1 ile 30 arası toplam 206 sonuç

Konu: FM2009 - Türkiye Datası

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by badboy_oz View Post
    Muhammed Demirci'nin oyuna eklenme ihtimali nedir ?
    3 Ocak 1995 doğumlu...prof. imzası yok ama ulke içinde en cok umut besledgimiz maradonamız...fm09da olması turk fmciler için oyuna buyuk renk katar...
    En azından 9.0.1 de olmasını isterim...
    Eklenme ihtimali sifir. Oyunun basladigi tarihte 16 yasinin altinda olan hic bir oyuncuyu ekleyemiyoruz (veritabanina eklesek bile SI oyunda cikmasini engelliyor), cocuk koruma kanunlari nedeniyle. Profesyonel sozlesme imzalamis olsa bile eklenemez.

Ayrıca Gs altyapısında cok yeteneklı oyuncuların olduğunu dusunuoyorum bunu tr standartlarında diil avrupa standartları olarak kbl etmek lazım,18-19 yasnda gelişimi yavaşlayan bi altyapı duzeni olsada emre çolak,semih kaya,cem sultan gibi yeteneklerın potansıyelının avrupa standartlarında olması gerektıgıne inanıyorum...
    Avrupa standartlari tam olarak ne sizce?

Almanyada yıldızlaşan ve milli takımızı olusturan yetenekli futbolculrımız sistemin urunlerıdır ama hiçbiri bi sergen potansiyelinde olmamlıdırlar
    Potansiyel sadece teknik yetenekten ibaret degil. Teknik yetenek onemli bir kismi ancak dayaniklilik, hiz/hizlanma, kuvvet, calisma orani da oyuncunun yetenegine, boylece potansiyeline etki eden ozellikler. En azindan FM dunyasinda.
    Last edited by perpetua : 13.Ekim.2008 at 10:48

Lightbulb

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Eklenme ihtimali sifir. Oyunun basladigi tarihte 16 yasinin altinda olan hic bir oyuncuyu ekleyemiyoruz (veritabanina eklesek bile SI oyunda cikmasini engelliyor), cocuk koruma kanunlari nedeniyle. Profesyonel sozlesme imzalamis olsa bile eklenemez.

Avrupa standartlari tam olarak ne sizce?

Potansiyel sadece teknik yetenekten ibaret degil. Teknik yetenek onemli bir kismi ancak dayaniklilik, hiz/hizlanma, kuvvet, calisma orani da oyuncunun yetenegine, boylece potansiyeline etki eden ozellikler. En azindan FM dunyasinda.
    elbette p.a. sadece teknik ozellkten ibaret değil ama fiziksel ozellige oranla gelişmesi daha kolay...ayrıca sergenin gençliğini dusundugumuzde kimse sergenin yavaş oldugunu soyleyemez,ikili mucadelelerden kacıp zayıf kalan bi oyuncu değildi, benim asıl demek istedgim potansıyel olarak worldclass olabilcek yetenekteydı, fakat kişiliği ve çevre şartları ,karierinin gelişimini engelledi ,genede teknık özellikleriyle Türkiye capında bır yıldız oldu... Chelsea'ye kök sokturduğu donemlerde de potansıyelınde değildi, ama genc sergen , duzenli çalışsaydı bu gun bizim için maradona kadar ozel olabilrdi...

Genç futbolcularımız için konusursak;
    avrupa standartları derken lyon ,b.munıh gbi takımların as oyuncusu olabilcek yetenekte potansiyele sahipler demek istemiştim...Örneğin Henri Saivetin potansiyeli 194 ,eğer emre çolağı yakından takip ettiyseniz 170 ustu bi pot. sahıp olması gerektıgını(saivete oranla) bilirsiniz...Tabii ben yakından ilgileniorm o yuzden savunuorm,bende gs altyapısında oynadm , murat akça ve gokhan ozturkle oynadım ikiside cok yetenekli fakat emre çolak çok fantastik yeteneklere sahip ve takım oyunundan kopmuyor,tempoyu ayarlıyor tam bir maestro...siz daha ii bilirsiniz...
    ayrıca semih kaya iyi frikik atmasına rağmen (pafta zaman zaman fk atıo), oyunda durantop ozellklerı ve teknıgı gercege gore dusuk dıe dusunuorm
    bnce 13 ve ustu olmalı ...

Muhammed Karadeniz durumuna gelnce ; 16 yaş altı oyuncular oalrak galvan ,nicolas millian orneklerini verebilriz...16 yaşında da çocuk hakları kapsamında olmalılar,prof. sozlesme atma kanunu olarak 16 yaş sınırı vardı (fifa) sanırm bu kural değişti....
    Ama 14 yasndan ıtıbaren oyuna alınanlar ozel izinle alınıo olabilrler, vekalet ailesinde oldugu için belki izinle oyuna dahil edilebilr, bu konu uzerıne gidilebilinir mi ?
    Eğer boyle bir şansımız varsa freddy adu gbi futbolcuların keşfnde yardımcı olan fm neden bizim ulkemzin kuçuk yetenegı muhammedın taliplerini arttrmasın =)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by badboy_oz View Post
    elbette p.a. sadece teknik ozellkten ibaret değil ama fiziksel ozellige oranla gelişmesi daha kolay...ayrıca sergenin gençliğini dusundugumuzde kimse sergenin yavaş oldugunu soyleyemez,ikili mucadelelerden kacıp zayıf kalan bi oyuncu değildi, benim asıl demek istedgim potansıyel olarak worldclass olabilcek yetenekteydı, fakat kişiliği ve çevre şartları ,karierinin gelişimini engelledi ,genede teknık özellikleriyle Türkiye capında bır yıldız oldu... Chelsea'ye kök sokturduğu donemlerde de potansıyelınde değildi, ama genc sergen , duzenli çalışsaydı bu gun bizim için maradona kadar ozel olabilrdi...
    Sergen hic bir zaman cok hizli bir oyuncu olmadi. Zayif kalan bir oyuncu degildi dediginiz zaman da "kime karsi?"sorusu ortaya cikiyor.

Ayrica teknik ozelliklerin, fiziksel ozelliklere gore gelismesinin daha kolay olduguna katilmiyorum. Bir oyuncu 8-15 yaslari arasinda genelde teknigini ediniyor. Bunu bol bol pratik yaparak ediniyor. Bazi oyuncularin kendinde olan yetenek varken, bazi oyuncular cok pratik yaparak yetenekli oyuncu arasindaki farki azaltabiliyor. Ancak agac yasken egiliyor. Oyuncu 17-18 yaslarinda A takima ciktiginda teknik kapasitesi yuksek bir oyuncu ise, bu teknik kapasite cok nadir olarak buyuk gelisim gosteriyor, teknik kapasite zayifsa eger, bu teknik yine nadir olarak buyuk gelisim gosteriyor. Mesela bir Sabri cok calisip bir Arda seviyesine gelemiyor. Gelisim gosteren mucadele gucu, dayaniklilik ve futbolun zihinsel yonu. Futbolun bu yonlerini de gelistirmek oyuncunun teknigini daha fazla gostermesini sagliyor.

Bu nedenle de esasinda CA ile PA arasinda en buyuk fark sahibi olmasi gereken oyuncular, fiziksel acidan gelisime en acik olan oyuncular olmak durumunda. Genc yasta fiziksel olarak daha iyi olan oyuncular da genc yasta CA olarak daha ust seviyelerde gezmesi gereken oyuncular ancak PA olarak nispeten dusuk kalacak oyuncular. Hem teknik, hem de fiziksel olarak yuksek kapasitede olan genc oyuncular da genelde -9 veya -10 PA almasi gereken oyuncular. Yuksek CA'ya sahip olmakla beraber.

Genç futbolcularımız için konusursak;
    avrupa standartları derken lyon ,b.munıh gbi takımların as oyuncusu olabilcek yetenekte potansiyele sahipler demek istemiştim...Örneğin Henri Saivetin potansiyeli 194 ,eğer emre çolağı yakından takip ettiyseniz 170 ustu bi pot. sahıp olması gerektıgını(saivete oranla) bilirsiniz...
    Ilk olarak Saivet'i cok izledigimi soyleyemem. Iki oyuncu arasinda karsilastirma yapma konusunda kendimi yeterli gormuyorum. Ancak Saivet'in 170 ve ustu (oyunda -10 potansiyeli var) potansiyeli garantilemis oldugunu belirtmek, pekala oyuncunun buyuk ihtimalle olacagini degil, olmasi umut edileni yansitmaktir gibi geliyor bana.

Ote yandan, hiz ve hizlanma'nin 5'er puan daha yuksek olmasi CA'nin yaklasik 25 puan daha yuksek olmasina neden olan bir ozellik. Saivet'in de cok hizli ve cok iyi hizlanan bir oyuncu oldugunu goz onunde tutarsak, ve bu karsilastirmayi tekrar yaparsak, diger fiziksel ozellikleri bile isin icine katmadan teknik olarak benzer oyuncularin, sadece hiz ve hizlanma farklari nedeniyle FM bazinda ne kadar buyuk kalite farkina sahip olacagina iyi bir ornek gosterir.

Yani belki bir Deco, Ronaldo'dan daha yetenekli, daha teknik bir oyuncu olabilir (oyle de zaten) ancak Ronaldo'da olan fiziksel ozelliklerin Deco'da olmamasi FM bazinda Ronaldo'yu daha iyi oyuncu yapar. Her ne kadar Deco'suz bir Portekiz milli takiminin yavan oldugunu, kolay onlem alinabilinen bir takim oldugunu gorsek de, FM'de Ronaldo ve Ronaldo gibi oyuncular daha fazla CA alan, alabilen oyuncular (bu baglamda PA'lari da yuksek oluyor).

Tabii ben yakından ilgileniorm o yuzden savunuorm,bende gs altyapısında oynadm , murat akça ve gokhan ozturkle oynadım ikiside cok yetenekli fakat emre çolak çok fantastik yeteneklere sahip ve takım oyunundan kopmuyor,tempoyu ayarlıyor tam bir maestro...siz daha ii bilirsiniz...
    ayrıca semih kaya iyi frikik atmasına rağmen (pafta zaman zaman fk atıo), oyunda durantop ozellklerı ve teknıgı gercege gore dusuk dıe dusunuorm
    bnce 13 ve ustu olmalı ...
    Bu oyuncularda biraz degisim yapildi. Oyun ciktiktan sonra diger GS alt yapisi oyunculari konusunda yorumlarinizi arastirma bolumunde belirtirseniz zamanla bu konuda baska gelismeler de olmaya devam edecektir.

Muhammed Karadeniz durumuna gelnce ; 16 yaş altı oyuncular oalrak galvan ,nicolas millian orneklerini verebilriz...16 yaşında da çocuk hakları kapsamında olmalılar,prof. sozlesme atma kanunu olarak 16 yaş sınırı vardı (fifa) sanırm bu kural değişti....
    Ama 14 yasndan ıtıbaren oyuna alınanlar ozel izinle alınıo olabilrler, vekalet ailesinde oldugu için belki izinle oyuna dahil edilebilr, bu konu uzerıne gidilebilinir mi ?
    Eğer boyle bir şansımız varsa freddy adu gbi futbolcuların keşfnde yardımcı olan fm neden bizim ulkemzin kuçuk yetenegı muhammedın taliplerini arttrmasın =)
    Muhammed Demirci..

Gecmiste yapilmislar ornek degil. SI bildiginiz gibi SEGA tarafindan satin alindi. Bu nedenle de SEGA'nin avukatlarinin SI'a bazi yaptirimlari tabii veritabanini da etkiliyor. Bu konuda en cok dikkatinizi cekecek sey 16 yas alti oyuncularin veritabaninda yayinlanamamasi (yani biz veritabanina eklesek bile, oyun ile beraber dagitilan veritabaninda bu oyuncular yer almayacak).

Tabii 16 yas alti oyunculari, oyun ile beraber gelen editorde eklemenizin ve oyunda gormenizin onune gecen bir sey degil bu yaptirim.

Mesaj Yetkileri