ilk 10 macta 6-0lık bi galibiyet dısında tum maclarım 1-0 ve 2-1 bitti
ilk 10 macta 6-0lık bi galibiyet dısında tum maclarım 1-0 ve 2-1 bitti
Arkadaslar benim bir sorum olcak ben maçları az cok domine ediyorum fakat benim isabetli sut oranım cok düşük 12 de 1 10 da 1-2 gibi bunu artırmak için ne yapmam gerekiyor acaba ?
ben fenerbahceyle açtım ve kendi evimde aşağı sıralardaki takımları affetmiyorum (5-0,4,5-1 gini skorlar çok da az değil) keza şl maçında milana karşı bile üstünlük kurdum 85 te yediğim golle 1-1 berabere bitse de..
defansı çok geriye yastlamadığınız (da ki bunun için hızlı defans şart) ve atak oynayıp ayağa pas yaptığınızda oyunu domine etmek çok da zor değil. fakat 20 şut 1 gol yerine 2 şut 2 gol tercihimdir![]()
defansı öne çıkartıp orta sahada topu iyi kullanabilen 2 oyuncun varsa önlerine de amc aml amr olarak üç tane süratli oyuncu koyarsan tek forvet kullanarak bile oyunu çok rahat domine edebilr bi çok pozisyona girebilirsin tabii ki forvetin sırtı dönük oynayabilmesi off the ball ve positioning i iyi olmalı kuvvetli olmalı bn bnu fb de denedim semihle çok başarılı ancak guizayla bi facia oluyo
bu olay benımde dikketimi çekiyor br türü oyunu domine eden bir maç olmadı 5-0 alıyorum maçı ama 13 şut ile yanı ne yaptıysam duzelmedı bu tabı daha hiç elit kluplerle oynamadım ama ts ile beceremedik bakalım elit kluplerle nasıl oluyor onuda deniceğim
Şimdi sanırsam biraz gerçekçi hale getirilmeye çalışılmış.Tabiki hala bazı eksikler var.Ama 2008 de bazen 40 ların sonuna dayanıyordu şut sayısı.Hangi maçta görüyoruz bu kadar şutu gerçek hayatta.13-14 şut maçı tamamen domine eden bir takım için makul bir değerdir.
Bir de oyunla ilgili hazırlık maçlarında dikkat etmek gerekiyor.Bizim dediklerimizi oyuncular kaldıramayabiliyor.Örnek iki hazırlık maçı yapıyorum diyo ki bana Gillardino senin istediğin presi kaldıramıyor.Hemen presini kestim .Mesela diyor ki oyun kurucu adamım uzun paslarda çok kötü ,tık tık pas haline getiriyorum vs vs.. bunun gibi bir çok detay.Sonra hazırlık maçları bittiğinde takım için uygun taktiğin oluyor.Bu sene çok fazla bir taktik alır başını götürür olayı pek olmayacak.Mutlaka maç içinde dahi revizyon gerekiyor.Mesela bugün oyuncuların uzun paslarda çok etkili ve iyi pozisyon bulduruyolar deniyo rakibin zayıf yanı tamam diyosun uzun pasa yüreklendiriyosun oyuncuları 2. yarıda.
burada sanırım söylenen şuttan ziyade topla oynama yüzdeleri, baskı kurma vs. mesela bir maçı 3-0 4-0 kazanıyoruz ama topla oynama yüzdelerinde hep rakip önde. topla oynama yüzdesi günümüz futbolunda çok önemli değil ve maçı kazanmak ya da kaybetmek için tek kriter değil ama koca sezonda ya 1 ya 2 maçta topla daha fazla oynayınca bir sorun olduğunu düşündüm ben de.
Ben Galatasaray'da Linderoth'u 3,8 milyonu Peşin gerisi 18 ay ile toplamda 13,75 Milyon $ a LYON'a Sattim...(ama devre arasına kadar 11'de oynadı hep) Sezon başı ise, Orkun uşak sezon başı 3,5 milyon $ a Partizan takimina sattim... Nonda'yı 2 milyon $ a Fulham'a verim...
Sabri,Arda,Lincoln ü sıkı takibe alanlar var ama bu oyuncuları satmayi düşünmüyorum...
Diego Buonanotte yi alanada kadar'da lincoln'e ihtiyacım var![]()
Last edited by uaemrah : 28.Kasım.2008 at 19:43
ben fenerbahceyle oynuyorum suan ve taktigim 4-3-1-2. orta cizgi uzerindeki 3 oyuncudan ikisi defansif ortasaha ortadaki midfielder onun onunde bir amc ve ileride iki forvetle oynuyorum. gokhan gonul ve roberto carlosu firsat buldukca ileriye cikacak sekilde cizgiye inip yapacak sekilde oynatiyorum. her maci farkli kazanmasam bile aldigim sonuclar oldukca iyi. celtic i deplasmanda 0-2 yendim. interle kadikoyde berabere kaldim. turkiyede de 2.5 gol ortalamasi ile oynuyorum. ( ama guizayi kiralik verdim forvette semih fatih tekke var) )