Originally Posted by
MaliKaya
Arkadaslar konuyu basindan beri okudum ve nedense "ben bu filmi her FM yada CM serisi cikmadan once izliyorum" e artik dogal olarak sıkılmaya basladim. Insan her zaman ayni filmi izlerse ve sonucunu bilirse ister istemez sıkılır. Türkiye'deki orjinal oyunun fiyati belli, bu oyunu oynayan bir cok arkadasimizin geliri ve butceside belli. Mesela benim Aylik ortalama 1.250 YTL gelirim var ve o oyunun orjinalini almak beni sarsmaz, ama yukarda bir universite ogrencisi arkadasimizin yazdigi seylerde hic oyle goz ardi edilecek seyler degil.
Sonucta ogrencisin bazen otobüs bileti bulupta kampuse yada bir baska yere bile gidemeyecek paramayi bulamayabiliyorsun. Yada 12-15 yas grubu ogrenci kardeslerimizin gunluk harcliklari ne kadarki bu oyunu alsinlar.
Eger bu oyunun orjinal alim sayisini yukseltemiyorsak ki senelerdir gorunen tablo bu o zaman TURKSPORTAL a destek verin. Bakin bugun ben iyi bir maas kazaniyorum diye demiyorum ama yillik 25 YTL gercekten hicbirsey. Bu Yamayi 120 bin kisi indirmis ama klup uyesi bu rakkamin acaba %1 kadari varmidir. Bugun bu siteninde bir cok maliyeti var, domain, hosting v.s. Bu sitenin yoneticileride para basmiyorlar sonucta bu oyunu sevenlere hicmet veriyorlar, bu hizmeti verirkende biz onlara ne kadar destek olursak o kadar kisa surede ve saglikli sonuc aliriz.
Sonuc olarak hayatta herseyin bir maliyeti vardir. Nasil ki SI bize diyorsa maliyeti var, sen bana bu maliyeti karsilayacak kadar oyun almiyorsun diye sana TR dil vermiyorum... o zaman sende bize bu konuda destek olanlara destek olacaksin. Maddi anlamda degilse bile teknik anlamda. Ben sabah 8'de ise gelip aksam 18:30 da evine giden ve oyuna ve kendine ancak zaman ayiran bir insanim. Forumlara bile fazla katilim saglayamiyorum, ha bende isterim bir kelimeyi turkcelestirmek ama her insanin bazi sorumluluklari vardir. Bugun bu yamayi 120 bin kisi indirdiyse eminimki bu yamayi farkli sitelerdende bir o kadar kisi indirmistir. Yani bugun FM oynayan kisinin sayisini ben minimum 300-400 bin kisidir diye tahmin ediyorum.
Sonuc olarak herkes elini vicdanina koysun ve dusunsun, ben bu oyunu TR oynamayi ne kadar hak ediyorum, ben bu insanlara ne kadar destek oluyorum???
(Bazen tesekkur mesajlari bile yazamiyorum ama inanin benim vicdanim sizliyordu, simdi iyiki klup uyeligi cikmis valla 25 YTl degil 100 YTL olsaydi yine tek dakka bile dusunmedenn uye olurdum)
TESEKKURLER TURKSPORTAL, TESEKKURLER TURKSPORTAL CEVİRİ EKİBİ, BEN Sİ NİN BU OYUNA DESTEK KOYMASİNİ UMURSAMİYORUM SİZİN VARLİGİNİZ VARYA O BANA YETER.