Anket Sonuçlarını Görüntüle: ?

Voters
46. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe

13 28.26%
  • Arsenal

31 67.39%
  • Beraberlik

2 4.35%
1 ile 30 arası toplam 191 sonuç

Konu: Fenerbahçe - Arsenal [ Şampiyonlar Ligi 3. Maç ]

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.

Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.

O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
    olsun ,onu pekte etkilemez.

Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.

Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.

Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
    Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.

Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.

Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.

geçmiş olsun
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.

Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.

O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
    olsun ,onu pekte etkilemez.

Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.

Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.

Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
    Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.

Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.

Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.

geçmiş olsun
    Şimdi sinan;
    Bende diyorum ki:Aziz Yıldırım futbolu çoğumuzundan iyi bildiğini düşünüyor.Bence haklı olduğu yerler var.11 senedir bir makamda oturuyor,mutlaka hatalarından ders çıkarmıştır.Bunu T.direktörü az değiştirerek ortaya bir nebze koydu.

Galatasaray'ın durumunu çok güzel yorumlamışsın , ancak diğer yanda Fenerbahçe başarılı sayılacak bi yere bile gelemedi..Çeyrek final bize göre başarı ama Avrupa'yı lütfen bir açıp takip edelim(senin için demiyorum,sen çoğumuzdan çok ediyorsun) her sene 1 yada 2 takım illa ki süpriz olarak geliyor oraya..

Çok tren kaçtı bu sene Fenerbahçe için..Ama asla dağılmak olmamalı bunu sonu..Elinde Gürhan,Volkan Babacan , Gökhan Gönül gibi bir iki sene içerisinde iyice oturacak adamlar var iken iyi bir analiz yapılmalı.

Ben senin gibi ocaktaki transferler ile düzeleceğine inanmıyorum.T.Direktör değişikliğinede inanmıyorum.Ruh yok takımda,herkes bi biz olduk havasında..Daha 35'lik adamın yedeği yok ama bizim en önemli adamımız gitsin biz buluruz!!

Geçmiş oldu..Bu bişey değil..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Sinan..

Tesaduf kelimesini kullanirken Aziz Yildirim'in niyeti, Galatasaray'in finansal altyapisi cok saglam olmadan bu basarilari kazandigini belirtiyordu.

Bugun Arsenal'in finansal yapisi cok saglikli degil. Cok geliri var ama ayni zamanda cok da gideri var. Oyuncu satmadan oyuncu alabilecek durumda degil. Yani Arsenal'in basarilari da tesaduf... mu?

Yok daha neler. Galatasaray 1990'li yillarda akillica isler yapti. Turkiye'nin en yetenekli genclerini kadrosunda barindirdi, hep cok buyuk bonservis ucretleri odemeden yapti bunu. 18-19-20-21-22 yaslarinda alinan Turk oyuncular ile yabanci, tecrubeli ve kaliteli oyuncular harmanlandi (tek istisnalar Capone ve Marcio). Yabancilar tecrubeliydi ama Turk oyuncular kariyerlerinin zirvesindeydiler 1999-2000 yillarinda.

Peki basarinin devami neden gelmedi? Cunku Galatasaray ozunden uzaklasti. Ergun yaslandi, yerine alinan Orhan Ak Ergun'un yerini hic bir zaman doldurabilecek bir oyuncu degildi. Popescu yaslandi, yerine gelen Tomas iyi niyetli, mucadeleci bir oyuncu olmasina ragmen hic bir zaman bir Popescu'nun ustun geriden oyun kurma kabiliyetine sahip degildi. Suat futbolu birakti, zaten fiziksel yeterliligin ust duzeyde olmasi gereken gunumuz futbolunda yeri artik yoktu. Yerine oyuncu monte edilemedi. Arif ve Hasan Sas'in yaslari ilerledi, Galatasaray'i kontra ataga kaldiran forvetleri'nin yerleri dolmadi. Daha agir Necati, sadece bitiriciligi ile one cikan Umit Karan geldi. Yeri doldurulan sadece Taffarel (Mondragon) ve Bulent (Song) oldu.

Galatasaray 5-6 sene birbirleri ile cok farkli kulturlerde yetismis (futbol kulturu olarak) oyuncularla oynamak zorunda kaldi. Kadroyu genisletme amacli genc ve yetenekli oyuncu transferi yapilmadi, yapilamadi.

1999 yilindaki UEFA kupasi hemen hemen 8-10 sene once yapilmis calismanin, yakalanmis jenerasyonun en ust noktasiydi. Sonra gelen Lucescu'nun meziyetleri olmasa, Galatasaray UEFA kupasindan hemen sonra cokus yasayabilirdi. Lucescu gunu kurtardi, elde kalan yetenekli oyunculardan alinabilecek en son meyveleri topladi.

Fatih Terim yeni bir takim olusturmak uzere getirildi tekrar. Amac yeni kadro kurmakti. Ancak Fatih Terim'in ustunde kazanma baskisi vardi. Fatih Terim basarisiz olmasini engelleyecegini dusundugu o anda oynamaya hazir olan oyuncularla kadroyu doldurdu. Bunu yaparken de buyuk paralar harcadi. Terim orada basarisiz olmaya korkmak yerine, benim Galatasaray'da sonsuz kredim var, ben yepyeni bir takim kuracagim diyebilseydi, genc Turk oyuncularla ve Sampiyonlar Liginde ve Lig'de 1-2 yillik basarisizligi goz onune alsaydi o 1-2 yillik kotu sonuclarin ardindan tekrar buyuk basarilar kazanmaya onu acik bir Galatasaray ortaya cikardi.

Su anda Galatasaray'in kadrosuna bakinca, goruyoruz ki daha genc ve 3-4 yil daha gelisim gosterecek bir cok oyuncu var. Bu oyuncularin etrafi tecrubeli ve kaliteli oyuncularla dolu. Basariyi kazandiracaklar Kewell, De Sanctis, Lincoln, Baros veya Meira degil. Basariyi kazandiracaklar Yaser, Aydin, Ugur, Alparslan, Arda, Baris, Mehmet Topal ve digerleri cunku bu oyuncular bundan sonra gelisme gosterecek, takimin kalitesini arttiracak. Yabancilar degil. 1990'larin basinda yapildigi gibi bu organizasyonu yapmak ve bu takimin uzun vadede basarili olmasi icin kadroyu kurmak planli ve programli ise, sonrasinda gelen basarilar tesaduf olamaz. Sans yagver gitmistir, oyuncular beklendigi gibi gelisme gostermistir kadronun kalitesi zamanla yukselmistir bunun icinde sans faktoru vardir, ama tesaduf olamaz.

Fenerbahce'nin gecen yil Ceyrek Final oynamasinin tesaduf olma ihtimali daha yuksek. Nedeni de su. Bu basariya ragmen Aziz Yildirim Ceyrek Final basarisinin en buyuk mimari olan Zico'yu takimda tutmadi, degerini bilmedi.

Yani Aziz Yildirim belli ki Zico'nun esasinda takima ne kadar cok sey kattiginin farkinda degildi. Transfer ettigi futbolculari buyuk gordu, bu futbolculari bir takim halinde oynatan ve bireysel ozelliklerin toplamindan fazlasini yaptirtan teknik direktorun katkisini gozardi etti. Bu da esasinda Aziz Yildirim'in gercekten futbol konusunda ne kadar cahil oldugunu gosteriyor. Zico ile futbolcularin gecen yil verdigi ozveri'ye oynanan zeki futbola tesaduf denemez, diyene de her turlu karsi cikarim. Ama son 6 ayda olanlar gosteriyor ki Zico'nun takima getirilmesi, Zico'nun kurulmasi beklenen takima uygun bir teknik direktor olacaginin ongorulmesinden degil, o zaman alinabilecek en iyi teknik direktor olmasindanmis. Bu nedenle de tesadufmus..

Not:

UEFA Kupasi finalinde oynayan ilk 11'in Galatasaray'da o zamana kadar Galatasaray'da oynadigi sezon sayisi toplami 70.

Gecen yil ceyrek final oynayan Fenerbahce takiminin ideal kadrosunun o zamana kadar Fenerbahce'de oynadigi sezon sayisi 31.

Volkan: 6 sezon
    Gokhan Gonul: 1 sezon
    Roberto Carlos: 1 sezon
    Edu: 2 sezon
    Lugano: 2 sezon
    Aurelio: 5 sezon
    Deniz: 4 sezon
    Deivid: 2 sezon
    Ugur: 2 sezon
    Alex: 4 sezon
    Kezman: 2 sezon
    Toplam: 31 sezon
    Ortalama: 2.81 sezon
    Yas ortalamasi: 28.8
    En kisa sure beraber oynayan ikili: Roberto Carlos&Gokhan Gonul 1 yil
    En uzun sure beraber oynayan ikili: Vokan&Aurelio 5 yil

Taffarel: 2 sezon
    Capone: 1 sezon
    Ergun: 6 sezon
    Bulent: 16 sezon
    Popescu: 3 sezon
    Suat: 8 sezon
    Umit Davala: 4 sezon
    Okan Buruk: 9 sezon
    Hagi: 4 sezon
    Arif: 9 sezon
    Hakan: 8 sezon
    Toplam: 70 sezon
    Ortalama: 6.36 sezon
    Yas Ortalamasi: 29.4
    En kisa sure beraber oynayan ikili: Taffarel&Capone 1 yil
    En uzun sure beraber oynayan ikili: Bulent&Arif 9 yil

Tesaduf kelimesi sadece finansal altyapinin olmamasindan dolayi kullanilmis ve Aziz Yildirim'in ozellikle Fenerbahce'yi finansal yonden yaptigi katkilarin altini cizmek icin yapilmis bir aciklama. Ama o parayi dogru kullanmadiktan sonra neye yarar?

Fenerbahce-Arsenal maci yorumuna gelince...

Birisinin yas ortalamasi 28
    Digerinin yas ortalamasi 21

Yas ortalmasi kucuk olan gencligini ve hizini kullaniyor
    Yas ortalamasi buyuk olan tecrubesini kullanmiyor

Kaybetmenin nedeni en onemli ozelligini kullanamamak. Fark olmasinin nedeni kadro kalitesi farki.

Ek Not:
    Eger Avrupa'da kazanilacak basarilarin bir sezonluk olmasi istenmiyorsa, Turk kulupleri icin bunun tek yolu var (yabanci limiti oldugunu kabul edersek). Turk oyuncular genc yasta alinacak, sadece bir defaligina degil her sene alinacak, alinmaya devam edilecek ve bu oyuncular yavas yavas kadroya sokulup, egitilip gelismeleri saglanacak. Takimlarda buyuk kadro, kadrolarda buyuk capli rotasyon olacak. 26 yasindaki oyuncunun arkasinda bekleyen bir tane 24 yasinda, bir tane de 20 yasinda oyuncu olacak. Alt yapida bir de 17-18 yasinda ileride bu rolu ustlenebilecek oyuncu olacak.

Anadolu yetistirmiyorsa da, buyuk kuluplerimiz yetistirecek. Buyuyen statlardan gelecek gelirlerle alinacak pahali oyuncular esasinda iceriden yetismis oyuncularin ustune sus olarak gelecek.
    Last edited by perpetua : 22.Ekim.2008 at 03:51

Mesaj Yetkileri