Quote Originally Posted by perpetua View Post
Eklenme ihtimali sifir. Oyunun basladigi tarihte 16 yasinin altinda olan hic bir oyuncuyu ekleyemiyoruz (veritabanina eklesek bile SI oyunda cikmasini engelliyor), cocuk koruma kanunlari nedeniyle. Profesyonel sozlesme imzalamis olsa bile eklenemez.

Avrupa standartlari tam olarak ne sizce?

Potansiyel sadece teknik yetenekten ibaret degil. Teknik yetenek onemli bir kismi ancak dayaniklilik, hiz/hizlanma, kuvvet, calisma orani da oyuncunun yetenegine, boylece potansiyeline etki eden ozellikler. En azindan FM dunyasinda.
elbette p.a. sadece teknik ozellkten ibaret değil ama fiziksel ozellige oranla gelişmesi daha kolay...ayrıca sergenin gençliğini dusundugumuzde kimse sergenin yavaş oldugunu soyleyemez,ikili mucadelelerden kacıp zayıf kalan bi oyuncu değildi, benim asıl demek istedgim potansıyel olarak worldclass olabilcek yetenekteydı, fakat kişiliği ve çevre şartları ,karierinin gelişimini engelledi ,genede teknık özellikleriyle Türkiye capında bır yıldız oldu... Chelsea'ye kök sokturduğu donemlerde de potansıyelınde değildi, ama genc sergen , duzenli çalışsaydı bu gun bizim için maradona kadar ozel olabilrdi...

Genç futbolcularımız için konusursak;
avrupa standartları derken lyon ,b.munıh gbi takımların as oyuncusu olabilcek yetenekte potansiyele sahipler demek istemiştim...Örneğin Henri Saivetin potansiyeli 194 ,eğer emre çolağı yakından takip ettiyseniz 170 ustu bi pot. sahıp olması gerektıgını(saivete oranla) bilirsiniz...Tabii ben yakından ilgileniorm o yuzden savunuorm,bende gs altyapısında oynadm , murat akça ve gokhan ozturkle oynadım ikiside cok yetenekli fakat emre çolak çok fantastik yeteneklere sahip ve takım oyunundan kopmuyor,tempoyu ayarlıyor tam bir maestro...siz daha ii bilirsiniz...
ayrıca semih kaya iyi frikik atmasına rağmen (pafta zaman zaman fk atıo), oyunda durantop ozellklerı ve teknıgı gercege gore dusuk dıe dusunuorm
bnce 13 ve ustu olmalı ...

Muhammed Karadeniz durumuna gelnce ; 16 yaş altı oyuncular oalrak galvan ,nicolas millian orneklerini verebilriz...16 yaşında da çocuk hakları kapsamında olmalılar,prof. sozlesme atma kanunu olarak 16 yaş sınırı vardı (fifa) sanırm bu kural değişti....
Ama 14 yasndan ıtıbaren oyuna alınanlar ozel izinle alınıo olabilrler, vekalet ailesinde oldugu için belki izinle oyuna dahil edilebilr, bu konu uzerıne gidilebilinir mi ?
Eğer boyle bir şansımız varsa freddy adu gbi futbolcuların keşfnde yardımcı olan fm neden bizim ulkemzin kuçuk yetenegı muhammedın taliplerini arttrmasın =)