valla benim defanslar hızlı mı bilmiyorum ama bu seride en çok dikkatimi çeken defansın önde ya da geride kurulması... "deep" ya da "push up" yani... eğer 2 ön liberonuz varsa ve orta alanda da kalabalık 3 kişi varsa... yani orta alanınız 5 kişiyse defans 4 lüsü gömülü oynayabilir ancak eğer bir ön liberonuz yoksa ya da ben gibi 1 ön libero fakat MC'siz oynuyorsanız defansınızı mutlaka "push up" olarak kurmalısınızbenim sona yakın... yoksa rakip oyuncular sizin orta saha ile defans hattı arasında çifte telli oynayarak geliyorlar... yani mesele alan daraltmak... defansı önde kurup alanı daraltarak rakibin oyun alanını kısıtlayabilirseniz ve eğer pres yapan çalışkan orta sahalarınız da varsa orta sahayı ele geçirirsiniz.....
Tek sorun kurt teknik adamlareğer rakip sizin oyun anlayışınızı sezer ve arkaya kaçabilecek hızlı forvetleri oyuna alarak uzun toplarla defansın arkasına top atarsa yandıniz ki ne yandınız !
en küçük takım bile sizi zorlayabilir
![]()

benim sona yakın... yoksa rakip oyuncular sizin orta saha ile defans hattı arasında çifte telli oynayarak geliyorlar... yani mesele alan daraltmak... defansı önde kurup alanı daraltarak rakibin oyun alanını kısıtlayabilirseniz ve eğer pres yapan çalışkan orta sahalarınız da varsa orta sahayı ele geçirirsiniz.....
Alıntılı Yanıtla