Uğur İnceman 1999 yıLında futboL`a Aachen de başLamış bir oyuncu. Daha sonra PauLi ve Fürth te oynayıp Manisa ya transfer oLdu. Manisa da oynarken hemen hemen hepimiz onun iyi bir oyuncu oLduğunu düşünüyorduk zaten. Orta sahada nerede duracağını biLen, pas dağıtabiLen bir yapısı var. Daha çok defansif orta saha değiLde forvet iLe orta aLanda ki bağLantıyı ayarLayan isim oLarak oynadığında verimLi oLan birisi. İyi pas atabiLiyor, aynı zamanda nerede duracağını iyi biLiyor, iyi bir enerjisi var, sahada devamLıLığı var, sürekLi sağa soLa yardım ediyor, iLeri çıkıyor. ErtuğruL sağLam dönemin de DeLgado nun yükseLişinde ki en önemLi isimLerden biriydi. Onun sayesinde DeLgado formunu yakaLadı, orta aLanda ki yükü azaLdı geri geLmekten kurtuLdu ve kendi gibi oynamaya başLadı. Şimdi onsuz maçlara baktığımızda biLe DeLgado nun ne kadar sürekLiLiğinin düştüğünü görebiLiriz. Çünkü arkasında onun yapacağını yapabiLen bir Uğur yok.
Uğurun top tekniği de oLdukça yüksek. Fiziğini de iyi kuLLanan bir isim. Şu anda oynayamamasının tek nedeni sistem kurbanı. Uğur gibi bir oyuncu varsa arkasında iyi top kapan, aLan daraLtan, defansa yardım eden birisi oLması gerektiği gibi önünde de serbest oynayan, sağa soLa kaçan, forvete destek veren bir ismin oLması gerek. Uğur bu iki aLanda ki bağLantıyı ayarLayan oyuncu oLarak oynadığı zaman iyi oynar, daha çok performans verir.
Şimdi bakıyoruz Uğur inceman a 124 CA veriLmiş. Tamam CA oLayında hak veriLebiLir ama 125 Pa vermek gerçekten çok garip. Bu adam 27 yaşında. 29-30 Lu yaşLarına geLdiğinde sürekLi forma veriLse beLki de çok daha iyi yerLere geLecek. Henüz öğreneceği birşey yok beLki ama kendi potansiyeLini yansıtacak daha özeLLikLeri de var. Yani şu anda veriLen değerLere göre Uğur anca budur deniLmiş. Uğur bu değiLdir. Oynadığı süre içerisinde sürekLi oyununu yukarıya çekerek oynuyordu ve taraftarında beğendiği isimLerin arasındaydı. Ve daha da sürekLi oynamaya başLasa kendi özeLLikLerini daha da fazLa gösterebiLirdi. Ama oyunda buna izin veriLmeyecek meseLa. Biz bunu sağLayamayacağız. PA dengesinin tekrar gözden geçiriLmesi gerektiğini düşünüyorum. Uğur bu PA dengesini haketmiyor.