide mücadele gücü yüksek ve iyi pas yapan oyunculardan kurulu çift önlibero önlerinde Delgado'lu sistemi oturtmaya başlamıştı.Yani 4-2-3-1.Bu sistemle Siroki,Antalya ve Konya mağlup edilmişti.Ne olduysa Trabzon maçında oldu.Lige çok iyi başlayan Trabzon karşısında gol yememişsin,neredeyse pozisyon vermemişsin ama pozisyonada girememişsin.Yani başarısız sayılmazsın.Şampiyonluk yolundaki rakibine deplasmanda yenilmedin.Ama bizim futbol ulemalarımız sırf bu maçta pozisyona girilemedi diye başladılar;"Beşiktaş büyük takım,çift forvet oynamalı,tek forvet oynanır mı,korkuyomusun?" naraları atmaya.Ve ne tesadüf ki Metalist maçında Ertuğrul Sağlam geçen seneki sisteme U dönüşü yaptı ve çift forvetli tek önliberolu sisteme geçti.Bu maçta Metalist takımı yakaladıklarını atsa 3-1 galip ayrılıp ülkesine güle oynaya gidecekti.Hemen ardından Antep maçı geldi.Futbolcular sahaya çıktığında hemen dizilişe baktım ve çift forvet olduğunu gördüm.Eyvah yine aynı hataya düştü Hoca,Antep puan ya da puanlar alacak dedim kendi kendime.Ama gözümden kaçırdığım bir şey vardı.Cisse yalnız değildi bu sefer ve yanında koşmayan,mücadele etmeyen,top ayağına gelince oynayan Delgado yoktu,Serdar Kurtuluş vardı.Yani bu demek oluyordu ki çift forvet ama yine çift önliberolu bir sistem vardı sahada.Ve yine neredeyse pozisyon vermedik rakibe.Gelelim dün akşam oynanan maça.Çok değil daha geçen sene şampiyonluktan olduğumuz maçta tek önlibero S.Özkan,önünde Delgado.Bekler Üzülmez ve Tandoğan.Daha ilk 15 dakikada 3 karşı karşıya pozisyon verdik,birde gol yedik.Ve sonuç olarak maçı kaybettik,şampiyonluk yolunda çok büyük bir yara almış olduk.Dün akşam kadroya vedizilişe bakınca gözlerime inanamadım.Nasıl olurda Ertuğrul Hoca böyle bir hataya düşer anlam veremiyorum.Geçen sene iki gol yediğimiz kanadın sahibi Üzülmez sahada ve Büyükşehir gibi orta sahası basan ve iyi pas yapan rakibe karşı tek çapa Cisse önünde ise koşmayan Delgado.Neyse maç başladı golü erken buduk yine,aslında pek sevinmedim desem yeridir.Hem golü tam göremedim,hemde Ertuğrul Hoca yine erken gole aldanıp bu sistemin iyi olduğunu düşünerek bundan sonra böyle devam eder diye korktum.Ama beklediğim oldu,Cisse tek başına bir şey yapamadı dirençli İBB orta sahasına karşı.Üzülmez kademeden,top sürmekten,stoperden top almaktan,kafaya çıkmaktan bihaber zaten.Ve sonuç olarak yine rakibe pozisyonlar verdik.Nasıl oldu böyle bir şey.Zapotocny ve Sivok vardı savunmada pozisyon vermememiz lazımdı.Taş gibiydi hani bunlar.Tamam iyi has oyuncular ama Üzülmez gibi bir bekle,önlerinde sadece Cisse ile oynarlarında yapacak bir şeyleri yok pek fazla.Başında da söylemiştik,değil Zapo-Sivok,Puyol-Terry olsa bu sistemle afallarlar,hata yaparlar.Tamam hakem hatalı diyoruz biz ama sen rakibi boğup,golleri attıktan sonra kim ne yapabilir...

Ertuğrul Hoca sezon başındaki doğrusuna dönsün.Çift önlibero tek forvetli sistemi devam ettirsin.Üzülmez'i yine oynatmasın,hatta kadroya bile almasın Tandoğan gibi.Bazı futbol ulemalarının gazına gelip bildiği,oturtmak istediği sistemden vazgeçmesin...

Umarım artık bundan sonra koskoca orta sahada bir tek Cisse'yi bırakmaz.Yanında sezona mükemmel başlayan ve takım savunmasının başarılı olmasının başmimarlarından olan Uğur'u tekrar onun yanına monte eder.Metalist maçında yine aynı sistemle çıkarsak tur hayalden öteye gitmez.Ama ben Hoca'nın kendi sistmine geri döneceğine inanıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tamam abi aynı anda yazmışız pardon. Burada Beşiktaş düşmalığı yaptım sanılmasın ha, bu sene değişmiş olan kuralı hatırlatmak istemiştim sadece. Yorum yaparken dikkate alınsın diye. O nedenle ısrarcı oldum bu konunun anlaşılması için.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ÖyLe ya da böyLe

İkiside sorguLanmaLı. İkisinden birini de es geçmek oLmaz. Hem hakemLerin hataLarı hemde oyuncu seçimLerinde ki yaLnışLar ikisini birden sorguLamamız gerek.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şöyle ki geçen sene en çok yakınılan hakem hatalarından sonra Ertuğrul Sağlam'ın bir kadro istikrarı yakalayamamış olması konuşuluyordu. Şimdi de değişik oyuncuları kullanmaya başladı takımda, bir bakıyorsun sağ bekte Toroman orta sahada Serdar, sonra Serdar sağa geçöiyor Ekrem takıma giriyor, Uğur iyi başlamıştı yedeğe geçti, bir maçta sağ kanat gibi oynadı vs vs...

Takımda tüm oyuncuları formda tutmak, rotasyonu iyi sağlamak önemli ama iskeleti de çok bozmadan bunu yapmak gerekir. Bu şekilde olunca bir karmaşa oluyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ama bu bence oyuncu seçimi açısından son maçtı. ErtuğruL sağLam akıLLı bir adam bundan sonra artık oynaması gereken oyuncuLarı oynatacaktır. Ama ona da hak vermek Lazım. Türkiye Liginde ki en iyi 18 e sahip. YedekLere bakıyorsun adam oynamasa oLmaz diyorsun. Herkese eşit davranmaya çaLışıyor ama bu da işte bazen bize pahaLıya maL oLabiLir. O yüzden kendi sistemine ve oyuncuLarına sadık oLarak oynamaya devam etmeLi.

4231 Beşiktaş ın bu sezon oynaması gereken sistem. Daha zayıf rakipLer karşısında ise Antep te ki 11 iLe rahat rahat başarıya gidiLir. DAha fazLa fanteziye gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Çağrı'ya soruyorum.Emre abi hatırlattın iyi ki .

Baros'un geçen hafta attığı ilk golde Nonda kaleci topa dokunurken topa ve kaleciye müdahale edip alıyor.Acaba o maçın yorumunda bu kuralıda vurgulayarak faul olduğunu belirttin mi ?

Ayrıca şike konusuna gelince Mehmetcim cevap vereyim.Söylemek istediğim laf Fenerbahçe'ye değil.Ben bununla iligli defalarca mesaj yazdım ancak sayın yöneticilerimiz bu lafı yanlış anlayarak silmiş yapacak birşeyim yok.Zaten Eren'le tartışıyordum bu olaylardan sonra Erenle en az yarım saat muhabbet de ettik.Sana da söyleyeyim.Yapılan durumda ben Fenerbahçe'yi suçlamıyorum.Haddime de düşmez zaten.Benim suçladığım Federasyon neden böyle bir şey uyguluyor.Federasyon ve Hakemler.Ya sen çık adam gibi golü ver,penaltıyı ver ama Beşiktaş varsın 8-0 yenilsin hiç isyan etmem hakemlere.Ben çıkıp açık açık söylerim şöyle oldu böyle oldu diye.Avrupa maçımıza gelince de bariz ofsayttan gol attık ve galip geldik.Bunu da açık yüreklilikle söylerim ancak bana fanatik vb yakıştırmaları yapmayın.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Çakar: "Kararlar doğru"
    Ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçının hakemi Bülent Yıldırım, siyah-beyazlıların iki golünü iptal etti. Eski FIFA kokartlı hakem Ahmet Çakar, iki pozisyonda da Yıldırım'ı haklı buldu..

İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Beşiktaş maçına damgasını vuran isim hakem Bülent Yıldırım oldu. Belediye'nin beraberlik golünün ardından Beşiktaş'ın filelere giden iki topunda gol kararı vermeyen Yıldırım, siyah-beyazlıların tepkisini çekti. 58. kalede ev sahibi takımın kalecisi Mehmet Ali'nin müdahale ettiği topa Nobre ayak soktu ve golü attı; Yıldırım, Brezilyalı futbolcunun faul yaptığına hükmetti. 83. dakikada ise yine Nobre'nin ikili mücadele sırasında Zeki'ye faul yaptığına karar veren Yıldırım, dönen topu tamamlayan Delgado'nun golünü geçersiz saydı.

İŞTE AHMET ÇAKAR'IN YORUMU:
    Bir hakem için oldukça zor sayılabilecek pozisyonlar oldu. İlkinde kaleci Mehmet Ali topa atladı; tek eliyle bloke etti. Hemen sonrasında da Nobre golü yaptı. Bir kaleci topa atladığında bir eliyle bile olsa topa dokunduğunda kontrolü altına almış sayılır. Dolayısıyla Nobre'nin topa da olsa yaptığı müdahale faul. İkincisinde ise yine Nobre önce rakibe çelme takıyor, ardından da topa dokunuyor. Bu pozisyonda da, hakem Bülent Yıldırım'ın golü iptal kararı doğru.

'SIKIŞTIRMAK KONTROL SAYILIR'
    Özellikle ilk golün iptali bazı sporseverlerin kafasını karıştırabilir. Zira, kaleci topun üzerine elini koyuyor ve hemen sonrasında Nobre topa vuruyor. Ancak unutulmaması gereken şu: Uluslararası oyun kuralları, bir kalecinin topu bir eliyle de olsa sahanın yüzeyi ile eli arasına sıkıştırmasını kontrol etmiş kabul eder. Dolayısıyla da kaleci tarafından kontrol edilmiş bir topa vurursanız dün geceki gibi faul olur.

KAYNAK: Sporx.com / Sabah Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

@ anıl luque

Dayandıracak birsey yok, foul olarak gördüm ve foul dedim .

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

AsLında bu puan kaybı iyi oLdu.Maçtan önce Allah'a emanet iLerLiyoruz demiştim peki bunu neye dayanarak demiştim:
    Sezona çift ön LiberoLu sistemLe başLamıştık.Bunun sebebi bir bakıma İspanyanın euro 2008de oynadığı sistem oLması.İspanyoLLar çok mücadeLeci bir oyunLa ve 8 kişiyLe hücum edip 10 kişiyLe savunma yapıyorLardı.Bizim ihtiyacımız oLan sistemde buydu zaten.Kazandığımız maçLarda beLki çok çok fazLa goL pozisyonumuz oLmadı ama boğucu bir oyun ortaya koyuyorduk.Ne varki bu oyun anLayışı mucit hocamız ErtuğruL SağLam tarafından beğeniLmedi ! Geçen seneki "orta sahayı geçersek" buLabiLdiğimiz sık goL pozisyonLarını özLedi.Niyemi öyLe dedim,çünkü Cisse o kadar yaLnızki orta aLanda topu rakip yrı sahasına kazasız beLasız taşıyabiLirsek girebiLiyorduk pozisyona.Serdar Özkan bir korner bayrağında bir kaLe önnüde.TeLLo desen kendini oLuşabiLecek duran topLara hazırLamakLa meşguL.DeLgado desen topun gidebiLeceği yerLerde.E mücadeLe eden tek adam Cisse.ARkasında da Zan gibi zaman zaman Baki gibi futboLcuLar(!) varken bu takım şampiyonLuk mücadeLesi çizmeye kaLkıyor.
    Bu maçtan önce bütün bunLarın özetini vermiştim,ancak ciddiye aLınmadı.Buyrun size karakartaL.Umarım bize kesiLmesi gereken ceza MetaList maçı değil bu maçtır...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

"Özür" yalanlaması

MHK, İstanbul BŞB - Beşiktaş Turkcell Süper Lig maçı bitiminde yaşandığı söylenen diyaloglara açıklık getirerek yazılı bir açıklamada bulundu.

Yazıda şöyle denildi: "Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'dan "pardon" diyerek, yaptığı gol iptali ile ilgili özür dilediği yolundaki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Hakem Bülent Yıldırım, maç bitiminde Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam ya da herhangi bir kulüp sorumlusuyla arasında hiçbir diyalog gerçekleşmemiştir"

28.09.2008
    Kaynak : DHA

gecen senekı ankara macında da kalecı elınden kacırdı topu nobrenın alakası yokken faul verıldı ama bazı arkadaslar orda da mudahale vardı derler neyse..
    çok net hatırlıyorum, bu forumda o pozisyondan sonra ısrarla iptal kararı dogrudur diyenler oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Anıl yazdıklarına %100 katılıyorum.Umarım hoca bu maçtaki puan kaybını tamamen hakeme bağlamaz ve kendi hatalarınında farkındadır.Böyle olursa ileride daha rahat maçlar çıkartarak galibiyetlerimize devam ederiz..

Ben Nobre'nin ilk golünü gördüğümde cillop gibi bir goldü demiştim ama kurallar değişmiş.Mevcut kurallara göre hakemin kararı doğru.

Evet resimlerdende anlaşıldığı üzere değişen mevcut kurala göre hakemin kararı doğru.Delgado'nun sayılmayan golüde tartışılabilinir.Ama olan oldu artık.Yapacak bir şey yok..

Benim bahsetmek istediğim konu başka.Geçen haftaki Nonda-Serdar pozisyonu ilgili konuşmalar geçmiş.Bazı arkadaşlar o pozisyonla bu pozisyonun alakası olmadığını söylemişler.Bakın ben bizim golümüzün gol olmadığını kabul ederim ama gelip buraya Nonda'nın pozisyonu ile Nobre'ninkinin alakası yok derseniz bunu kabul etmem.

Alın işte resimlerdede gözüküyor herşey.Sizin anlattığınıza göre Serdar tek başına topa çıkıyor ve topu elinden kaçırıyor ve sonra Nonda devreye giriyor.Dediğiniz gibi olsa amenna ama öyle değil.Bizim golümüzün iptaline neden olan kaleciye ceza sahasında dokunma yasağını Nonda Serdar'a yapıyor.Serdar'a dokunamaz ama dokunuyor.Bu kadar basit.Bunu sadece o pozisyon farklı bu pozisyon farklı diyenlerin görmesi için koydum buraya..

Ve en son değinmek istediğim konu ise her kritik hakem kararı sonrası sinirlerimizin acayip bir şekilde gerilmesi.Aslında bu bir çok taraftarda oluyor ama bizimki anormal bir durumda.Bu konu hakkında bir şeyler yazmak istiyorum.Biliyorsunuz 100.yılımızda uzun bir süre sonra şampiyonluğu yakalamıştık.Ertesi sezonda farkı ilk yarı sonunda farkı 11'e çıkarmıştık.O zaman medyada denilen şey şuydu:"Artık ligin tadı kalmadı." Bu özellikle yayıncı kuruluşun hoşuna gitmeyen bir durumdu.Tabii ki rakiplerimizinde.Aziz Yıldırım'ın bu dönemde "Saha dışında oynamasınıda öğrendik." açıklamasıda dikkat çekici.Ve sezonun 2.yarısında ilk maç Samsunspor ile yaptığımız maçta o güne kadar ve o günden sonra hiç bir kez olmayan şekilde hakem Cem Papila evimizde bize karşı her gördüğünü çalma cesareti göstermişti.Bakın benim amacım oradaki kırmızı kartları tartışmak değil.Hepsi doğru kararda olabilir,hepsi yanlış kararda olabilir.Ama bu cesaret sadece bize karşı sergilenebilmişti.Her zaman konuşulur.Hakemler büyük takımın oyuncusuna şu kartı göstermekte cesaretli olamadı.Hala söz konusu bir durum.Bu durum sadece o maçta oldu.Bu bir tesadüf olamaz kesinlikle.Ve biz o maçtan sonra büyük bir çöküşe geçtik ve lokomotif gibi giden takım bir anda tuzla buz olmuştu.Sonrasında Yıldırım Demirören başkan oldu ve o kadar saçma sapan işler yaptıki artık sezon başında şampiyonluktan kopar duruma gelmiştik her sezon.Neyse zamanla yapılan hataların farkına varıldı ve takım yavaş yavaş rayına oturmaya başladı.Tigana'nın 2.sezonunda uzun süre sonra şampiyonluk yarışına girdik ama kaybettik.Geçen sezonda Ertuğrul Sağlam ile hasret olduğumuz şampiyonluk yarışında öyle hakem hataları olduki zaten yıllarca beklenilen şampiyonluk hasretiyle yanan taraftar hakem hatalarıyla şampiyonluktan olunca son raddeye geldi artık.Ve bu sezonda artık küçük bir hakem hatasında patlaması gayet normal.Çünkü bıktık artık.Ha bu hakem hataları sadece size mi yapılıyor deniliyor.Tabii ki hayır ama bu konuda 2 tane durum söz konusu.1.cisi geçen sezon yapılan bakın tartışmalıları geçiyorum bariz hatalar sizin başınıza gelmedi.2.si ise zaten son yıllarda ya Galatasaray şampiyon oluyor yada Fenerbahçe.Sizin tuzunuz kuru olduğu için sizin bizi anlamamanız gayet normal ki yakın zamanda hakem hatalarından 2 takım taraftarının neler yaptığı,hatta bu foruma neler yazdıkları halen kayıtlı..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Arkadaşlar bu tip şeylerle bir yere varamazsınız. Allahtan bir Anadolu takımı taraftarı değilsiniz o zaman her hafta ne federasyonun federasyonluğu ne de hakemlerin hakemliği kalmıştı.

Peki Adriano'ya vurdurulan kafa topu , geçen sene devam eden Beşiktaş defansının bir numaralı sorunu. Şimdi Sivok çıktı falan demeyin. Bunları da konuşmak lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Bence bu tip pozisyonların yaşanmaması için 4. hakemin bulunduğu ortama bir ekran konulmalı ve tereddüte düşülen pozisyonlarda bakılmalı , o kadarda zor birşey değil takımların puan kaybı yaşaması ve haksız puan almasından daha ucuz bir yatırım olsa gerek..

Ertuğrul hocanın da korkat futboldan vazgeçmesi gerekir Tigana'lı sisteme dönmemek için , goü yat üstüne yat , böyle bir mantık yok ya adamlar zaten panikte , biraz daha saldırsak fark olur ama skora yatıyoruz umarım hakem hatası diye tereddüte düşmeyip bu oynanan futboldan ders çıkarır hoca..

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Konu İBB - Beşiktaş maçı FUTBOL teknik, oyuncu analizleri dışına kaymasın ve tahrik edici mesajlar silinecektir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Arkadaşlar bu tip şeylerle bir yere varamazsınız. Allahtan bir Anadolu takımı taraftarı değilsiniz o zaman her hafta ne federasyonun federasyonluğu ne de hakemlerin hakemliği kalmıştı.

Peki Adriano'ya vurdurulan kafa topu , geçen sene devam eden Beşiktaş defansının bir numaralı sorunu. Şimdi Sivok çıktı falan demeyin. Bunları da konuşmak lazım.
    Sivok çıktı demeyelimde ne diyelim ki başka.Bu takımın savunması Zapotocny ve Sivok 2 lisi sayesinde düzelmedi mi? Sezonun ilk maçında bu 2 li olmadığı için Antalya'dan 2 gol yemedik mi? Sonra bu 2 linin olduğu maçlarda gol yedik mi? E şimdi Sivok çıkınca yine bu 2 li bozuldu ve golü yedik.Bunun daha başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Gökhan Zan markaj nedir bilmiyor.Pozisyon alma nedir bilmiyor.Onun olduğu Antalya maçında yine duran toptan adamını tutmadığı için gol yemiştik..
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Sivok çıktı demeyelimde ne diyelim ki başka.Bu takımın savunması Zapotocny ve Sivok 2 lisi sayesinde düzelmedi mi? Sezonun ilk maçında bu 2 li olmadığı için Antalya'dan 2 gol yemedik mi? Sonra bu 2 linin olduğu maçlarda gol yedik mi? E şimdi Sivok çıkınca yine bu 2 li bozuldu ve golü yedik.Bunun daha başka nasıl bir açıklaması olabilir ki? Gökhan Zan markaj nedir bilmiyor.Pozisyon alma nedir bilmiyor.Onun olduğu Antalya maçında yine duran toptan adamını tutmadığı için gol yemiştik..
    Evet Şemsi katılıyorum , burdan Rüştü'ye de selamlarımı iletiyorum üst direkten dönen topta birkaç metre ileri çıkıyor sonra olduğu yerde duruyor ve top üst direkten dönüyor sadece Rüştü'de değil o kadar defansın ve hava topunda üstün oyuncuların var ne diye bunları markaj yapmaları konusunda uyarmassınki Sivok çıkınca Zapo'nun da biraz topalladığını gördük ayrıca .Duran toplardan gol yeme problemini aşarsak ve de Sivok ve Zapo hep oynarsa kolay kolay gol yemeyiz bu sezon.Defans problemini de büyük ölçüde yendiğimiz söylenebilir bana göre.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Rüştü orda topa dokunuyor yanlış değilsem. Eğer öne çıkmasa o kafayı çıkarması mümkün olmazdı. Topa dokunmamış olsa direk yerine top ağlara gidecekti.

Sayfa 5 / 6 İlkİlk ... 3456 SonSon

Mesaj Yetkileri